De 5 X best BEKEKEN recepten van juni 2022.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • el paprikapoeder
  • 300 gram spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg de dun gesneden venkel toe aan de pan en bak deze mee tot ze iets zachter worden, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken terwijl je alles voorzichtig door elkaar roert.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje over het mengsel en giet de slagroom erbij. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus iets dikker wordt, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrooi de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en laat deze smelten in de warme pasta.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met venkel, spinazie en kipgehakt direct, eventueel met extra Parmezaanse kaas aan tafel. Geniet ervan!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pastarecepten, spinazie, venkel

#2 Snelle eiwrap met champignons.

Snelle eiwrap met champignons.

Deze eiwrap staat binnen 15 minuten op tafel en ideaal voor een makkelijke lunch.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 200 gram champignons
  • 2 knoflookteentjes
  • scheutje ketjap manis
  • scheutje sojasaus
  • snuf peterselie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm een koekenpan met olijfolie. Klop de eieren los en bak een omelet.
  • Snijd de champignons in kwarten en pers de knoflook fijn. Bak de champignons en knoflook met wat olijfolie. Voeg een scheutje ketjap manis, sojasaus en een snuf peper en zout toe.
  • Leg de eiwrap op een bord en vul met de champignons. Bestrooi met wat peterselie en klaar!
  • Eetsmakelijk
Trefwoord champignons, eieren, lunch recepten

#3 Gezonde havermout pancakes met blauwe bessen.

Gezonde havermout pancakes met blauwe bessen.

Heerlijke pancakes gevuld met blauwe bessen en havermout. Met maar 4 ingrediënten krijg je deze geweldige pancakes. Eet ze lekker als ontbijt of als lunch en ideaal om in het lunchpakketje mee te geven voor de kids.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang lunchgerecht, Ontbijt
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 100 gram havermout
  • 100 gram blauwe bessen
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 el kwark
  • kokosrasp
  • boter of olijfolie
  • paar druppeltjes kleurstof paars (hoeft niet perse)

Instructies
 

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine.
  • Voeg de havermout, melk, ei, bakpoeder, blauwe bessen en snuf zout in een kom en pureer met een blender tot een mooi beslag. (het zal een stevig beslag blijven)
  • Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter of olijfolie. Bak de pancakes aan beide kanten op laag vuur rustig gaar. (ik haal 6 kleine pancakes uit het beslag)
  • Garneer de pancakes met wat kwark en blauwe bessen en strooi wat kokosrasp over de pancakes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, havermout pancakes, ontbijt recepten, pannenkoeken

#4 Thaise wok met biefstukreepjes.

Thaise wok met biefstukreepjes.

Een makkelijk Thaise wokgerecht die je binnen 20 minuten op tafel hebt. Gezond en lekker met de knoflook biefstukreepjes.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenrijst
  • 2 stuks kogelbiefstuk
  • 400 gram Thaise wokgroente
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 el water
  • snuf zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens beschrijving van de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook en meng dit samen met de ketjap manis en snuf zout met de biefstukreepjes en zet opzij.
  • Wok de Thaise wokgroente met een klein scheutje olijfolie.
  • Verkruimel een groente bouillonblokje boven de wok met 3 el water, sojasaus en honing. Laat dit zachtjes voor 5 minuten stoven. 
  • Verhit een koekenpan en bak de biefstukreepjes kort aan. (2 minuten)
  • Serveer de rijst met de wokgroente en leg de reepjes biefstuk bovenop.
  • Garneer met eventueel wat sesamzaadjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord biefstukreepjes, Thaiserecepten, wokgroenten

#5 Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.

Havermout koekjes met chocolade & blauwe bessen.

Deze geweldige koekjes met havermout zijn lekker knapperig van buiten en wat zacht van binnen. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 koeken

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 125 gram kristalsuiker
  • 80 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 druppeltje paarse kleurstof (niet noodzakelijk)
  • 200 gram boter
  • 125 gram blauwe bessen
  • hand smeltchocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • smelt de boter en laat dit goed afkoelen.
  • Meng de bloem, kristalsuiker, havermout, vanillesuiker, bakpoeder en ei goed door elkaar. Voeg de afgekoelde boter en druppeltje kleurstof toe en kneed met de handen tot een mooi koekjesdeeg.
  • Voeg de chocolade en blauwe bessen bij het deeg en kneed dit rustig door. (sommige bessen zullen kapot gaan, geen enkel probleem)
  • Maak met een ijslepel balletjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
  • Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 13 á 15 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord blauwe bessen, havermoutkoekjes, koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39