DE 5 x BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN MAART 2023.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 PASTA MET COURGETTE.

Pasta met courgette.

Ook zo zin in een lekker bordje met pasta en courgette? Ik heb een makkelijk gerecht wat snel op tafel staat en favoriet bij groot en klein!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 1 courgette
  • 200 gram gekruid kipgehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml kookroom
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 groente bouillonblokje
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • snuf tijm

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehakt.
  • Voeg daarna de ui, knoflook, courgette en Italiaanse kruiden toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Giet de kookroom erbij met flink wat geraspte parmezaanse kaas en laat dit even zachtjes pruttelen.
  • Roer de pasta door de saus en voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Garneer met wat tijm.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijke recepten, pasta recepten

#2 CURRY MET KIP.

Curry met kip.

Zin in een lekker bordje curry? Wat dacht je van deze curry met sperziebonen, prei en kip? Makkelijk te maken en binnen 25 minuten op tafel. Lekker met couscous of rijst. Geniet ervan!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram couscous
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rood paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 pakje rode currypasta van Conimex
  • 200 ml kokosmelk
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in tweeën.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen en de paprika in stukjes. 
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Bak de kipfilet samen met de sperziebonen voor 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, ui, paprika en prei toe. Bak dit voor 5 minuten mee.
  • Voeg de currypasta toe en roer dit goed door. Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe.
  • Roer dit goed door en draai het vuur laag en laat de curry 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Verdeel de couscous over de borden en schep de curry erover. 
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord currygerecht, Kip & Gevogelte

#3 AARDAPPELSALADE MET DOPERWTEN.

Aardappelsalade met doperwten.

Ook zo dol op aardappelsalade? Binnen 20 minuten heb je al een heerlijke salade op tafel. Ideaal als bijgerecht bij een bbq of als lunch. 
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 grote aardappelen of 5 kleintjes
  • ½ rood ui
  • 4 augurken
  • 8 zilveruitjes
  • volle hand diepvries doperwten
  • 1 ei
  • 2 el mayonaise
  • mini scheutje witte azijn
  • snuf gedroogde bieslook (kan ook vers)
  • snuf gedroogde peterselie (kan ook vers)
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar.
  • Voeg de laatste 2 minuten een hand diepvries doperwten toe. Spoel de aardappelen en doperwten met koud water af en zet opzij zonder deksel.
  • Kook de ei hard.
  • Snijd de ui, augurken en zilveruitjes fijn en hak de ei in stukjes.
  • Voeg de mayonaise, azijn, ui, augurken, zilveruitjes, ei, snuf peterselie en bieslook in een kom en schep voorzichtig de aardappelblokjes met doperwten doorheen. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Zet de aardappelsalade in de koelkast om goed koud te worden.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelsalade

#4 RISOTTO MET CHAMPIGNONS.

Risotto met champignons.

Een makkelijk recept voor een lekkere en smeuïge vega risotto met kastanjechampignons en Parmezaanse kaas. Lekker smullen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto rijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 600 ml gekookt water
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Los het paddenstoelen bouillonblokje op in 600 ml warm water. Houd de bouillon warm op een laag vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze kort mee tot het geurig is. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de risotto toe aan de pan en roer goed om, zodat de rijst wordt bedekt met olie en de smaken van de champignons opneemt.
  • Voeg nu een scheut warme paddenstoelenbouillon toe aan de risotto en roer regelmatig. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige bijna is opgenomen. Ga door met dit proces totdat de risotto gaar is en een romige textuur heeft. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer goed door. Voeg indien nodig meer zout en peper toe naar smaak.
  • Verdeel de risotto over twee borden en garneer met wat parmezaanse geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord italiaansekeuken, risotto, risotto met champignons

#5 PASTA MET AUBERGINE.

Pasta met aubergine.

Een heerlijk en eenvoudig recept voor pasta met aubergineBinnen 25 minuten op tafel! Een lekker gerecht voor groot en klein.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 5-6 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 1 groente bouillonblokje
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met een bouillonblokje. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort tot het aroma vrijkomt.
  • Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe, roer goed door.
  • Voeg de kookroom toe. Roer goed door en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt. Rasp wat parmezaanse kaas door de saus heen.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en verse basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  • Serveer de pasta direct, lekker met extra geraspte Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, vegetarische recepten

2 thoughts on “DE 5 x BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN MAART 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39