DE 5 BESTE RECEPTEN VAN AUGUSTUS 2023.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 TAGLIATELLE PESTO MET VARKENSHAAS.

Tagliatelle pesto met varkenshaas.

Een heerlijke pasta gevuld met champignons, paprika en stukjes varkensvlees. Een makkelijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram tagliatelle
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood paprika
  • 200 gram kastanje champignons
  • flinke el groene pesto
  • scheutje kookroom
  • 1 stuk varkenshaas culinair (jumbo)
  • Scheutje Ketjap manis
  • zout
  • peper
  • knoflookpoeder
  • handje pijnboompitten
  • hand rucola sla
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle met een groente bouillonblokje beetgaar en bewaar een scheutje pasta water voor later.
  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Snijd het vlees in blokjes en marineer met de peper, zout en knoflookpoeder met wat olijfolie en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in stukjes en de champignons in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika op laag vuur.
  • Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak het vlees gaar met een scheutje ketjap manis .
  • Voeg een flinke el groene pesto met een scheutje pasta water en kookroom bij de ui en paprika zodat dit een heerlijke saus gaat worden. (eventueel peper en zout naar smaak toevoegen)
  • Voeg de pasta toe en roer alles voorzichtig door elkaar. eventueel nog met een snuf zout en peper naar smaak.
  • Garneer met de gebakken varkenshaas, rucola sla en pijnboompitten. Ook erg lekker met wat geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pastagerechten, varkenshaas

#2 PITABROODJE MET FRISSE TONIJNSALADE EN TAUGÉ.

Pitabroodje met frisse tonijnsalade en taugé.

Een heerlijk broodje met komkommer, zelfgemaakte frisse tonijnsalade en taugé. Makkelijk en snel om te maken. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • blikje tonijn
  • 1/2 appel
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 1/2 el licht en romig calve mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1 klein rode ui
  • 3 augurken
  • snuf peterselie
  • zout
  • peper
  • plakjes komkommer
  • handje taugé

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Laat de tonijn goed uitlekken.
  • Snijd de ui, augurken en appel fijn (ik gooi het een aantal seconden in de keukenmachine) Roer dit in een kom met de tonijn.
  • Schep de mayonaise, kwark, mosterd en peterselie erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de pitabroodjes met plakjes komkommer, flinke schep tonijnsalade en wat taugé erop.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes, tonijnsalade

#3 PITABROODJE AVOCADO MET ROSBIEF.

Broodje pita met avocado en rosbief.

Dit is smullen! Een heerlijk pitabroodje met rosbief voor de lunch. Ontzettend lekker met een heerlijke mayo mosterd dressing met honing en pijnboompitten. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 6 plakjes rosbief
  • handje taugé
  • handje pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

dressing:

  • 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met plakjes rosbief, taugé, mayonaise dressing, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes

#4 ANDIJVIE-PREI STAMPPOT MET SPEKJES.

Andijvie – prei stamppot met spekjes.

Ook zo gek op stamppot? Maar ken je deze al? Een makkelijke stamppot gevuld met andijvie, prei en spekjes. Wij doen er nog een stukje rookworst erbij en genieten maar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 2 preien
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 flinke el mosterd
  • scheutje warme melk
  • scheutje ketjap manis
  • klontje boter
  • ½ el italiaanse kruiden
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. 
  • Snijd ondertussen de prei in ringen en snipper de ui.
  • Kook de andijvie samen met de prei voor 5 minuten met een snuf zout.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui in.
  • Giet de aardappelen en de andijvie met prei af.
  • Stamp de aardappelen fijn met een flinke scheut warme melk, mosterd en klontje boter.
  • Roer de andijvie met prei en de ui door de aardappelen met de Italiaanse kruiden, peper en zout en ketjap manis. Eventueel extra mosterd naar smaak.
  • Garneer met de spekjes en eventueel nog wat fijngesneden rauwe andijvie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot, stamppot andijvie, winterrecepten

#5 AVOCADO BRUSCHETTA MET TOMAAT & BALSAMICO AZIJN.

AVOCADO BRUSCHETTA MET TOMAAT & BALSAMICO AZIJN.

Ook zo dol op avocado? Maak een heerlijke bruschetta met avocado en tomaten. Ideaal voor een heerlijk tussendoortje of gezellig bij de borrel!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 ciabatta brood
  • 1 zak diepvries avocado stukjes (Fast Fruit) of 2 avocado's
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 200 gram snoeptomaten mix
  • een aantal basilicum blaadjes
  • een scheut balsamic azijn
  • peper
  • zout
  • ½ el peterselie

Instructies
 

  • Laat de avocado stukjes ontdooien.
  • Snijd de ciabatta brood in reepjes en rooster dit in de broodrooster.
  • Snijd de tomaten door de helft en meng in een kom met de balsamico azijn, peper en zout.
  • Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Pureer de avocado en roer daarna de Griekse yoghurt, snuf peper en zout naar smaak en de peterselie door heen.
  • Smeer de ciabatta broodjes in met de avocado spread.
  • Top af met de gemarineerde stukjes tomaat en wat basilicumblaadjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord avocado recepten, borrelhapjes, bruschette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk