Eten bij Silk | Sushi & Asian Dining in Zwolle.

Silk Sushi & Asian Dining heeft een All you can eat – concept en voor een vast bedrag kan je veel verschillende Aziatische gerechten eten.

Waar heb ik gegeten?
Silk zit in de prachtige Zwolse binnenstad. In een zijstaat voorbij de Mediamarkt en op loopafstand van een autogarage. Ideaal na een dagje winkelen.

Wat kost het?
De prijzen kon ik op de website nergens vinden en daar heb ik dus naar moeten googlen.

Van maandag t/m woensdag betaal je € 29,50 per persoon. De overige dagen betaal je € 34,95.
Voor kinderen tot tien jaar rekenen ze € 16,50 p.p. Je mag 2 1/2 all you can eat eten.
Ook kan je bij ze lunchen en dan betaal je € 21,50 p.p. Kind (4 – 10 jaar): € 12,50 p.p.

Inrichting / Sfeer?
Silk ziet er sfeervol uit. Gezellig licht en zwart/rood meubilair.
Mooie zitplekken met ronde tafels met ronde banken door de ruimte heen en rechte tafels bij de ramen. Veel geschikt voor 4 personen. Zitgedeeltes met ronde banken is leuk en gezellig als je met een groep komt eten. Het was vrij druk en het is best groot. Volgens mij zit er ook een bovenverdieping maar daar ben ik niet geweest. Er zaten veel gezinnen met kinderen, groepen en stelletjes.

Toilet kan je vinden in een hoek voorbij de bar. Rechts zit de keuken, links de toiletten. Wel meteen bij een eettafel waar een gezin zat. Niet echt prettig om daar te zitten met eten. Laat die tafel weg en je hebt gelijk loopruimte, veel beter idee. Toilet is schoon. Toiletrol zat niet in de houder en bij het handen wassen kon ik ook geen papier vinden om mijn handen mee af te drogen.

Ik had via de website gereserveerd om 18:00 uur. Wij kwamen een kwartier te vroeg en bleven bij de deur binnen wachten tot iemand ons kwam helpen. Het was al aardig druk en er liep veel bediening/personeel rond maar niemand kwam naar ons toe. Na 4 á 5 minuten kwam er een jonge man aan die ons vriendelijk naar een tafeltje bracht. Dat we iets eerder waren was geen probleem.

Helaas werden we in een hoekje aan een hoge tafel met barkrukken gezet. Als ik iets rot vind zitten is dit het wel. Op een gegeven moment voel je dit gewoon in je benen en je onderrug. Tenminste, ik wel.
Bij Silk werken ze met iPads. Bij elke ronde mag je 3 gerechten p.p. kiezen. Dit om de 15 minuten.
Een jongen kwam uitleg geven hoe je via de iPad gerechten kon bestellen met de overige vaste ‘spelregels’. Ik denk dat hij vrij nieuw was, hij was iets zenuwachtig maar het was helemaal duidelijk en hij bestelde gelijk voor ons drinken.

Wat heb ik gegeten?
Ik begon met sushi. Beef tataki, Crispy California, Flowery tori, Ebi love roll, Dorito Sake.
Wat mij gelijk opviel is dat elke sushi bedekt is met mayonaise of Silk spicy mayonaise. De 1 zal dit heerlijk vinden maar voor mij hoeft dit niet. Te overheersend en zo zonde van de sushi.

De tweede ronde ging ik voor de Dumpling. (Had ik zelf nooit gegeten) maar nu weet ik ook waarom. Smaakloos. Of dit altijd en overal is weet ik niet maar dit hoef ik niet vaker te eten. Het duurde wel even voordat we dumpling kregen. Het was goed heet gestoomd.
Ook koos ik voor Chef’s choice. Geen idee wat ik kon verwachten maar ik hou wel van verrassingen. Ik kreeg iets met appel in een krokant korstje. Ook weer bedekt met mayonaise met appelsmaak. (dacht ik te proeven) Best lekker en goed heet.

De derde ronde ging ik voor de zalm van de bakplaat, sticky honey chicken, en zoete komkommersalade.
De zalm was zacht en vers maar ik mis smaak en dit had ik bij veel gerechten.

Hoe heb ik gegeten?
Alles is prima qua eten en alles was vers maar ik mis een wauw effect qua smaken. Het was het net niet voor mij. Iets minder mayonaise, iets meer andere smaken of knoflook.
De porties zijn goed en wordt mooi geserveerd. Sommige gerechten met roze blaadjes. Het oog wil ook wat. De gerechten werden snel gebracht.

Op de kaart heb je veel keuze qua eten. Warm, koud, sushi, vlees, vis en vegetarische gerechten.

Hoe was de bediening / personeel?
De bediening is aardig en er was veel personeel aanwezig. Dit was ook wel nodig, want het was goed druk. Ze kwamen ook snel met je gerechten. De 1 zet de gerechtjes gewoon neer en loop gelijk weer door en de ander verteld wat het gerecht is. Dit vond ik persoonlijk, netjes en goed. Alles wat wij hadden besteld hebben wij ook gekregen.

Hoeveel betaalde ik?
Voor 2 1/2 uur eten met 2 personen op de donderdagavond met 2x pepsi max, 1x sprite 1x bitter lemon betaalde ik € 83,90. Op de iPad zie je ook je nota. Zo kon je na het eten met de Ipad naar de kassa lopen en gelijk betalen.
Qua smaak, kwaliteit en wat wij hebben gegeten vond ik dit vrij prijzig. Na 3 rondes (9 gerechten) zat ik al vol.

Kom ik terug?

Qua smaak, kwaliteit en wat wij hebben gegeten vond ik dit vrij prijzig. Na 3 rondes (9 gerechten) zat ik al vol maar de kans is er wel dat ik hier nog eens terug zal komen. Het was niet slecht maar ook niet super. Als cijfer geef ik ze een 6. (voldoende)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk