De 5 beste recepten van mei.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Kip Ketjap met broccoli en rijst.

Kip ketjap met broccoli en rijst.

Ook zo zin in kip ketjap? Probeer dit recept eens een keer. Deze snelle kip ketjap met broccoli zet je binnen 20 minuten op tafel. Favoriet gerecht op Eten met Danielle!
4.13 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 1 kipfilet
  • 125 gram champignons
  • 1/2 gele ui
  • 1 rode ui
  • 1 stronk broccoli
  • 1 volle hand taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheuten ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 2 el honing
  • handje ongezoute cashewnoten 
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  • eventueel bloem of maizena om de saus te binden
  • eventueel groentebouillonblokje

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd de kip in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
  • Snijd de uien in grove stukken, snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 2 minuten aan en voeg daarna de kipfiletblokjes en champignons toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg wat flinke scheuten ketjap manis, 1 el sojasaus en 2 el honing toe en laat dit voor 5 minuten zachtjes omscheppend pruttelen.
  • Voeg als laatste de taugé en broccoli toe, schep alles even goed door en garneer met sesamzaadjes en cashewnoten.
  • Saus te dun? Roer 1 el bloem of maizena door de saus. Te weinig smaak nog? Dan kan je een ½ bouillonblokje boven de pan verkruimelen.
  • Serveer met rijst of couscous
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kip ketjap, kip met rijst

#2 Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes en champignons is snel klaar en ontzettend lekker! 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 el mosterd
  • scheut ketjap manis
  • scheut melk
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
  • Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
  • Schep de spinazie met ui en champignons doorheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie, spinazie stamppot, stamppot recepten

#3 Salade met blauwe bessen, appel & geitenkaas.

Salade met blauwe bessen, appel & geitenkaas.

Ook zo gek op salades? Groente en fruit kan je geweldig combineren. Deze smaakvolle en kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram rucola slamelange
  • 1 appel
  • handje blauwe bessen
  • handje snoeptomaatjes
  • 125 gram spekblokjes
  • handje pijnboompitten
  • 1/2 zakje salade croutons knoflook
  • geitenkaas

dressing voor de salade:

  • 1 tl honing
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij. Doe de salade in een kom.
  • Bak de spekjes (zonder olijfolie) lekker krokant en zet opzij.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Je kan dit helemaal naar je eigen smaak maken.
  • Meng de sla met de dressing, tomaatjes, spekjes, appel, pijnboompitten en blauwe bessen.
  • Garneer de salade met de croutons en verkruimel de geitenkaas over de salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord frisse salade, salade

#4 Pittige mie met spinazie & kip.

Pittige mie met spinazie & kip.

Mie staat hier vaak op tafel en is favoriet bij het gezin! Lekker, makkelijk en in 20 minuten klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram eiermie
  • 1 grote kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1/2 geel paprika
  • 1/2 rood paprika
  • 200 gram spinazie
  • 50 gram champignons
  • olijfolie
  • scheut ketjap manis
  • scheut sweet chili saus
  • 1 tl sambal oelek
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout

Marinade kip:

  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sweet chili saus
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pers de knoflook voor de marinade en meng dit samen met de overige ingrediënten met de kip.
  • Zet een pan water op het vuur en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de ui, paprika en champignons in grove stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en fruit de ui aan. Voeg na 2 minuten de kip toe en wok dit mee tot het bijna gaar is. Voeg de paprika, champignons en spinazie toe en wok dit voor 5 minuten op hoog vuur mee.
  • Schenk de sweet chilisaus, ketjap manis en sambal erbij en roer dit goed door.
  • Roer de mie door de saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Ook kan je nog extra chilisaus , ketjap manis of sambal naar smaak toevoegen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord groente, mie, wokgerecht

#5 Macaroni met stukjes ei.

Macaroni met ei.

Ook zo dol op macaroni en op eieren? Laten we dan eens creatief gaan doen! Ontzettend makkelijk, snel klaar en lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram macaroni
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 tl sambal oelek
  • 1/2 winterpeen
  • 250 gram tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • 1 el italiaanse kruiden
  • zout

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Was en schil de winterpeen en snijd de puntpaprika heel fijn. (ik gebruik zelf een keukenmachine)
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.(kan ook met de keukenmachine)
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, paprika en wortel voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
  • Voeg de tomaten toe en verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan.
  • Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus eventueel op smaak met peper en zout. Na 20 minuten pureer je dit tot een mooie tomatensaus.
  • Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak het gehakt rul in een koekenpan en voeg wat Italiaanse kruiden toe.
  • Voeg de tomatensaus bij het gehakt. Doe 1 tl sambal oelek bij. Giet de macaroni af en roer dit ook door de tomatensaus.
  • Smelt wat boter in een koekenpan en breek 4 eieren boven de pan. Zet het vuur laag en roer voortdurend tot je stukjes ei hebt. Dit roer je door de macaroni heen.
  • Garneer eventueel nog met een gebakken ei en geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord macaroni, pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk