DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN AUGUSTUS 2023.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 TAGLIATELLE PESTO MET VARKENSHAAS.

Tagliatelle pesto met varkenshaas.

Hier is een recept voor een heerlijke pasta gevuld met champignons, paprika en stukjes varkensvlees
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram tagliatelle
  • 1 stuk varkenshaas (ongeveer 300 gram)
  • 1 rood paprika, in reepjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram kastanje champignons, in plakjes
  • 2 el groene pesto
  • scheutje kookroom
  • scheutje Ketjap manis
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • knoflookpoeder naar smaak
  • handje pijnboompitten, licht geroosterd
  • hand rucola sla
  • parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af wanneer de pasta al dente is.
  • Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en kruid met zout, peper en knoflookpoeder.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes varkenshaas tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gesneden paprika en champignons toe. Bak ze tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gebakken varkenshaas weer toe aan de pan. Roer de groene pesto erdoor en voeg een scheutje kookroom en ketjap manis toe. Laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en knoflookpoeder naar smaak.
  • Meng de gekookte tagliatelle door de saus zodat de pasta goed bedekt is.
  • Serveer de tagliatelle op borden, garneer met rucola, geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pastagerechten, varkenshaas

#2 PITABROODJE MET FRISSE TONIJNSALADE EN TAUGÉ.

Pitabroodje met frisse tonijnsalade en taugé.

Een heerlijk broodje met komkommer, zelfgemaakte frisse tonijnsalade en taugé. Makkelijk en snel om te maken. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • blikje tonijn
  • 1/2 appel
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 1/2 el licht en romig calve mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1 klein rode ui
  • 3 augurken
  • snuf peterselie
  • zout
  • peper
  • plakjes komkommer
  • handje taugé

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Laat de tonijn goed uitlekken.
  • Snijd de ui, augurken en appel fijn (ik gooi het een aantal seconden in de keukenmachine) Roer dit in een kom met de tonijn.
  • Schep de mayonaise, kwark, mosterd en peterselie erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de pitabroodjes met plakjes komkommer, flinke schep tonijnsalade en wat taugé erop.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes, tonijnsalade

#3 PITABROODJE AVOCADO MET ROSBIEF.

Broodje pita met avocado en rosbief.

Dit is smullen! Een heerlijk pitabroodje met rosbief voor de lunch. Ontzettend lekker met een heerlijke mayo mosterd dressing met honing en pijnboompitten. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 6 plakjes rosbief
  • handje taugé
  • handje pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

dressing:

  • 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met plakjes rosbief, taugé, mayonaise dressing, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes

#4 ANDIJVIE-PREI STAMPPOT MET SPEKJES.

Andijvie – prei stamppot met spekjes.

Ook zo gek op stamppot? Maar ken je deze al? Een makkelijke stamppot gevuld met andijvie, prei en spekjes. Wij doen er nog een stukje rookworst erbij en genieten maar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 2 preien
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 flinke el mosterd
  • scheutje warme melk
  • scheutje ketjap manis
  • klontje boter
  • ½ el italiaanse kruiden
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. 
  • Snijd ondertussen de prei in ringen en snipper de ui.
  • Kook de andijvie samen met de prei voor 5 minuten met een snuf zout.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui in.
  • Giet de aardappelen en de andijvie met prei af.
  • Stamp de aardappelen fijn met een flinke scheut warme melk, mosterd en klontje boter.
  • Roer de andijvie met prei en de ui door de aardappelen met de Italiaanse kruiden, peper en zout en ketjap manis. Eventueel extra mosterd naar smaak.
  • Garneer met de spekjes en eventueel nog wat fijngesneden rauwe andijvie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot, stamppot andijvie, winterrecepten

#5 AVOCADO BRUSCHETTA MET TOMAAT & BALSAMICO AZIJN.

AVOCADO BRUSCHETTA MET TOMAAT & BALSAMICO AZIJN.

Als je een liefhebber bent van avocado, dan is deze bruschetta met avocado en tomaten een heerlijke traktatie. Perfect voor een smakelijk tussendoortje of om te delen bij de borrel!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 ciabatta brood
  • 1 zak diepvries avocado stukjes (Fast Fruit) of 2 avocado's
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 200 gram snoeptomaten mix
  • een aantal basilicum blaadjes
  • een scheut balsamic azijn
  • peper
  • zout
  • ½ el peterselie

Instructies
 

  • Laat de avocado stukjes ontdooien.
  • Snijd de ciabatta brood in reepjes en rooster dit in de broodrooster.
  • Snijd de tomaten door de helft en meng in een kom met de balsamico azijn, peper en zout.
  • Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Pureer de avocado en roer daarna de Griekse yoghurt, snuf peper en zout naar smaak en de peterselie door heen.
  • Smeer de ciabatta broodjes in met de avocado spread.
  • Top af met de gemarineerde stukjes tomaat en wat basilicumblaadjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord avocado recepten, borrelhapjes, bruschette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39