R E V I E W – Yoghurt.nl

Yoghurt.nl heeft mij via Instagram benaderd of ik interesse had om zelf een zuivelproduct te maken. Natuurlijk wil ik dit proberen! Wees eerlijk, wie doet dit? Kopen gaat sneller! Maar ik ging die uitdaging aan.

Yoghurt.nl:
Een webshop met producten om zelf Yoghurt, kwark, karnemelk, kefir enz te maken.
Een duidelijk en nette website met de juiste informatie wat je nodig hebt en wat je wilt lezen. Ook de beschrijving van je product is duidelijk en hoe je het moet maken wordt heel goed overgebracht met een filmpje.
Ik mocht de kwark testen.

Ontvangen:
Een pakket kwark met:
3 zakjes kwark
1 notenmelkzak
1 schenkkan/plastic weckfles

Wat vonden we ervan:
Een leuk pakket en je wilt gelijk starten.
Het enige wat je zelf nog bij moet halen is melk. En dan mag je eindelijk aan de slag. Het stelt eigenlijk helemaal niets voor. Het is meer het geduld dat je moet hebben.
Het melk moet je laten verzuren, 48 uur lang buiten de koelkast en daarna nog 12 uur uitlekken. Doordat je het uit laat lekken, wordt de kwark geconcentreerder als het ware. Een deel van het vocht laat je uitlekken en wat achterblijft zijn onder andere de eiwitten.
Zelfgemaakte kwark is probiotisch. En het fermenteren zorgt er voor dat het voor veel mensen die normaal gesproken niet goed reageren op melk, zelfgemaakte kwark wel kunnen eten. Het verzuren van de melk zorgt er namelijk voor dat de melksuikers afgebroken worden. Hierdoor wordt het beter verdragen. Zelfgemaakte kwark past dus om verschillende redenen heel goed in een gezond voedingspatroon! Hoe fijn!

Conclusie:
Wat leuk om dit eens te maken en te ervaren om zelf kwark te maken. Het hele proces is gewoon leuk om te zien, te ruiken, te proeven en te zien lukken. Ik denk dat ik de volgende keer iets anders ga maken. Ik heb de smaak te pakken!
Ik raad het zeker aan om dit eens thuis te maken. Het is gewoon echt leuk!
Mocht je het willen proberen, dan kan je hier een pakket bestellen en met de kortingscode: etenmetdanielle krijg je ook nog eens 10% korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39