DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN JUNI 2023.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 PITABROODJE AVOCADO MET ROSBIEF.

Broodje pita met avocado en rosbief.

Dit is smullen! Een heerlijk pitabroodje met rosbief voor de lunch. Ontzettend lekker met een heerlijke mayo mosterd dressing met honing en pijnboompitten. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 6 plakjes rosbief
  • handje taugé
  • handje pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

dressing:

  • 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met plakjes rosbief, taugé, mayonaise dressing, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes

#2 SHIRAZI SALADE.

Shirazi salade.

Op zoek naar een heerlijke frisse salade? Wat dacht je van deze Perzische komkommer- en tomatensalade bomvol kruiden, citroensap en olijfolie. Heerlijk als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 rood ui
  • ½ citroen
  • bosje platte peterselie
  • 5 gram munt
  • peper
  • zout
  • extra olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de tomaten, komkommer en ui fijn.
  • Snijd of hak de peterselie en munt fijn.
  • Voeg alles bij elkaar in een kom.
  • Pers het sap van een ½ citroen over de salade.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de olijfolie toe en blijf goed doorroeren tot alle smaken goed gemixt zijn.
  • Zet in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord salade

#3 SPAGHETTI MET ROMIGE BROCCOLI-SPINAZIESAUS EN ZALM.

Spaghetti met romige broccoli-spinaziesaus en zalm.

Dit is een heerlijke pasta met broccoli-spinaziesaus en gebakken zalm. Een pasta die binnen 20 minuten op tafel staat.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, visgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 2 zalmfilets
  • 1 groente bouillonblokje
  • 5 blokjes diepvries spinazie
  • 300 gram broccoli
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el kruiden roomkaas
  • 100 ml kookroom
  • 1 el boter
  • paar takjes peterselie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de broccoli roosjes met 1 groente bouillonblokje 5 minuten.
  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper & zout.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de zalmfilets voor 5 minuten. Draai om en bak de andere kant nog eens 3 minuten.
  • Haal de zalmfilets uit de pan en leg apart.
  • Smelt 1 el boter in dezelfde pan en fruit de ui met knoflook. Voeg vervolgens de kruiden roomkaas, spinazie blokjes, broccoli en de kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de zalmfilets in de saus en warm dit nog voor 1 minuut op.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verdeel de spaghetti op de borden en garneer met de peterselie, roomsaus en zalm.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta recepten, spaghetti, zalmfilet

#4 WOKNOEDELS MET VARKENSHAAS.

Woknoedels met varkenshaas.

Geniet van deze heerlijke Teriyaki Noedels met Varkenshaas en Gestoomde Groenten.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 140 gram woknoodles (jumbo)
  • 1 varkenshaas, in dunne plakjes
  • 1 rood paprika, in reepjes gesneden
  • 2 rood uien, in halve ringen
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 5 el teriyaki saus (Conimex)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 groentebouillonblokje
  • wokolie (Conimex)
  • olijfolie
  • sesamzaadjes (optioneel)
  • gebakken uitjes (optioneel)

marinade vlees:

  • flinke scheut ketjap manis
  • 3 el sojasaus
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el Garam masala (euroma Jonnie Boer)

Instructies
 

  • Marineer de stukjes varkenshaas in de marinade (ketjap Manis, sojasaus, knoflook, Garam masala) en zet het minstens een uur in de koelkast.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika en uien in grove stukken.
  • Verhit wat wokolie in een wokpan op hoog vuur. Wok de groenten gedurende 5 minuten.
  • Zet het vuur laag, verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok en laat de groenten zachtjes stoven met een deksel tot de broccoli beetgaar is.
  • Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de gemarineerde stukjes varkenshaas tot het vlees gaar is (ongeveer 6 minuten).
  • Roer 5 eetlepels teriyakisaus en 2 eetlepels ketjap manis door de gestoofde groenten. Voeg de gekookte woknoedels toe en meng alles goed.
  • Schep de noedels met groenten op de borden en leg de stukjes varkenshaas er bovenop.
  • Garneer eventueel met sesamzaadjes en gebakken uitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord noedels, oosterse gerechten

#5 SPAGHETTI BOURSIN MET SPINAZIE.

Spaghetti boursin met spinazie.

Met slechts 5 ingrediënten zet je een heerlijke pasta op tafel. Makkelijk om te maken en binnen 20 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 200 gram bladspinazie
  • ½ pakje Boursin Knoflook & fijne kruiden
  • 100 ml kookroom
  • parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti beetgaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de spinazie in reepjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur glazig.
  • Voeg de spinazie toe en bak dit zachtjes mee tot het slinkt.
  • Voeg de boursin toe en laat dit smelten.
  • Roer de kookroom en geraspte parmezaanse kaas erdoor en laat dit zachtjes pruttelen. De saus zal dikker worden.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Garneer met parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, spinazie, vegetarische recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39