Top 5 recepten van deze maand.
#1 PITABROODJE AVOCADO MET ROSBIEF.
Broodje pita met avocado en rosbief.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 1 avocado
- 6 plakjes rosbief
- handje taugé
- handje pijnboompitten
- parmezaanse kaas
- zout
- peper
dressing:
- 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
- Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
- Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met plakjes rosbief, taugé, mayonaise dressing, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#2 SHIRAZI SALADE.
Shirazi salade.
Ingrediënten
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- 1 rood ui
- ½ citroen
- bosje platte peterselie
- 5 gram munt
- peper
- zout
- extra olijfolie
Instructies
- Snijd de tomaten, komkommer en ui fijn.
- Snijd of hak de peterselie en munt fijn.
- Voeg alles bij elkaar in een kom.
- Pers het sap van een ½ citroen over de salade.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Voeg de olijfolie toe en blijf goed doorroeren tot alle smaken goed gemixt zijn.
- Zet in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Eetsmakelijk!
#3 SPAGHETTI MET ROMIGE BROCCOLI-SPINAZIESAUS EN ZALM.
Spaghetti met romige broccoli-spinaziesaus en zalm.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 2 zalmfilets
- 1 groente bouillonblokje
- 5 blokjes diepvries spinazie
- 300 gram broccoli
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 el kruiden roomkaas
- 100 ml kookroom
- 1 el boter
- paar takjes peterselie
- snuf peper
- snuf zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de broccoli roosjes met 1 groente bouillonblokje 5 minuten.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper & zout.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de zalmfilets voor 5 minuten. Draai om en bak de andere kant nog eens 3 minuten.
- Haal de zalmfilets uit de pan en leg apart.
- Smelt 1 el boter in dezelfde pan en fruit de ui met knoflook. Voeg vervolgens de kruiden roomkaas, spinazie blokjes, broccoli en de kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de zalmfilets in de saus en warm dit nog voor 1 minuut op.
- Snijd de peterselie fijn.
- Verdeel de spaghetti op de borden en garneer met de peterselie, roomsaus en zalm.
- Eetsmakelijk!
#4 WOKNOEDELS MET VARKENSHAAS.
Woknoedels met varkenshaas.
Ingrediënten
- 140 gram woknoodles (jumbo)
- 1 varkenshaas culinair (jumbo)
- 1 rood paprika
- 2 rood uien
- 1 stronk broccoli
- 5 el teriyaki saus (Conimex)
- 2 el ketjap manis
- 1 groente bouillonblokje
- wokolie (Conimex)
- olijfolie
- sesamzaadjes (optioneel)
- gebakken uitjes (optioneel)
marinade vlees:
- flinke scheut ketjap manis
- 3 el sojasaus
- 3 teentjes geperste knoflook
- 1 el Garam masala (euroma Jonnie Boer)
Instructies
- Snijd het vlees in stukjes, marineer en zet in de koelkast. Het liefs een uur van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes, de paprika en uien in grove stukken.
- Verhit wat wokolie in de wokpan en wok de groenten op hoog vuur. Na 5 minuten zet je het vuur laag, verkruimel een groente bouillonblokje boven de wok en laat de groenten verder met een deksel zachtjes stoven tot de broccoli beetgaar is.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in koekenpan en bak de stukjes varkenshaas tot het vlees gaar is (ongeveer 6 minuten)
- Roer 5 el teriyakisaus en 2 el ketjap manis door de groente, schep de noedels erbij en meng alles goed met elkaar.
- Schep de noedels met groente op de borden en leg de stukjes varkenshaas bovenop. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en gebakken uitjes.
- Eetsmakelijk!
#5 SPAGHETTI BOURSIN MET SPINAZIE.
Spaghetti boursin met spinazie.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 1 ui
- 200 gram bladspinazie
- ½ pakje Boursin Knoflook & fijne kruiden
- 100 ml kookroom
- parmezaanse kaas
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de spinazie in reepjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur glazig.
- Voeg de spinazie toe en bak dit zachtjes mee tot het slinkt.
- Voeg de boursin toe en laat dit smelten.
- Roer de kookroom en geraspte parmezaanse kaas erdoor en laat dit zachtjes pruttelen. De saus zal dikker worden.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Garneer met parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!