Top 5 recepten van deze maand.
#1 SPAGHETTI MET WITTE KOOL & KIPGEHAKT.
Spaghetti met witte kool & kipgehakt.
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti
- 200 gram gekruid kipgehakt
- 200 gram gesneden witte kool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml kookroom
- 1 groente bouillonblokje
- 1½ el curry madras of kerriepoeder
- 2 tl italiaanse kruiden
- parmezaanse kaas
- peper
- zout
- peterselie
Instructies
- Kook de witte kool met een groente bouillonblokje voor 5 minuten en giet af.
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehakt grof. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee tot de ui glazig is.
- Schep de witte kool erbij.
- Voeg de kookroom, curry madras of kerriepoeder, Italiaanse kruiden en eventueel peper en zout naar smaak toe.
- Roer als laatste een flinke hand geraspte parmezaanse kaas toe en laat dit nu voor een aantal minuten zachtjes stoven met deksel op de pan.
- Schep de spaghetti op de borden met wat flinke lepels saus er op.
- Garneer met de parmezaanse kaas en peterselie.
- Eetsmakelijk!
#2 SPINAZIE STAMPPOT MET SPEKJES & PARMEZAANSE KAAS.
Spinazie stamppot met spekjes & parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 200 gram verse spinazie
- 125 gram spekjes
- 3 rood uien
- 2 el Dijon-mosterd
- 2 el kruidenkaas
- parmezaanse kaas
- zout
- peper
- handje walnoten
- scheutje warme melk
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de spekjes met ui. Zodra de spekjes krokant zijn voeg je de spinazie aan de wok toe.
- Roerbak de spinazie mee zodat het een beetje gaat slinken.
- Giet de aardappelen af.
- Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, mosterd, roomkaas en een flinke hand vol geraspte parmezaanse kaas.
- Roer de spinazie met spekjes & ui door de aardappelen heen en proef de stamppot en voeg naar smaak extra zout, peper, mosterd of Parmezaanse kaas toe.
- Garneer de stamppot met stukjes walnoot en geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#3 SPAGHETTI MET KIPGEHAKTBALLETJES IN CHAMPIGNONSAUS.
Spaghetti met kipgehaktballetjes in champignonsaus.
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti
- 300 gram gekruid kipgehakt (AH)
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 6 teentjes knoflook
- 200 gram spinazie
- 2 el paneermeel
- 150 ml slagroom
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 80 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 el mosterd
- scheutje sojasaus
- scheutje ketjap manis
- 1 tl italiaanse kruiden
- 1 tl knoflookpoeder
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Neem het kipgehakt en meng het in een kom met 2 eetlepels paneermeel, 3 geperste knoflookteentjes en 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Maak kleine balletjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Pel en snipper de ui, snijd 3 teentjes knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten. Voeg dit toe aan de hapjespan en bak tot de champignons zacht en licht gebruind zijn, ongeveer 5 minuten.
- Giet de slagroom erbij. Verkruimel het paddenstoelenbouillonblokje boven de pan. Voeg de mosterd, sojasaus, ketjap Manis, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, italiaanse kruiden toe. Roer goed door en laat de saus zachtjes sudderen tot deze iets is ingedikt, ongeveer 5 minuten.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Voeg de verse spinazie toe aan de roomsaus en roer tot de spinazie is geslonken.
- Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
- Verdeel de romige saus met champignons en kipgehaktballetjes over de gekookte spaghetti. Garneer met nog wat Parmezaanse kaas als je dat lekker vindt.
- Eetsmakelijk!
#4 GROENTESTOOFSCHOTEL MET COUSCOUS.
Groentestoofschotel met couscous.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de aubergine in blokjes, prei in ringen, ui in halve ringen, knoflook fijn, paprika in reepjes en de winterpeen in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de groente voor 5 minuten aan.
- Voeg de tomatenpassata, kippen bouillonblokje, garam masala en wat water toe. Breng dit aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes stoven.
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
- Serveer de couscous met de groentestoofschotel en garneer met wat verkruimeld witte kaas.
- Eetsmakelijk!
#5 AARDAPPELTJES UIT DE OVEN MET GEWOKTE ANDIJVIE.
Aardappeltjes uit de oven met gewokte andijvie.
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes met schil
- 2 rood uien
- snuf tijm
- snuf paprikapoeder
- snuf knoflookpoeder
- snuf zout
- 200 gram gesneden andijvie
- 300 gram kipfiletblokjes
- kipkruiden
- olijfolie
- extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was en snijd de aardappeltjes door de helft en kook de aardappeltjes voor 8 minuten en giet de aardappeltjes af.
- Marineer de aardappeltjes met olijfolie, tijm, paprikapoeder, knoflookpoeder en snuf zout. Schep alles goed door elkaar en verdeel ze op een bakplaat.
- Bak de aardappeltjes voor ongeveer 30 minuten. De aardappeltjes moeten goudbruin en licht krokant zijn. Tussendoor even omscheppen.
- Ondertussen pel en snijd je de uien in parten.
- Marineer de kip met kip kruiden en bak de kip met wat olijfolie gaar.
- Schep de ui erbij en bak dit voor een paar minuten mee.
- Voeg de andijvie toe en roerbak dit kort mee. De andijvie mag nog knapperig blijven.
- Haal de aardappeltjes uit de oven en schep de andijvie met kip door de aardappeltjes heen of serveer dit apart erbij.
- Besprenkel de aardappeltjes met wat extra zout en een lekkere extra vierge olijfolie.
- Eetsmakelijk!