Top 5 recepten van deze maand.
#1 TAGLIATELLE PESTO MET VARKENSHAAS.
Tagliatelle pesto met varkenshaas.
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rood paprika
- 200 gram kastanje champignons
- flinke el groene pesto
- scheutje kookroom
- 1 stuk varkenshaas culinair (jumbo)
- Scheutje Ketjap manis
- zout
- peper
- knoflookpoeder
- handje pijnboompitten
- hand rucola sla
- parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Kook de tagliatelle met een groente bouillonblokje beetgaar en bewaar een scheutje pasta water voor later.
- Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Snijd het vlees in blokjes en marineer met de peper, zout en knoflookpoeder met wat olijfolie en zet opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in stukjes en de champignons in kwarten.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika op laag vuur.
- Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak het vlees gaar met een scheutje ketjap manis .
- Voeg een flinke el groene pesto met een scheutje pasta water en kookroom bij de ui en paprika zodat dit een heerlijke saus gaat worden. (eventueel peper en zout naar smaak toevoegen)
- Voeg de pasta toe en roer alles voorzichtig door elkaar. eventueel nog met een snuf zout en peper naar smaak.
- Garneer met de gebakken varkenshaas, rucola sla en pijnboompitten. Ook erg lekker met wat geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#2 PITABROODJE MET FRISSE TONIJNSALADE EN TAUGÉ.
Pitabroodje met frisse tonijnsalade en taugé.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- blikje tonijn
- 1/2 appel
- 1/2 tl mosterd
- 1 1/2 el licht en romig calve mayonaise
- 1 el kwark
- 1 klein rode ui
- 3 augurken
- snuf peterselie
- zout
- peper
- plakjes komkommer
- handje taugé
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Laat de tonijn goed uitlekken.
- Snijd de ui, augurken en appel fijn (ik gooi het een aantal seconden in de keukenmachine) Roer dit in een kom met de tonijn.
- Schep de mayonaise, kwark, mosterd en peterselie erbij en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Beleg de pitabroodjes met plakjes komkommer, flinke schep tonijnsalade en wat taugé erop.
- Eetsmakelijk!
#3 PITABROODJE AVOCADO MET ROSBIEF.
Broodje pita met avocado en rosbief.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 1 avocado
- 6 plakjes rosbief
- handje taugé
- handje pijnboompitten
- parmezaanse kaas
- zout
- peper
dressing:
- 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
- Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
- Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met plakjes rosbief, taugé, mayonaise dressing, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#4 ANDIJVIE-PREI STAMPPOT MET SPEKJES.
Andijvie – prei stamppot met spekjes.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 400 gram gesneden andijvie
- 2 preien
- 200 gram spekblokjes
- 1 groente bouillonblokje
- 1 flinke el mosterd
- scheutje warme melk
- scheutje ketjap manis
- klontje boter
- ½ el italiaanse kruiden
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar.
- Snijd ondertussen de prei in ringen en snipper de ui.
- Kook de andijvie samen met de prei voor 5 minuten met een snuf zout.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui in.
- Giet de aardappelen en de andijvie met prei af.
- Stamp de aardappelen fijn met een flinke scheut warme melk, mosterd en klontje boter.
- Roer de andijvie met prei en de ui door de aardappelen met de Italiaanse kruiden, peper en zout en ketjap manis. Eventueel extra mosterd naar smaak.
- Garneer met de spekjes en eventueel nog wat fijngesneden rauwe andijvie.
- Eetsmakelijk!
#5 AVOCADO BRUSCHETTA MET TOMAAT & BALSAMICO AZIJN.
AVOCADO BRUSCHETTA MET TOMAAT & BALSAMICO AZIJN.
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 1 zak diepvries avocado stukjes (Fast Fruit) of 2 avocado's
- 1 el Griekse yoghurt
- 200 gram snoeptomaten mix
- een aantal basilicum blaadjes
- een scheut balsamic azijn
- peper
- zout
- ½ el peterselie
Instructies
- Laat de avocado stukjes ontdooien.
- Snijd de ciabatta brood in reepjes en rooster dit in de broodrooster.
- Snijd de tomaten door de helft en meng in een kom met de balsamico azijn, peper en zout.
- Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
- Pureer de avocado en roer daarna de Griekse yoghurt, snuf peper en zout naar smaak en de peterselie door heen.
- Smeer de ciabatta broodjes in met de avocado spread.
- Top af met de gemarineerde stukjes tomaat en wat basilicumblaadjes.
- Eetsmakelijk!