Top 5 recepten van deze maand.
#1 WOKNOEDELS MET VARKENSHAAS.
Woknoedels met varkenshaas.
Ingrediënten
- 140 gram woknoodles (jumbo)
- 1 varkenshaas culinair (jumbo)
- 1 rood paprika
- 2 rood uien
- 1 stronk broccoli
- 5 el teriyaki saus (Conimex)
- 2 el ketjap manis
- 1 groente bouillonblokje
- wokolie (Conimex)
- olijfolie
- sesamzaadjes (optioneel)
- gebakken uitjes (optioneel)
marinade vlees:
- flinke scheut ketjap manis
- 3 el sojasaus
- 3 teentjes geperste knoflook
- 1 el Garam masala (euroma Jonnie Boer)
Instructies
- Snijd het vlees in stukjes, marineer en zet in de koelkast. Het liefs een uur van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes, de paprika en uien in grove stukken.
- Verhit wat wokolie in de wokpan en wok de groenten op hoog vuur. Na 5 minuten zet je het vuur laag, verkruimel een groente bouillonblokje boven de wok en laat de groenten verder met een deksel zachtjes stoven tot de broccoli beetgaar is.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in koekenpan en bak de stukjes varkenshaas tot het vlees gaar is (ongeveer 6 minuten)
- Roer 5 el teriyakisaus en 2 el ketjap manis door de groente, schep de noedels erbij en meng alles goed met elkaar.
- Schep de noedels met groente op de borden en leg de stukjes varkenshaas bovenop. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en gebakken uitjes.
- Eetsmakelijk!
#2 PASTA MET WITLOF & SPEKJES.
Pasta met witlof & spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze
- 4 stronken witlof
- 1 ui
- 125 gram magere spekjes
- 1 flinke el kruidenroomkaas
- 50 ml kookroom
- parmezaanse kaas
- 1 groente bouillonblokje
- olijfolie
- snuf italiaanse kruiden
- rucola sla (optioneel)
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snipper de ui. Snijd de onderkant van de stronken witlof er af en verwijder de harde kern. Snijd de witlof ik grove stukken.
- Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes met de ui even aan. Voeg als de ui glazig is de witlof toe en roerbak dit even voor een aantal minuten mee.
- Verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan met een flinke el kruidenroomkaas en kookroom.
- Rasp wat parmezaanse kaas boven de pan en verwarm alles nog 2 min. op laag vuur. De witlofsaus zal dikker worden.
- Meng de pasta door de witlofsaus en garneer met wat rucola sla en een snufje Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#3 COURGETTE – TOMATENSOEP.
Courgette – tomatensoep.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 grote vleestomaten (of 4 roma tomaten)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kippen bouillonblokje
- 600 ml water
- snuf italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette en tomaten in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en courgette aan.
- Voeg na 5 minuten de tomaten toe en laat dit voor 2 minuten meebakken.
- Voeg het water en bouillonblokje toe en laat de soep voor 15 minuten pruttelen.
- Pureer de soep en roer een snuf Italiaanse kruiden, snuf zout en peper doorheen.
- Eetsmakelijk!
#4 CAESAR SALADE MET PASTA EN KIP.
Ceasar salade met pasta en kip.
Ingrediënten
- 80 gram pasta penne
- ½ ijsbergsla
- ¼ komkommer
- 2 eieren
- 2 stuks kipfilet
- 2 eieren
- 60 gram magere spekjes
- caesardressing (Cardini's Original)
- geraspte Parmezaanse kaas
- knoflookpoeder
- peper
- zout
- bakboter of olijfolie
- handje pijnboompitten
- handje croutons
Instructies
- Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Bak de spekjes krokant, haal uit de pan en zet opzij.
- Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Bestrooi de kip met knoflookpoeder, peper en zout en bak in een beetje olijfolie of boter gaar.
- Snijd de sla in grove stukken, de komkommer in stukjes en doe dit in een kom met een scheut caesardressing.
- Meng de afgekoelde pasta en ei erbij.
- Snijd de kipfilets in reepjes en voeg dit samen met de spekjes toe aan de salade.
- Bestrooi de salade met de pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en croutons.
- Eetsmakelijk!
#5 ROMIGE PASTA MET ASPERGES, SPINAZIE EN ZALM.
Romige pasta met asperges, spinazie en zalm.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 6 witte asperges
- 150 gram gerookte zalmflakes
- 1 ui
- 8 teentjes knoflook
- 2 grote handen bladspinazie
- ongezouten roomboter
- 100 ml kookroom
- 1 groente bouillonblokje
- 50 gram parmezaanse kaas
- snuf bieslook
- peper
- zout
Instructies
- Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje beetgaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook in een keukenmachine.
- Was en schil de asperges en snijd in 3 stukken. Kook de asperges met een klontje roomboter tot ze beetgaar zijn en haal uit de pan.
- Verhit ondertussen een klontje roomboter in een pan en bak de ui met knoflook zachtjes glazig.
- Na 5 minuten voeg je de spinazie erbij en laat dit slinken.
- Voeg de kookroom, parmezaanse kaas, de helft van de zalm en snuf bieslook toe.
- Schep voorzichtig de spaghetti door de saus en voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
- Schep de pasta op de borden met de stukjes asperges. Garneer met wat zalm en bieslook.
- Eetsmakelijk!