DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN APRIL 2023.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 WOKNOEDELS MET VARKENSHAAS.

Woknoedels met varkenshaas.

Geniet van deze heerlijke Teriyaki Noedels met Varkenshaas en Gestoomde Groenten.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 140 gram woknoodles (jumbo)
  • 1 varkenshaas, in dunne plakjes
  • 1 rood paprika, in reepjes gesneden
  • 2 rood uien, in halve ringen
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 5 el teriyaki saus (Conimex)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 groentebouillonblokje
  • wokolie (Conimex)
  • olijfolie
  • sesamzaadjes (optioneel)
  • gebakken uitjes (optioneel)

marinade vlees:

  • flinke scheut ketjap manis
  • 3 el sojasaus
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el Garam masala (euroma Jonnie Boer)

Instructies
 

  • Marineer de stukjes varkenshaas in de marinade (ketjap Manis, sojasaus, knoflook, Garam masala) en zet het minstens een uur in de koelkast.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika en uien in grove stukken.
  • Verhit wat wokolie in een wokpan op hoog vuur. Wok de groenten gedurende 5 minuten.
  • Zet het vuur laag, verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok en laat de groenten zachtjes stoven met een deksel tot de broccoli beetgaar is.
  • Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de gemarineerde stukjes varkenshaas tot het vlees gaar is (ongeveer 6 minuten).
  • Roer 5 eetlepels teriyakisaus en 2 eetlepels ketjap manis door de gestoofde groenten. Voeg de gekookte woknoedels toe en meng alles goed.
  • Schep de noedels met groenten op de borden en leg de stukjes varkenshaas er bovenop.
  • Garneer eventueel met sesamzaadjes en gebakken uitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord noedels, oosterse gerechten

#2 PASTA MET WITLOF & SPEKJES.

Pasta met witlof & spekjes.

Ik ben zelf niet echt dol op witlof maar in deze pasta met spekjes ga ik helemaal los met opscheppen! Een makkelijk en snel gerecht en binnen 20 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 2 stronken witlof
  • 1 ui
  • 125 gram magere spekjes
  • 1 flinke el kruidenroomkaas
  • 100 ml kookroom
  • parmezaanse kaas
  • 1 groente bouillonblokje
  • olijfolie
  • snuf italiaanse kruiden
  • rucola sla (optioneel)

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pel en snipper de ui. Snijd de onderkant van de stronken witlof er af en verwijder de harde kern. Snijd de witlof ik grove stukken.
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes met de ui even aan. Voeg als de ui glazig is de witlof toe en roerbak dit even voor een aantal minuten mee.
  • Verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan met een flinke el kruidenroomkaas en kookroom.
  • Rasp wat parmezaanse kaas boven de pan en verwarm alles nog 2 min. op laag vuur. De witlofsaus zal dikker worden.
  • Meng de pasta door de witlofsaus en garneer met wat rucola sla en een snufje Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pastagerechten, witlof

#3 COURGETTE – TOMATENSOEP.

Courgette – tomatensoep.

Dit is niet alleen lekker maar ook nog eens ontzettend gezond! Binnen 25 minuten heb jij een snelle, heerlijke gezonde soep op tafel.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Kommen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes, in plakjes gesneden
  • 4 Roma tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 liter water
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de courgettes toe aan de pan en bak ze mee tot ze iets zachter worden, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, samen met de Italiaanse kruiden. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 3-4 minuten.
  • Voeg het water toe aan de pan en verkruimel het kippenbouillonblokje erboven. Breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle groenten gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
  • Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Als je van een beetje textuur houdt, kun je ervoor kiezen om slechts gedeeltelijk te pureren.
  • Serveer de courgette-tomatensoep, eventueel gegarneerd met een scheutje olijfolie, een snufje verse kruiden of een scheutje room voor wat extra romigheid.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord soeprecepten

#4 CAESAR SALADE MET PASTA EN KIP.

Ceasar salade met pasta en kip.

Ontdek deze heerlijke Caesar salade met een twist! Sappige kip, knapperige ijsbergsla, en smaakvolle spekblokjes gecombineerd met al dente pasta penne en romige Caesar dressing.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram pasta penne
  • ½ ijsbergsla, grof gesneden
  • ¼ komkommer, in plakjes gesneden
  • 2 eieren
  • 2 stuks kipfilet
  • 60 gram magere spekjes
  • caesardressing (Cardini's Original) naar eigen smaak
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • knoflookpoeder
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • handje pijnboompitten
  • handje croutons

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn en zet opzij.
  • Bak de spekblokjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de eieren in een pan met kokend water tot ze hardgekookt zijn, ongeveer 8-10 minuten. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Kook de pasta penne volgens de instructies op de verpakking. Laat het uitlekken en spoel af met koud water om het af te koelen. Zet opzij.
  • Breng de kip op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6-8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de kip.
  • Haal de kip uit de pan en laat het even rusten voordat je het in plakjes snijdt.
  • Meng de gekookte pasta, gesneden ijsbergsla, plakjes komkommer, spekblokjes en stukjes ei in een grote kom.
  • Voeg de Caesar dressing toe en meng alles goed door elkaar. (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • Verdeel de salade over de borden. Leg de plakjes gesneden kip er bovenop.
  • Bestrooi de salade met geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en croutons.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ceasersalade, Kip & Gevogelte, salade

#5 ROMIGE PASTA MET ASPERGES, SPINAZIE EN ZALM.

Romige pasta met asperges, spinazie en zalm.

Pasta met asperges is een geweldige combinatie. Voor jullie heb ik een makkelijk gerecht met spinazie, asperges, heel veel knoflook met zalmflakes. Een heerlijk gerecht dus geniet ervan!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 6 witte asperges
  • 150 gram gerookte zalmflakes
  • 1 ui
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 grote handen bladspinazie
  • ongezouten roomboter
  • 100 ml kookroom
  • 1 groente bouillonblokje
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • snuf bieslook
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook in een keukenmachine.
  • Was en schil de asperges en snijd in 3 stukken. Kook de asperges met een klontje roomboter tot ze beetgaar zijn en haal uit de pan.
  • Verhit ondertussen een klontje roomboter in een pan en bak de ui met knoflook zachtjes glazig. 
  • Na 5 minuten voeg je de spinazie erbij en laat dit slinken.
  • Voeg de kookroom, parmezaanse kaas, de helft van de zalm en snuf bieslook toe.
  • Schep voorzichtig de spaghetti door de saus en voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de pasta op de borden met de stukjes asperges. Garneer met wat zalm en bieslook.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord asperges, pasta recepten, spaghetti


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39