R E V I E W – Soof Limonade siropen.

Ik ontving een pakket van Soofdrinks met daarin 4 smaken Soof limonade siropen. De siropen zitten in mooie glazen flessen met een tof kleurige logo. Dit hebben ze goed gedaan!

Nederlands eerste siroop en frisdrank zonder enige toevoeging

Soof:
Soof is op de markt gezet door Nicole Horsmans, en medeoprichter Daan Harterink. Beide waren jaren werkzaam in de voedingsindustrie. Ze kwamen tot ontdekking dat er veel ongezonde producten, met oneindig veel onnodige toevoegingen zijn en daar moest verandering in komen. Nicole ging in haar eigen keuken aan de slag met allerlei soorten fruit, kruiden en groenten op zoek naar DE mix om siroop van te kunnen maken.

Soof werd geboren in een kleine keuken en groeide uit tot een volwassen merk. Soof heeft niets te verbergen. Al hun ingrediënten staan op de voorkant van de verpakking.
De Siropen zijn:
* 100% natuurlijk,
* Bevatten niets anders dan fruit, groenten en kruiden.
* Geen toegevoegde suikers
* Zonder conserveermiddelen en kleur- en smaakstoffen,
* Te bereiden met het lekkerste kraanwater

Eén fles is goed voor 18-47 glazen

Ontvangen:
Wij ontvingen een pakket met daarin smaken van Soof limonade. Met het gezin hebben wij deze smaken getest. De smaakcombinaties zijn erg bijzonder, dit maakt mij enorm nieuwsgierig!
1. Carrot, Ginger, Apple
2. Rose, Cardamom, Pear & Apple
3. Blueberry, Lavender, Blackcurrant, Apple
4. Sweet potato, Cinnamon, Apple

Wat vonden we ervan:
Wij zijn erg verrast door deze verschillende siropen. Geen standaard smaken en vrij bijzonder. De flessen zijn 340 ml en van glas. Mooi design en gewoon al mooi als ze op het aanrecht staan 😉
De flessen zijn makkelijk te openen, lekken niet met inschenken en sluiten ook weer goed. Op de etiket staat alles duidelijk aangegeven wat er in zit.  Je hebt weinig nodig dus zuinig in gebruik.
De prijzen €4,10 per fles.▪️Carrot, Ginger & Apple:

(Goed voor 18-38 glazen)
De siroop doet mij denken aan roosvicee of diksap. Een donkere kleur, zoetig en zeker lekker van smaak. Je hoeft maar heel weinig te gebruiken anders is het te zoet. Uiteindelijk haal je dus meer glazen uit een fles. Zelfs mijn zoon van 9 dronk zijn glas in 1x leeg met zijn conclusie: ‘Deze is superlekker,mama!’
De Ginger ruik en proef je het meest maar is goed gecombineerd met de wortel. Appel proef ik niet echt.

▪️Rose, Cardamom, Pear & Apple:

(Goed voor 20-38 glazen)
De siroop ruikt lekker fruitig en ruikt naar roos en kardemom. Kardemom is familie van de Gember en dat ruikt je terug.
Je proeft ook de Kardemom, Roos maar Peer en Appel wat minder. Ik vind dit een perfecte combinatie en erg lekker! Ik snap dat kinderen dit een ‘rare’ smaak vinden dus is het meer een grote mensen siroop.

▪️Blueberry, Lavender, Blackcurrant & Apple

(Goed voor 20-38 glazen)
Een heerlijke frisse siroop met appel en zwarte bes. Deze vinden wij allemaal erg lekker en fris van smaak. De lavendel proef en ruik je maar het is niet overheersend. Een heerlijk drankje voor de zomer.

▪️Sweet potato, Cinnamon & Apple

(Goed voor 22-47 glazen)
Dit is ook weer een bijzondere smaak. De siroop ruikt zoetig met een kruiden van kaneel. De smaak is ook zoet en kruidig. Appel vind ik er niet in terug. Ook van deze siroop heb je niet heel veel nodig en haal je meer uit een fles. De smaak is vrij zoetig.

Conclusie:
Zeer verrast van deze bijzondere smaken. Ik hou er wel van! De flessen zijn al gewoon mooi om neer te zetten. Wij vonden alle 4 de smaken erg fijn maar de Blueberry, Lavender, Blackcurrant & Apple en Carrot, Ginger & Apple toch wel als favoriet.
Of ik ze zelf zou kopen?
Ik vind ze wel duur maar ik denk dat ik toch de 2 favoriete smaken voor mezelf zal kopen mocht ik ze in de winkel tegenkomen. Het toch ‘even iets anders’ is wel lekker en je hebt weinig nodig, dus je doet vrij lang met een fles.

Soof is verkrijgbaar bij verschillende winkels en conceptstores in Nederland. Op de website van Soofdrinks kan je de siropen online bestellen en lekker thuis laten bezorgen. Op de website staat ook aangegeven waar je de siropen nog meer kan kopen. In de supermarkten zijn ze nog niet te vinden, maar wellicht is dit een kwestie van tijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39