Top 5 recepten van deze maand.
#1 Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.
Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.
Ingrediënten
- 300 gram pasta naar keuze
- 1 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- 1 venkel
- 300 gram kipgehakt
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1½ el paprikapoeder
- 300 gram spinazie
- 200 ml slagroom
- 60 gram geraspte parmezaanse kaas
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta met het groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in kleine blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een wok en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de spinazie toe en laat het al roerende slinken. Voeg de slagroom en de helft van de geraspte parmezaanse kaas toe en roer goed door.
- Roer de pasta door de saus en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Garneer met wat geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#2 Snelle eiwrap met champignons.
Snelle eiwrap met champignons.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 gram champignons
- 2 knoflookteentjes
- scheutje ketjap manis
- scheutje sojasaus
- snuf peterselie
- snuf zout
- snuf peper
- olijfolie
Instructies
- Verwarm een koekenpan met olijfolie. Klop de eieren los en bak een omelet.
- Snijd de champignons in kwarten en pers de knoflook fijn. Bak de champignons en knoflook met wat olijfolie. Voeg een scheutje ketjap manis, sojasaus en een snuf peper en zout toe.
- Leg de eiwrap op een bord en vul met de champignons. Bestrooi met wat peterselie en klaar!
- Eetsmakelijk
#3 Gezonde havermout pancakes met blauwe bessen.
Gezonde havermout pancakes met blauwe bessen.
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 100 gram blauwe bessen
- 150 ml melk
- 1 ei
- 1/2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 4 el kwark
- kokosrasp
- boter of olijfolie
- paar druppeltjes kleurstof paars (hoeft niet perse)
Instructies
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine.
- Voeg de havermout, melk, ei, bakpoeder, blauwe bessen en snuf zout in een kom en pureer met een blender tot een mooi beslag. (het zal een stevig beslag blijven)
- Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter of olijfolie. Bak de pancakes aan beide kanten op laag vuur rustig gaar. (ik haal 6 kleine pancakes uit het beslag)
- Garneer de pancakes met wat kwark en blauwe bessen en strooi wat kokosrasp over de pancakes.
- Eetsmakelijk!
#4 Thaise wok met biefstukreepjes.
Thaise wok met biefstukreepjes.
Ingrediënten
- 150 gram volkorenrijst
- 2 stuks kogelbiefstuk
- 400 gram Thaise wokgroente
- 2 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- 3 el ketjap manis
- 4 el sojasaus
- 2 el honing
- 3 el water
- snuf zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de rijst volgens beschrijving van de verpakking.
- Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
- Pers de knoflook en meng dit samen met de ketjap manis en snuf zout met de biefstukreepjes en zet opzij.
- Wok de Thaise wokgroente met een klein scheutje olijfolie.
- Verkruimel een groente bouillonblokje boven de wok met 3 el water, sojasaus en honing. Laat dit zachtjes voor 5 minuten stoven.
- Verhit een koekenpan en bak de biefstukreepjes kort aan. (2 minuten)
- Serveer de rijst met de wokgroente en leg de reepjes biefstuk bovenop.
- Garneer met eventueel wat sesamzaadjes.
- Eetsmakelijk!
#5 Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.
Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 125 gram kristalsuiker
- 80 gram havermout
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 druppeltje paarse kleurstof (niet noodzakelijk)
- 200 gram boter
- 125 gram blauwe bessen
- hand smeltchocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- smelt de boter en laat dit goed afkoelen.
- Meng de bloem, kristalsuiker, havermout, vanillesuiker, bakpoeder en ei goed door elkaar. Voeg de afgekoelde boter en druppeltje kleurstof toe en kneed met de handen tot een mooi koekjesdeeg.
- Voeg de chocolade en blauwe bessen bij het deeg en kneed dit rustig door. (sommige bessen zullen kapot gaan, geen enkel probleem)
- Maak met een ijslepel balletjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
- Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 13 á 15 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
- Eetsmakelijk!