Op zoek naar een lekker kip recept? Kijk snel naar deze 5 kip recepten die favoriet zijn op de site.
#1 Kip ketjap met sperziebonen en rijst.
Kip ketjap met sperziebonen en rijst.
Ingrediënten
- 150 gram volkorenrijst
- 300 gram sperziebonen
- 1 puntpaprika
- 200 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ketjap manis
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 2 eieren
- 1 handje cashewnoten
- 100 ml water
- 1 kippen bouillonblokje
- olijfolie
Instructies
- Snijd de kipfilet is stukjes en marineer de kipfilet met een flinke scheut ketjap manis, 2 tl knoflookzout, 2 tl uienpoeder en 2 tl gemberpoeder en zet in de koelkast.
- Kook de rijst, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
- Pel en snipper de ui en zet opzij.
- Snijd de paprika in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet stukjes hierin rondom aan.
- Voeg de ui, 2 geperste knoflookteentjes en de paprika toe en bak dit tot de ui glazig is. Voeg dan wat flinke scheuten ketjap manis, 100 ml water en een verkruimeld bouillonblokje toe. Even roeren en dit voor 10 minuten zachtjes laten pruttelen zodat de saus lekker dik kan worden.
- Bak in een andere koekenpan een omelet van 2 eieren en snijd dit in stukjes.
- Voeg de rijst toe aan de pan met stukjes ei en bak dit nog even een aantal minuten mee.
- Serveer de rijst met sperzieboontjes en kip in ketjapsaus. Garneer met wat cashewnoten.
- Eetsmakelijk!
#2 Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.
Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.
Ingrediënten
- 300 gram pasta naar keuze
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 1 stronk broccoli
- 10 zongedroogde tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 2 el paprikapoeder
- 1 el knoflookpoeder
- ½ tl chilivlokken
- 200 gr katenspek
- 200 ml slagroom (of kookroom)
- 1 zakje Parrano snippers
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd ondertussen de broccoli in hele kleine roosjes. (Het moet tijdens het bakken lekker beetgaar worden. Zijn de roosjes te groot dan blijven ze te hard) Schil de stronk en snijd in hele kleine stukjes.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de plakjes katenspek in stukken, de zongedroogde tomaten klein en de kipfilet in kleine blokjes.
- Marineer de kipfilet met 1 el knoflookpoeder en 1 el paprikapoeder met een scheutje olijfolie. Zet even apart.
- Verwarm in een wok een scheut olijfolie en bak de ui, de knoflook met de spek. Voeg na 5 minuten de kipfiletblokjes, zongedroogde tomaatjes en de broccoli roosjes toe. Bak dit mee tot de kip gaar is.
- Voeg de slagroom, 1 el paprikapoeder, ½ tl chilivlokken (voor de kids kan je dit weg laten) toe en laat dit een aantal minuten met een deksel op de pan pruttelen. Roer de parrano snippers er doorheen en als dit gesmolten is kan je de pasta door de romige saus roeren.
- Eetsmakelijk!
#3 Butter Chicken.
Butter Chicken.
Ingrediënten
Voor de kip:
- 800 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml griekse yoghurt
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl komijn
- 2 tl gehakte gember
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el garam masala kruiden
Voor de saus:
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 75 gram roomboter
- 2 tl gehakte gember
- 1 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder
- 1 el garam masala kruiden
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 70 gram tomatenpuree
- 2 el suiker
- 100 ml slagroom
- verse koriander
- snuf zout
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes, pel en snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. (Ik doe het zelf in een keukenmachine zodat het goed fijn is.) Marineer hiermee de kipfiletblokjes samen met de griekse yoghurt, chilipoeder, komijn, gember, paprika en garam masala. Meng alles goed door elkaar en laat dit in de koelkast even goed intrekken.
- Voor de saus pel en snijd je de ui en knoflook fijn (Ik doe dit weer in de keukenmachine extra lang zodat het een gladde saus gaat worden.) Verwarm de roomboter in de koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 3 minuten aan.
- Voeg de gemarineerde kip toe met de gember, kaneel, komijn, paprika, garam masala en bak dit voor 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en de slagroom toe, roer dit goed door en laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes met deksel pruttelen. De kip kan zo heerlijk zachtjes gaar worden.
- Ondertussen kook je de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en warm je de naanbrood op of maak je dit zelf. (Recept kan je op de site vinden)
- Garneer met wat fijngesneden koriander en voeg eventueel zout naar smaak toe.
- Eetsmakelijk!
#4 Rijst met sperziebonen & kip in champignonroomsaus.
Rijst met sperziebonen & kip in champignonroomsaus.
Ingrediënten
- 200 gram witte rijst
- 200 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- 300 gram kipfiletreepjes
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl uienpoeder
- 200 ml slagroom of kookroom
- 1 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- peper
- zout
- sesamzaad
- olijfolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 á 3 stukken.
- Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Kook de sperziebonen met 1 groente bouillonblokje voor 10 minuten en giet af.
- Marineer de kipfiletreepjes met de paprikapoeder en uienpoeder. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de champignons met de ui en knoflook aan. Voeg na 5 minuten de kipfiletreepjes toe en bak dit 8 minuten mee.
- Voeg de slagroom/kookroom, ketjap manis, sojasaus met 1 paddenstoelen bouillon blokje toe en laat dit koken. Kook de saus zachtjes tot de kip gaar is en de saus lekker dik en romig. (mocht de saus nog erg dun blijven, dan kan je de saus dikker maken met een klein beetje bloem.) Wel afentoe roeren!
- Garneer de borden met rijst, boontjes en saus met kip.
- Garneer eventueel met wat sesamzaad.
- Eetsmakelijk!
#5 Oosterse paprika-tomatensoep.
Oosterse tomatensoep.
Ingrediënten
- 1 kilo tomaten
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 liter water
- 40 gram tomatenpuree
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm gember
- 4 el ketjap manis
- 1 tl sambal
- 3 el bruine suiker
- 1 el sojasaus
- 2 kipfilets
- 200 gram taugé
- 4 el gembersiroop
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn en fruit dit met wat olijfolie glazig in een soeppan.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg dit samen met de tomatenpuree, ketjap manis, bruine suiker, sojasaus, sambal en gembersiroop toe. Bak dit 1 minuut mee.
- Voeg de water en de 2 bouillonblokjes bij en laat dit geheel 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
- Kook de kipfilets 15 minuten in een pannetje met water en pluk dit nadat het afgekoeld is in kleine stukjes.
- Pureer de soep tot een gladde soep en voeg de kipfilet stukjes toe. Voeg na 5 minuten ook de taugé toe.
- Eetsmakelijk!