Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

De 5 beste recepten van juni.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 venkel
  • 300 gram gekruid kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 300 gram spinazie
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta met het groentebouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking .
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe en laat het al roerende slinken. Voeg de slagroom en de helft van de geraspte kaas toe en roer goed door. Voeg de pasta toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
  • Garneer met de overige kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pastarecepten, spinazie, venkel

#2 Snelle eiwrap met champignons.

Snelle eiwrap met champignons.

Deze eiwrap staat binnen 15 minuten op tafel en ideaal voor een makkelijke lunch.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang lunchgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 200 gram champignons
  • 2 knoflookteentjes
  • scheutje ketjap manis
  • scheutje sojasaus
  • snuf peterselie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm een koekenpan met olijfolie. Klop de eieren los en bak een omelet.
  • Snijd de champignons in kwarten en pers de knoflook fijn. Bak de champignons en knoflook met wat olijfolie. Voeg een scheutje ketjap manis, sojasaus en een snuf peper en zout toe.
  • Leg de eiwrap op een bord en vul met de champignons. Bestrooi met wat peterselie en klaar!
  • Eetsmakelijk
Trefwoord champignons, eieren, lunch recepten

#3 Gezonde havermout pancakes met blauwe bessen.

Gezonde havermout pancakes met blauwe bessen.

Heerlijke pancakes gevuld met blauwe bessen en havermout. Met maar 4 ingrediënten krijg je deze geweldige pancakes. Eet ze lekker als ontbijt of als lunch en ideaal om in het lunchpakketje mee te geven voor de kids.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang lunchgerecht, Ontbijt
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 100 gram havermout
  • 100 gram blauwe bessen
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 el kwark
  • kokosrasp
  • boter of olijfolie
  • paar druppeltjes kleurstof paars (hoeft niet perse)

Instructies
 

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine.
  • Voeg de havermout, melk, ei, bakpoeder, blauwe bessen en snuf zout in een kom en pureer met een blender tot een mooi beslag. (het zal een stevig beslag blijven)
  • Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter of olijfolie. Bak de pancakes aan beide kanten op laag vuur rustig gaar. (ik haal 6 kleine pancakes uit het beslag)
  • Garneer de pancakes met wat kwark en blauwe bessen en strooi wat kokosrasp over de pancakes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, havermout pancakes, ontbijt recepten, pannenkoeken

#4 Thaise wok met biefstukreepjes.

Thaise wok met biefstukreepjes.

Een snelle Thaise wokgerecht die je binnen 20 minuten op tafel hebt. Gezond en lekker met de knoflook biefstukreepjes.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenrijst
  • 2 stuks kogelbiefstuk
  • 400 gram Thaise wokgroente
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 el water
  • snuf zout

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens beschrijving van de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook en meng dit samen met de ketjap manis en snuf zout met de biefstukreepjes en zet opzij.
  • Wok de Thaise wokgroente met een klein scheutje olijfolie.
  • Verkruimel een groentebouillonblokje boven de wok met 3 el water, sojasaus en honing. Laat dit zachtjes voor 5 minuten stoven. 
  • Verhit een koekenpan en bak de biefstukreepjes kort aan. (2 minuten)
  • Serveer de rijst met de wokgroente en leg de reepjes biefstuk bovenop.
  • Garneer met eventueel wat sesamzaadjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord biefstukreepjes, Thaiserecepten, wokgroenten

#5 Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.

Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.

Deze geweldige koekjes met havermout zijn lekker knapperig van buiten en wat zacht van binnen. 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Tussendoortje
Porties 16 koeken

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 125 gram kristalsuiker
  • 80 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 druppeltje paarse kleurstof (niet noodzakelijk)
  • 200 gram boter
  • 125 gram blauwe bessen
  • hand smeltchocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • smelt de boter en laat dit goed afkoelen.
  • Meng de bloem, kristalsuiker, havermout, vanillesuiker, bakpoeder en ei goed door elkaar. Voeg de afgekoelde boter en druppeltje kleurstof toe en kneed met de handen tot een mooi koekjesdeeg.
  • Voeg de chocolade en blauwe bessen bij het deeg en kneed dit rustig door. (sommige bessen zullen kapot gaan, geen enkel probleem)
  • Maak met een ijslepel balletjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
  • Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 13 á 15 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord blauwe bessen, havermoutkoekjes, koekjes
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.