DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN MEI 2023.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 CARPACCIO PASTASALADE.

Carpaccio pastasalade.

Dol op carpaccio? Dol op pasta? Dan heb ik wat lekkers voor jou! Deze carpaccio pastasalade met spekjes in combinatie met de Caesar Dressing is waanzinnig lekker!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak carpaccio
  • 80 gram pasta penne
  • 60 gram magere spekjes (kan weggelaten worden)
  • ½ krop ijsbergsla
  • klein rood uitje
  • ¼ komkommer
  • 8 cherry tomaten
  • 2 eieren
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje caesardressing (Cardini's Original)
  • handje pijnboompitten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Bak de spekjes krokant, haal uit de pan en zet opzij.
  • Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Kook ondertussen de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel met koud water af en zet opzij.
  • Snijd de sla in grove stukken, ui in dunne halve ringen, komkommer en cherry tomaten in stukjes en doe dit in een kom met een scheut caesardressing en scheutje olijfolie.
  • Meng de afgekoelde pasta, gebakken spekjes en stukjes ei erbij.
  • Garneer de salade met stukjes carpaccio, pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord carpaccio salade, pasta salade

#2 PASTA SALADE OP EEN STOKJE.

Pasta salade op een stokje.

Hoe lekker zit dit eruit! Deze heerlijke pasta salade op een stokje zien er niet alleen vrolijk uit maar ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Een leuk idee voor een kerstdiner op school of bij een bbq!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Snack
Porties 10 stokjes

Ingrediënten
  

  • 20 stuks cherry tomaatjes
  • 10 stuks mozzarella bolletjes
  • 20 stuks Pasta Tortelloni met Ricotta & Spinazie (Jumbo)
  • basilicum
  • Lange prikkers

Instructies
 

  • Kook de tortellini volgens de verpakking beetgaar en laat afkoelen.
  • Rijg aan elke prikker 2 tortellini's, 2 cherrytomaatjes, basilicumblaadjes en een mozzarella bolletje.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, kestdiner, pasta salade

#3 PASTA PESTO SALADE MET PAPRIKA, WORTEL & GEROOKTE KIP.

Pasta pesto salade met paprika, wortel & gerookte kip.

Ook zo dol op pastasalades? Maak dan eens deze pastasalade met paprika, wortelrasp, gerookte kip, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Super lekker als avondeten of als lunch. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 gram gerookte kip
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • 1 geel paprika
  • 3 el rode pesto
  • 75 gram wortelrasp
  • 50 gram rucola sla
  • handje pijnboompitten
  • rasp parmezaanse kaas
  • snuf Italiaanse kruiden
  • scheutje extra olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd de ui en paprika's in kleine blokjes en rasp de wortel.
  • Doe de pasta in een kom, samen met de pesto, blokjes kip, rucola sla, paprika, ui, wortel, geraspte parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en pijnboompitten. Meng alles goed door elkaar met een scheutje olijfolie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijke recepten, pasta salade, salade

#4 HARICOTS VERTS MET SPEKJES, NOTEN & PARMEZAANSE KAAS.

Haricots verts met spekjes, noten & parmezaanse kaas.

Knapperige haricots verts met notenmix, spekjes en parmezaanse kaas. Een feestje op je bord.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram haricots verts
  • ½ groente bouillonblokje
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ zakje salademix met walnoten en geschaafde amandel ( Jumbo)
  • ½ limoen
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de haricots verts 4-5 minuten met een ½ groente bouillonblokje. Giet ze af en laat uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes en de ui met knoflook.
  • Leg de haricots verts in een schaal en besprenkel met wat limoensap.
  • Schep de spekjes met uimengsel op de bonen en garneer met de notenmix en rasp wat parmezaanse kaas erover.
  • Heerlijk om zo te eten of als bijgerecht met krieltjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, haricots verts

#5 SPINAZIE STAMPPOT MET SPEKJES EN CHAMPIGNONS.

Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes en champignons is snel klaar en ontzettend lekker! 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 el mosterd
  • scheut ketjap manis
  • scheut melk
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
  • Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
  • Schep de spinazie met ui en champignons doorheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie, spinazie stamppot, stamppot recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39