Top 5 recepten van deze maand.
#1 Stamppot verse spinazie met oosterse balletjes.
Stamppot verse spinazie met oosterse gehaktballetjes.
Ingrediënten
- 500 gram kruimelige aardappelen
- 300 gram spinazie
- 125 gram spekjes
- 1 ui
- 1 el mosterd
- scheutje melk
- snuf zout
- snuf peper
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de gehaktballetjes. Zie recept Oosterse gehaktballetjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes met de ui. Zodra de spekjes krokant zijn en de ui glazig haal je ze uit het vet en zet opzij.
- Wok de spinazie in het spekvet en laat dit al roerend wat slinken. Voeg wat peper en zout toe. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
- Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Schep de spinazie, spekjes en ui erdoor en breng op smaak met wat mosterd, peper en zout.
- Garneer met de gehaktballetjes en de jus van de gehaktballetjes.
- Eetsmakelijk!
#2 Pitabroodje met avocado & ei.
Pitabroodjes met avocado & ei.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 1 avocado
- 2 eieren
- 3 snoeptomaten
- melk
- snuf zout
- snuf peper
- snuf peterselie
- kokosolie
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn.
- Verwarm wat kokosolie of boter in een koekenpan en doe twee eieren en een scheutje melk in de pan en schep alles goed door. Maak op smaak met wat peper & zout.
- Snijd de snoeptomaten door de helft.
- Verdeel de avocado over de pitabroodjes. Garneer met de roerei en snoeptomaten en breng nog eventueel op smaak met zout, peper en snufje peterselie.
- Eetsmakelijk!
#3 Spinazie stamppot met spekjes en champignons.
Spinazie stamppot met spekjes en champignons.
Ingrediënten
- 500 gram kruimelige aardappelen
- 200 gram verse spinazie
- 125 gram spekreepjes
- 1 ui
- 125 gram kastanje champignons
- 1 el mosterd
- scheut ketjap manis
- scheut melk
- snuf knoflookpoeder
- snuf zout
- snuf peper
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 min. gaar.
- Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
- Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
- Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
- Schep de spinazie met ui en champignons doorheen.
- Eetsmakelijk!
#4 Wentelteefjes van beschuit.
Wentelteefjes van beschuit.
Ingrediënten
- 3 volkoren beschuit
- 200 melk
- 1 ei
- suiker
- kaneel
- boter
Instructies
- Meng de melk, 1 tl kaneel en de ei in een kom.
- Leg de beschuitjes in de kom en laat ze vol zuigen.
- Verwarm wat boter in de pan en bak de beschuitjes bruin en krokant.
- Bestrooi de wentelteefjes met wat suiker en kaneel.
- Eetsmakelijk!
#5 Hartige muffins met courgette.
Hartige muffins met courgette.
Ingrediënten
- ½ courgette
- 100 gram bloem
- 40 gram boter
- 1 tl bakpoeder
- 1 kleine rode ui
- 1 knoflookteentje
- 2 eieren
- 1 el Italiaanse kruiden
- snuf zout
- 6 snoeptomaatjes
- 2 el pijnboompitten
- 50 gram parmezaanse kaas
- 8 papieren muffinvormpjes + bakblik
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine.
- Smelt de boter zacht in de magnetron en laat goed afkoelen.
- Rasp de courgette grof en knijp zoveel mogelijk het vocht eruit. Rasp de kaas en snijd de tomaten in stukjes.
- Meng de bloem, boter, bakpoeder, ei, zout, Italiaanse kruiden, ui, knoflook, courgette, pijnboompitten, tomaten en de kaas goed door elkaar.
- Vul de muffinvormpjes in de bakblik met het mengsel en zet in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten.
- Eetsmakelijk!