De 5 beste recepten van september.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Stamppot verse spinazie met oosterse balletjes.

Stamppot verse spinazie met oosterse gehaktballetjes.

Ook zo dol op stamppotten? Wat dacht je van deze verse spinazie stamppot met oosterse balletjes. Zonder de balletjes heb je ook een heerlijke stamppot maar dit maakt het helemaal af! https://www.etenmetdanielle.nl/oosterse-balletjes/
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 300 gram spinazie
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 el mosterd
  • scheutje melk
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de gehaktballetjes. Zie recept Oosterse gehaktballetjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes met de ui. Zodra de spekjes krokant zijn en de ui glazig haal je ze uit het vet en zet opzij.
  • Wok de spinazie in het spekvet en laat dit al roerend wat slinken. Voeg wat peper en zout toe. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Schep de spinazie, spekjes en ui erdoor en breng op smaak met wat mosterd, peper en zout.
  • Garneer met de gehaktballetjes en de jus van de gehaktballetjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie stamppot, stampot recepten

#2 Pitabroodje met avocado & ei.

Pitabroodjes met avocado & ei.

Deze gezonde pita broodjes met ei maak je in 5 minuten. Een lekkere lunch met ei en avocado. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht, Ontbijt
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 3 snoeptomaten
  • melk
  • snuf zout
  • snuf peper
  • snuf peterselie
  • kokosolie

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn.
  • Verwarm wat kokosolie of boter in een koekenpan en doe twee eieren en een scheutje melk in de pan en schep alles goed door. Maak op smaak met wat peper & zout.
  • Snijd de snoeptomaten door de helft.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes. Garneer met de roerei en snoeptomaten en breng nog eventueel op smaak met zout, peper en snufje peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord avocado, gezonde recepten, lunch, pitabroodjes, roerei

#3 Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes en champignons is snel klaar en ontzettend lekker! 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 el mosterd
  • scheut ketjap manis
  • scheut melk
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
  • Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
  • Schep de spinazie met ui en champignons doorheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie, spinazie stamppot, stamppot recepten

#4 Wentelteefjes van beschuit.

Wentelteefjes van beschuit.

Wentelteefjes maken we vaak van brood maar wist je dat je ook geweldige wentelteefjes van beschuit kan maken? 
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 3 stuks

Ingrediënten
  

  • 3 volkoren beschuit
  • 200 melk
  • 1 ei
  • suiker
  • kaneel
  • boter

Instructies
 

  • Meng de melk, 1 tl kaneel en de ei in een kom.
  • Leg de beschuitjes in de kom en laat ze vol zuigen.
  • Verwarm wat boter in de pan en bak de beschuitjes bruin en krokant.
  • Bestrooi de wentelteefjes met wat suiker en kaneel.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord beschuit, ontbijtrecepten, wentelteefjes

#5 Hartige muffins met courgette.

Hartige muffins met courgette.

Ik ben gek op courgette en bedacht mij opeens dat je hier heerlijke muffins mee kan maken. Deze muffins met parmezaanse kaas zijn ontzettend lekker en ook nog eens super simpel om te maken. 
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • ½ courgette
  • 100 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kleine rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • snuf zout
  • 6 snoeptomaatjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 8 papieren muffinvormpjes + bakblik

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine.
  • Smelt de boter zacht in de magnetron en laat goed afkoelen.
  • Rasp de courgette grof en knijp zoveel mogelijk het vocht eruit. Rasp de kaas en snijd de tomaten in stukjes.
  • Meng de bloem, boter, bakpoeder, ei, zout, Italiaanse kruiden, ui, knoflook, courgette, pijnboompitten, tomaten en de kaas goed door elkaar.
  • Vul de muffinvormpjes in de bakblik met het mengsel en zet in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette muffins, hartige hapjes, mufins, vegetarische recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk