Top 5 recepten van deze maand.
#1 PASTA MET COURGETTE.
Pasta met courgette.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 1 courgette
- 200 gram gekruid kipgehakt
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 100 ml kookroom
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 groente bouillonblokje
- parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper
- zout
- snuf tijm
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehakt.
- Voeg daarna de ui, knoflook, courgette en Italiaanse kruiden toe en bak dit voor 5 minuten mee.
- Giet de kookroom erbij met flink wat geraspte parmezaanse kaas en laat dit even zachtjes pruttelen.
- Roer de pasta door de saus en voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Garneer met wat tijm.
- Eetsmakelijk!
#2 CURRY MET KIP.
Curry met kip.
Ingrediënten
- 150 gram couscous
- 250 gram sperziebonen
- 1 rood paprika
- 1 prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- 1 pakje rode currypasta van Conimex
- 200 ml kokosmelk
- olijfolie
Instructies
- Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in tweeën.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen en de paprika in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Bak de kipfilet samen met de sperziebonen voor 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, ui, paprika en prei toe. Bak dit voor 5 minuten mee.
- Voeg de currypasta toe en roer dit goed door. Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe.
- Roer dit goed door en draai het vuur laag en laat de curry 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
- Verdeel de couscous over de borden en schep de curry erover.
- Eetsmakelijk!
#3 AARDAPPELSALADE MET DOPERWTEN.
Aardappelsalade met doperwten.
Ingrediënten
- 3 grote aardappelen of 5 kleintjes
- ½ rood ui
- 4 augurken
- 8 zilveruitjes
- volle hand diepvries doperwten
- 1 ei
- 2 el mayonaise
- mini scheutje witte azijn
- snuf gedroogde bieslook (kan ook vers)
- snuf gedroogde peterselie (kan ook vers)
- zout
- peper
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar.
- Voeg de laatste 2 minuten een hand diepvries doperwten toe. Spoel de aardappelen en doperwten met koud water af en zet opzij zonder deksel.
- Kook de ei hard.
- Snijd de ui, augurken en zilveruitjes fijn en hak de ei in stukjes.
- Voeg de mayonaise, azijn, ui, augurken, zilveruitjes, ei, snuf peterselie en bieslook in een kom en schep voorzichtig de aardappelblokjes met doperwten doorheen. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Zet de aardappelsalade in de koelkast om goed koud te worden.
- Eetsmakelijk!
#4 RISOTTO MET CHAMPIGNONS.
Risotto met champignons.
Ingrediënten
- 150 gram risotto rijst
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml gekookt water
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 250 gram kastanje champignons
- 80 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
- Voeg de risotto toe en bak dit 1 minuut goed mee.
- Kook het water in een waterkoker en meng dit met een paddenstoelen bouillonblokje.
- Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
- Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de champignons gaar.
- Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
- Proef of de risotto gaar is. Hij mag nog een kleine bite hebben van binnen.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken champignons en de overige geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#5 PASTA MET AUBERGINE.
Pasta met aubergine.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 1 aubergine
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml kookroom
- 1 el paprikapoeder
- 1 el italiaanse kruiden
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 2 takjes basilicum
- 1 groente bouillonblokje
- parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de aubergine in blokjes.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de basilicum fijn.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en de aubergine blokjes. Voeg na 4 minuten de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, basilicum en de zongedroogde tomaatjes toe. Roer dit goed door.
- Giet de kookroom erbij met flink wat geraspte parmezaanse kaas en laat dit even zachtjes pruttelen.
- Roer de pasta door de saus en voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Garneer met wat geraspte kaas en eventueel wat basilicum.
- Eetsmakelijk!