TOP 5 VENKEL RECEPTEN.

Venkel, met zijn subtiele anijs-achtige smaak en knapperige textuur, is een veelzijdige groente die vaak over het hoofd wordt gezien in de keuken. In dit artikel wil ik je kennis laten maken met de magische wereld van venkel door 5x heerlijke recepten te delen die de smaakpapillen betoveren en je zullen inspireren om deze groente te omarmen.

#1 Pasta met venkel & aubergine.

Pasta met venkel en aubergine.

Een heerlijke romige pasta met venkel en aubergine. Een makkelijk recept en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram penne
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 kleine venkel
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 200 gram gekruid kipgehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 1 zakje parrano snippers
  • snuf italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 
  • Pel en snijd de ui fijn, snijd de knoflook fijn en de venkel en aubergine in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en rul het kipgehakt. Na 3 minuten voeg je de ui en knoflook toe en bak dit glazig mee. Voeg na 5 minuten de venkel, aubergine en de tomaten toe en bak dit ook mee.
  • Voeg na 5 minuten de paprikapoeder toe en verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Schenk de kookroom bij en roer dit alles goed door. De saus gaat nu al dikker worden.
  • Roer de kaas door de saus. Zodra dit gesmolten is voeg je de pasta toe en roer dit door de saus. (Eventueel kan je nog wat zout en peper naar smaak toevoegen.)
  • Bestrooi de pasta met italiaanse kruiden en serveer de pasta gelijk, want de saus is nu nog lekker smeuiig!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta gerechten, venkel

#2 PASTA MET VENKEL, SPINAZIE, TOMAAT EN KIPGEHAKT.

Pasta met venkel, spinazie, tomaat en kipgehakt.

Een heerlijk pasta gerecht. De pasta is goed gevuld met gekruid kipgehakt, spinazie, venkel, tomaat en nog veel meer!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenpasta of pasta naar keuze
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 gram kipgehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine venkel
  • 150 gram spinazie
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el paprika poeder
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en de venkelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de spinazie en de gehalveerde tomaatjes, kookroom en de helft van de geraspte kaas toe en laat de spinazie slinken. Voeg de pasta toe, breng dit nog eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Garneer de pasta met de overige geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord groente, pasta, pastagerecht

#3 SPAGHETTI MET VENKEL & SALAMI.

Spaghetti met venkel & salami.

Geniet van een heerlijke maaltijd met deze smakelijke combinatie van spaghetti, venkel en salami. En… Het staat in slechts 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 120 gram milde salami worst
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • snuf peterselie
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje beetgaar.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in dunne reepjes en de salami in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, venkel en de salami blokjes voor 10 minuten.
  • Voeg de paprikapoeder, peterselie en blik tomaten toe.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta gerechten, salami

#4 KRIELTJES MET GEBAKKEN VENKELSALADE.

Krieltjes met gebakken venkelsalade.

Zin in een warme salade bij je frietjes of krieltjes? Dan heb ik iets lekkers voor je!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 venkel
  • 1 rood paprika
  • 1 ui
  • 1 tl venkelzaad
  • 350 gram krieltjes
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in repen.
  • Was en snijd de paprika en snijd in repen, snijd de ui in dunne reepjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de venkel met ui voor 6 minuten. Voeg de venkelzaad toe en roer dit door. Voeg daarna de paprikareepjes toe en bak dit nog even 4 minuten mee.
  • Heerlijk met een stukje vlees naar wens.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gebakken salade, pastasalade, venkel

#5 PASTA MET VENKEL, SPINAZIE EN KIPGEHAKT.

Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 venkel
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • el paprikapoeder
  • 300 gram spinazie
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta met het groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe en laat het al roerende slinken. Voeg de slagroom en de helft van de geraspte parmezaanse kaas toe en roer goed door.
  • Roer de pasta door de saus en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Garneer met wat geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pastarecepten, spinazie, venkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle