De 5 beste recepten van oktober.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Een heerlijke combi voor een snel & makkelijk en vooral lekker gerecht. 
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 puntpaprika
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ketjap manis
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 eieren
  • 1 handje cashewnoten
  • 100 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet is stukjes en marineer de kipfilet met een flinke scheut ketjap manis, 2 tl knoflookzout, 2 tl uienpoeder en 2 tl gemberpoeder en zet in de koelkast.
  • Kook de rijst, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en zet opzij.
  • Snijd de paprika in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet stukjes hierin rondom aan.
  • Voeg de ui, 2 geperste knoflookteentjes en de paprika toe en bak dit tot de ui glazig is. Voeg dan wat flinke scheuten ketjap manis, 100 ml water en een verkruimeld bouillonblokje toe. Even roeren en dit voor 10 minuten zachtjes laten pruttelen zodat de saus lekker dik kan worden.
  • Bak in een andere koekenpan een omelet van 2 eieren en snijd dit in stukjes.
  • Voeg de rijst toe aan de pan met stukjes ei en bak dit nog even een aantal minuten mee.
  • Serveer de rijst met sperzieboontjes en kip in ketjapsaus. Garneer met wat cashewnoten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ketjap manis, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#2 Ravioli met paprika en spinazie.

Ravioli met paprika & spinazie.

Een heerlijke pasta bomvol smaak! Snel klaar en super makkelijk om te maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse ravioli 5 formaggio (AH)
  • 1 ui
  • 1 rood geroosterd paprika (pot)
  • 200 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 groente bouillonblokje
  • 125 gram spekreepjes
  • ½ bakje kruidenboter
  • 40 gram pijnboompitten
  • 60 gram geraspte kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en snijd de paprika en spinazie in reepjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Bak de spekjes en voeg de ui erbij. Voeg na 5 minuten de champignons toe.
  • Als de champignons gebakken zijn schep je de spinazie, paprika en een half bakje kruidenboter erbij en roerbak dit mee.
  • Voeg de ravioli aan de saus toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Garneer met de pijnboompitten en eventueel geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta gerechten, ravioli

#3 Couscoussalade met feta en spinazie.

Couscoussalade met feta & spinazie.

Een frisse salade voor de lunch of als avondmaaltijd. Heerlijk met een stukje gebakken kip. Dit recept is makkelijk om te maken en mega lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram couscous
  • 1 gele paprika
  • 2 volle handen babyspinazie
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 4 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 40 gram tomatenpuree
  • fetakaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • snuf zout
  • scheutje citroensap
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Meng achteraf een snuf zout, uienpoeder en paprikapoeder doorheen. (naar smaak)
  • Snijd de komkommer, tomaat, paprika, peterselie en ui heel fijn en roer dit door de couscous.
  • Pers de knoflook boven de kom en voeg de tomatenpuree met een scheutje citroensap en scheutje olijfolie toe.
  • Meng als laatste gekruimeld feta en de babyspinazie door de couscous en klaar!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscous, couscoussalade, salade

#4 Surinaamse bami.

Surinaamse bami.

Surinaamse bami is een makkelijk & lekker gerecht. Wist je dat je dit met spaghetti maakt? Binnen 25 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. Heerlijk met een zoetzure komkommersalade.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spaghetti
  • 1 vierkant maggiblokje
  • 1 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 cm gember
  • 1 tl trassi
  • 1 el sojasaus
  • 4 el ketjap manis
  • 1 takje bladselderij
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een maggiblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Pel en snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Rasp de gember.
  • Snijd de kipfilet is reepjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de ui, knoflook en gember. voeg na 3 minuten de kipfiletreepjes toe en bak deze gaar.
  • Voeg de tomatenpuree, ketjap manis, sojasaus en trassi toe en bak dit voor een aantal minuten al roerend mee.
  • Voeg de spaghetti toe aan de wok en roer alles goed door. Voeg eventueel nog wat zoete ketjap manis of sojasaus naar smaak toe.
  • Serveer met wat fijngesneden selderij en zoetzure komkommer.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bami, makkelijke recepten, spaghetti, surinaamse bami, surinaamse keuken

#5 Chinese tomatensoep met omelet.

Chinese tomatensoep met omelet.

De soep van de Chinees is altijd zo lekker! Die heerlijke zoete pittige smaak met stukjes omelet. Ik besloot om hem vandaag zelf te maken en eigenlijk is het heel simpel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kipfilet
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gram roma tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 el gembersap
  • 650 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 el bloem
  • 3 el appelmoes
  • 1 el suiker
  • scheutje ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 handje vermicelli
  • 2 handen taugé
  • 1 ei
  • 1 bosui
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur met een kippen bouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
  • Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten goed mee.
  • Voeg het water en groentebouillonblokje, 1 el bloem, appelmoes, suiker, ketjap manis en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine blokjes en zet opzij.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep.(Is de soep nog te dik? Dan kan je nog eventueel wat gekookt water toevoegen).
  • Voeg de kipfilet blokjes, klein handje vermicceli en 2 handen taugé toe en roer dit met een lepel goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen en laat daarna even rusten zodat de vermicceli zacht kan worden.
  • Nog niet zoet genoeg? Dan kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen.
  • Roer de ei los met een vork en bak een omelet in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de omelet in kleine reepjes.
  • Garneer de soep met wat reepjes bosui, stukjes omelet en taugé.
  • Heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood met smeersels.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chinese tomatensoep, tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk