Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

Top 5 lekkerste kip recepten.

Op zoek naar een lekker kip recept? Kijk snel naar deze 5 kip recepten die favoriet zijn op de site.

#1 Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Een heerlijke combi voor een snel & makkelijk en vooral lekker gerecht. 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 150 gram volkorenrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • ketjap manis
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl knoflookzout
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 eieren
  • 1 handje cashewnoten
  • 100 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet is stukjes en marineer de kipfilet met een flinke scheut ketjap manis, 2 tl knoflookzout, 2 tl uienpoeder en 2 tl gemberpoeder en zet in de koelkast.
  • Kook de rijst, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en zet opzij.
  • Snijd de paprika in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet stukjes hierin rondom aan.
  • Voeg de ui, 2 geperste knoflookteentjes en de paprika toe en bak dit tot de ui glazig is. Voeg dan wat flinke scheuten ketjap manis, 100 ml water en een verkruimeld kippenbouillon toe. Even roeren en dit voor 10 minuten zachtjes laten pruttelen zodat de saus lekker dik kan worden.
  • Bak in een andere koekenpan een omelet van 2 eieren en snijd dit in stukjes.
  • Voeg de rijst toe en bak dit nog even een aantal minuten mee.
  • Serveer de rijst met sperzieboontjes en kip in ketjapsaus. Garneer met wat cashewnoten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ketjap manis, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#2 Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Dol op romige pasta gerechten? Dan kan je zeker dit recept eens proberen! Een romige saus gevuld met broccoli, katenspek en kip. Een lekker en simpel recept die je snel op tafel hebt.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 1 grote ui
  • 1 stronk broccoli
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3  teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 200 gr katenspek
  • 250 ml slagroom (of light kookroom voor gezonde versie)
  • 1 zakje Parrano snippers
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in hele kleine roosjes. ( Het moet tijdens het bakken een lekker beetgaar worden. Zijn de roosjes te groot dan blijven ze te hard.) Schil de stronk en snijd in hele kleine stukjes.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de plakjes katenspek in stukken, de zongedroogde tomaten klein en de kipfilet in kleine blokjes.
  • Marineer de kipfilet met 1 el knoflookpoeder en 1 el paprikapoeder met een scheutje olijfolie. Roer dit goed en zet even apart.
  • Verwarm in een wok een scheut olijfolie en bak de ui, de knoflook met de spek. Voeg na 5 minuten de kipfiletblokjes, zongedroogde tomaatjes en de broccoli roosjes toe. Bak dit mee tot de kip gaar is.
  • Voeg de slagroom, 1 el paprikapoeder, 1/2 tl chilivlokken (voor de kids kan je dit weg laten) toe en laat dit 2 minuten pruttelen. Roer de parrano snippers er doorheen en als dit gesmolten is kan je de pasta door de romige saus roeren.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kindvriendelijkerecepten, kip kerrie, makkelijke recepten, pasta met kip, pasta recepten, romige pasta, simpele recepten

#3 Butter Chicken.

Butter Chicken.

Deze Butter chicken zet je binnen 30 minuten op tafel en is mega lekker! De kip is zachtjes in de saus gegaard en is dus heerlijk zacht geworden.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de kip:

  • 800 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 tl gehakte gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el garam masala kruiden
  • 200 ml griekse yoghurt

Voor de saus:

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl gehakte gember
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el garam masala kruiden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram roomboter
  • 2 el suiker
  • verse koriander
  • snuf zout

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes, pel en snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. (Ik doe het zelf in een keukenmachine zodat het goed fijn is.) Marineer hiermee de kipfiletblokjes samen met de griekse yoghurt, chilipoeder, komijn, gember, paprika en garam masala. Roer alles goed door elkaar en laat dit in de koelkast even goed intrekken.
  • Voor de saus pel en snijd je de ui en knoflook fijn (Ik doe dit weer in de keukenmachine extra lang zodat het een gladde saus gaat worden.) en verwarm de roomboter in de koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 3 minuten aan.
  • Voeg de gemarineerde kip toe met de gember, kaneel, komijn, paprika, garam masala en bak dit voor 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en de slagroom toe, roer dit goed door en laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes met deksel pruttelen. De kip kan zo heerlijk zachtjes gaar worden.
  • Ondertussen kook je de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en warm je de naanbrood op of maak je dit zelf. (Recept kan je op de site vinden)
  • Garneer met wat fijngesneden koriander en voeg eventueel zout naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkoolcurry, butter chicken, butterchicken, garam masala, kip met rijst, romige saus

#4 Rijst met sperziebonen & kip in champignonroomsaus.

Rijst met sperziebonen & kip in champignonroomsaus.

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dit gerecht is makkelijk om te maken, snel klaar en nog heerlijk ook!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram witte rijst
  • 250 gram champignons
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paddenstoelenbouillon blokje
  • 1 groentebouillon blokje
  • 300 gram kipfiletreepjes
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 ml slagroom
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • sesamzaad
  • eventueel bloem

Instructies
 

  • Kook de rijst 10 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 á 3 stukken.
  • Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Kook de sperziebonen met 1 groentebouillonblokje voor 10 minuten en giet af.
  • Marineer de kipfiletreepjes met de paprikapoeder en uienpoeder. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de champignons met de ui en knoflook aan. Voeg na 5 minuten de kipfiletreepjes toe en bak dit 8 minuten mee.
  • Voeg de slagroom, ketjap manis, sojasaus met 1 paddenstoelenbouillon blokje toe en laat dit koken. Kook de saus zachtjes tot de kip gaar is en de saus lekker dik en romig. (mocht de saus nog erg dun blijven, dan kan je de saus dikker maken met een klein beetje bloem.) Wel afentoe roeren!
  • Bestrooi met wat sesamzaad.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, rijst met kip, rijst recepten

#5 Oosterse paprika-tomatensoep.

Oosterse tomatensoep.

Een heerlijke pittige soep die snel gemaakt is.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 40 gram tomatenpuree
  • 2 uien
  • 3  teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 3 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 2 kipfilets
  • 200 gram taugé
  • 4 el gembersiroop
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn en fruit dit met wat olijfolie glazig in een soeppan.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg dit samen met de tomatenpuree, ketjap manis, bruine suiker, sojasaus, sambal en gembersiroop toe. Bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg de water en de 2 bouillonblokjes bij en laat dit geheel 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
  • Kook de kipfilets 15 minuten in een pannetje met water en pluk dit nadat het afgekoeld is in kleine stukjes.
  • Pureer de soep tot een gladde soep en voeg de kipfilet stukjes toe. Voeg na 5 minuten ook de taugé toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chinese tomatensoep, oosterse tomatensoep, soeprecepten
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.