Zin in wraps? Deze vijf heerlijke en makkelijke recepten met wraps zijn favoriet op Eten met Danielle.
#1 Wraps met pulled chicken.
Wraps met pulled chicken.
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 4 wraps
- 2 kippen bouillonblokjes
- klein blikje tomatenpuree
- 1½ el paprikapoeder
- 1½ el knoflookpoeder
- 3 el ketjap manis
- 1 el suiker (kan weg gelaten worden)
- 3 el sweet chilisaus
- ½ krop ijsbergsla
- ½ komkommer
- ½ paprika
- olijfolie
Instructies
- Kook de kip in een pan met water en 2 kippen bouillonblokjes. Kook dit in 10 á 15 minuten gaar.
- Snijd wat sla, paprika en komkommer klein.
- Giet de kipfilet af, laat wat afkoelen en pluk de kip met 2 vorken uit elkaar.
- Verhit een koekenpan met wat olijfolie en voeg de stukjes kip toe. Roer de paprikapoeder, tomatenpuree, knoflookpoeder, suiker, ketjap manis en sweet chili door de kip en laat dit even stoven.
- Serveer de wraps met groente en pulled chicken.
- Eetsmakelijk!
#2 Wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en Mexicaanse roerbakgroente.
Wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en Mexicaanse roerbakgroente.
Ingrediënten
- 8 wraps
- 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
- klein blikje mais
- 600 gram kipfilet
- 1 el paprikapoeder
- 1 el kurkuma
- 1 el kerriepoeder
- 1 el korianderzaad
- 1 el komijnzaad
- 1 tl chilipoeder
- 1 el knoflookpoeder
- zout
- zakje sla naar keuze
- olijfolie
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes. Meng alle kruiden in een bakje en voeg de kipfiletblokjes toe.
- Eten er kinderen mee? Dan kan je de chilipoeder weglaten.
- Verhit een wok met wat olijfolie en bak de kipfiletblokjes voor 4 minuten. Wel afentoe goed roeren.
- Voeg na 4 minuten de roerbakgroente en de extra mais toe en roerbak dit voor 5 minuten mee. Blijf roeren anders bakt de groente aan.
- Zet het vuur laag en zet een deksel op de wok zodat het nog even kan stoven.
- Verwarm de wraps zoals op de verpakking staat vermeld.
- Garneer de wraps met wat sla en vul de wraps met groente & kip.
- Serveer met eventueel wat geraspte kaas, zure room, stukjes tomaat en stukjes komkommer.
- Eetsmakelijk!
#3 Vrolijke Carpaccio wraps.
Vrolijke Carpaccio wraps.
Ingrediënten
- 3 nofairytales groente tortilla’s
- 3 el truffelmayonaise
- 1 pak carpaccio
- pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- handje sla naar keuze
Instructies
- Smeer 1 el truffelmayonaise uit op de wrap en beleg deze met de plakjes carpaccio. Bestrooi met de pijnboompitjes, parmezaanse kaas en de sla.
- Rol de wraps strak op en verpak ze in huishoud- of aluminium folie. Leg ze een half uurtje in de koelkast.
- Haal de wraps uit de folie en snijd met een scherp mes de wrap in plakjes. Prikkertjes erin en klaar!
- Eetsmakelijk!
#4 Bietenwrap met krokante kip.
Bietenwrap met krokante kip.
Ingrediënten
- 1 pak Nofairytales bietenwraps
- 2 krokante kipfilet
- handje blaadjes ijsbergsla
- handje blaadjes spinazie
- plakjes komkommer
- 4 plakjes bacon
- 4 el mosterd-honingdressing
- handje geraspte kaas
- olijfolie
Instructies
- Bak de krokante kip met wat olijfolie in een koekenpan.
- Bak de bacon krokant zonder olijfolie.
- Beleg de wraps met wat sla, spinazie, plakjes komkommer, geraspte kaas en honing-mosterd dressing.
- Als de krokante kip en bacon klaar zijn, snijd je elk kipfilet in 4 reepjes en beleg elk wrap met 2 repen kip met een plakje bacon erop.
- Rol de wraps goed strak op.
- Eetsmakelijk!
#5 Quesadilla met mexicaans gehakt.
Quesadilla met mexicaans gehakt.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 3 tomaten
- klein blikje mais
- 300 gram rundergehakt
- 1 zakje tacokruiden (santa maria)
- 4 XL wraps
- geraspte kaas
- zure room
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en laat de mais uitlekken.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en de tomatenblokjes ongeveer 5 minuten. Voeg dan het gehakt toe en rul het gehakt. Voeg als het gehakt gaar is de tacokruiden en de mais toe en bak dit 2 minuten mee.
- Leg de wrap op een snijplank en schep een paar lepels van het gehaktmengsel op de helft van een wrap. (Niet te veel) Druk dit wat plat met een lepel. Strooi wat geraspte kaas erover en vouw de wrap dubbel.
- Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Leg de wrap in de pan. Bak de wrap een paar minuten per kant zodat beide kanten mooi bruin zijn.
- Snijd de quesadilla met gehakt in 3 stukken en serveer met wat zure room.
- Eetsmakelijk!