DE 5 BESTE RECEPTEN VAN FEBRUARI 2023.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 ANDIJVIE-PREI STAMPPOT MET SPEKJES.

Andijvie – prei stamppot met spekjes.

Ook zo gek op stamppot? Maar ken je deze al? Een makkelijke stamppot gevuld met andijvie, prei en spekjes. Wij doen er nog een stukje rookworst erbij en genieten maar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 2 preien
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 flinke el mosterd
  • scheutje warme melk
  • scheutje ketjap manis
  • klontje boter
  • ½ el italiaanse kruiden
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. 
  • Snijd ondertussen de prei in ringen en snipper de ui.
  • Kook de andijvie samen met de prei voor 5 minuten met een snuf zout.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui in.
  • Giet de aardappelen en de andijvie met prei af.
  • Stamp de aardappelen fijn met een flinke scheut warme melk, mosterd en klontje boter.
  • Roer de andijvie met prei en de ui door de aardappelen met de Italiaanse kruiden, peper en zout en ketjap manis. Eventueel extra mosterd naar smaak.
  • Garneer met de spekjes en eventueel nog wat fijngesneden rauwe andijvie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot, stamppot andijvie, winterrecepten

#2 COUSCOUS SALADE MET BIETJES EN FETA.

Couscous salade met bietjes en feta.

Een heerlijke fris zoete couscous salade met bietjes, feta en meer. Een makkelijk gerecht en snel op tafel!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram couscous
  • 1 groente bouillonblokje
  • 100 gram feta
  • ¼ komkommer
  • 1 tomaat
  • ½ geel paprika
  • 10 gram dille
  • takje munt
  • 1 rood ui
  • 2 grote gekookte bieten
  • handje sultana rozijnen
  • citroensap
  • olijfolie
  • 1 el honing
  • ½ el kaneel
  • snuf chilipoeder
  • snuf zout
  • snuf knoflookzout
  • snuf komijnzaad

Instructies
 

  • Bereid de couscous met een groente bouillonblokje zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Snijd de komkommer, tomaat, paprika, dille, munt, ui fijn/stukjes of reepjes en de bieten in blokjes. Roer dit met een handje rozijnen voorzichtig door de couscous.
  • Voeg de citroensap, olijfolie, honing, kaneel, chilipoeder, zout, knoflookzout, komijnzaad en de helft van de feta toe en roer alles goed door. Proef en voeg extra toe naar smaak.
  • Garneer met de overige feta.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bietjes, couscoussalade

#3 Pannenkoek muffins.

Pannenkoek muffins met appel.

Pannenkoeken op een ander manier eten? Wat dacht je van deze pannenkoek muffins met stukjes appel! Heerlijk als een snack.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Snack
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 80 gram bloem
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • ½ appel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl basterdsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de bloem, melk, ei, vanillesuiker, snufje zout en bakpoeder in een kom en mix dit tot een egaal beslag.
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Meng in een bakje met 1 tl kaneel & 1 tl suiker.
  • Leg de muffinpapiertjes in de muffinvorm, spray ze eventueel wat in met bakspray en giet het beslag erin. Verdeel de stukjes appel met suiker & kaneel in de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins 25-30 minuten.
  • Heerlijk met wat poedersuiker.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bakrecepten, muffins, pannenkoeken

#4 KLASSIEKE CARPACCIO.

Klassieke carpaccio.

Een Italiaans voorgerecht waar volgens mij iedereen blij van kan worden. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram dun gesneden ossenhaas / carpaccio
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • handje rucola
  • dressing balsamico azijn

Instructies
 

  • Verdeel de carpaccio over 2 borden. Handje rucola er op en garneer met wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
  • Druppel wat dressing balsamico azijn.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord carpaccio, italiaansekeuken

#5 KIP KERRIE MET DOPERWTEN & SPERZIEBONEN.

Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.

Ik heb voor jullie een lekker en makkelijk recept voor een heerlijke kip kerrie met doperwten. Zonder pakjes en zakjes en binnen 25 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram witte rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram diepvries sperziebonen
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 3 el kerrie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kippen bouillonblokje
  • scheutje water
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet blokjes gaar. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Voeg de kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer dit goed door op laag vuur.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer een scheutje water en de kokosmelk door. Schep de doperwten en sperziebonen erbij.
  • Laat de saus zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur (zonder deksel). Roer regelmatig even door.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, kip kerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk