Top 5 recepten van deze maand.
#1 WOKNOEDELS MET VARKENSHAAS.
Woknoedels met varkenshaas.
Ingrediënten
- 140 gram woknoodles (jumbo)
- 1 varkenshaas, in dunne plakjes
- 1 rood paprika, in reepjes gesneden
- 2 rood uien, in halve ringen
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- 5 el teriyaki saus (Conimex)
- 2 el ketjap manis
- 1 groentebouillonblokje
- wokolie (Conimex)
- olijfolie
- sesamzaadjes (optioneel)
- gebakken uitjes (optioneel)
marinade vlees:
- flinke scheut ketjap manis
- 3 el sojasaus
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el Garam masala (euroma Jonnie Boer)
Instructies
- Marineer de stukjes varkenshaas in de marinade (ketjap Manis, sojasaus, knoflook, Garam masala) en zet het minstens een uur in de koelkast.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika en uien in grove stukken.
- Verhit wat wokolie in een wokpan op hoog vuur. Wok de groenten gedurende 5 minuten.
- Zet het vuur laag, verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok en laat de groenten zachtjes stoven met een deksel tot de broccoli beetgaar is.
- Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de gemarineerde stukjes varkenshaas tot het vlees gaar is (ongeveer 6 minuten).
- Roer 5 eetlepels teriyakisaus en 2 eetlepels ketjap manis door de gestoofde groenten. Voeg de gekookte woknoedels toe en meng alles goed.
- Schep de noedels met groenten op de borden en leg de stukjes varkenshaas er bovenop.
- Garneer eventueel met sesamzaadjes en gebakken uitjes.
- Eetsmakelijk!
#2 PASTA MET WITLOF & SPEKJES.
Pasta met witlof & spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze
- 2 stronken witlof
- 1 ui
- 125 gram magere spekjes
- 1 flinke el kruidenroomkaas
- 100 ml kookroom
- parmezaanse kaas
- 1 groente bouillonblokje
- olijfolie
- snuf italiaanse kruiden
- rucola sla (optioneel)
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snipper de ui. Snijd de onderkant van de stronken witlof er af en verwijder de harde kern. Snijd de witlof ik grove stukken.
- Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes met de ui even aan. Voeg als de ui glazig is de witlof toe en roerbak dit even voor een aantal minuten mee.
- Verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan met een flinke el kruidenroomkaas en kookroom.
- Rasp wat parmezaanse kaas boven de pan en verwarm alles nog 2 min. op laag vuur. De witlofsaus zal dikker worden.
- Meng de pasta door de witlofsaus en garneer met wat rucola sla en een snufje Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#3 COURGETTE – TOMATENSOEP.
Courgette – tomatensoep.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 4 Roma tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kippen bouillonblokje
- 600 ml water
- snuf italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette en tomaten in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en courgette aan.
- Voeg na 5 minuten de tomaten toe en laat dit voor 2 minuten meebakken.
- Voeg het water en bouillonblokje toe en laat de soep voor 15 minuten pruttelen.
- Pureer de soep en roer een snuf Italiaanse kruiden, snuf zout en peper doorheen.
- Eetsmakelijk!
#4 CAESAR SALADE MET PASTA EN KIP.
Ceasar salade met pasta en kip.
Ingrediënten
- 80 gram pasta penne
- ½ ijsbergsla
- ¼ komkommer
- 2 eieren
- 2 stuks kipfilet
- 2 eieren
- 60 gram magere spekjes
- caesardressing (Cardini's Original)
- geraspte Parmezaanse kaas
- knoflookpoeder
- peper
- zout
- bakboter of olijfolie
- handje pijnboompitten
- handje croutons
Instructies
- Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Bak de spekjes krokant, haal uit de pan en zet opzij.
- Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Bestrooi de kip met knoflookpoeder, peper en zout en bak in een beetje olijfolie of boter gaar.
- Snijd de sla in grove stukken, de komkommer in stukjes en doe dit in een kom met een scheut caesardressing.
- Meng de afgekoelde pasta en ei erbij.
- Snijd de kipfilets in reepjes en voeg dit samen met de spekjes toe aan de salade.
- Bestrooi de salade met de pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en croutons.
- Eetsmakelijk!
#5 ROMIGE PASTA MET ASPERGES, SPINAZIE EN ZALM.
Romige pasta met asperges, spinazie en zalm.
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti
- 6 witte asperges
- 150 gram gerookte zalmflakes
- 1 ui
- 8 teentjes knoflook
- 2 grote handen bladspinazie
- ongezouten roomboter
- 100 ml kookroom
- 1 groente bouillonblokje
- 50 gram parmezaanse kaas
- snuf bieslook
- peper
- zout
Instructies
- Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje beetgaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook in een keukenmachine.
- Was en schil de asperges en snijd in 3 stukken. Kook de asperges met een klontje roomboter tot ze beetgaar zijn en haal uit de pan.
- Verhit ondertussen een klontje roomboter in een pan en bak de ui met knoflook zachtjes glazig.
- Na 5 minuten voeg je de spinazie erbij en laat dit slinken.
- Voeg de kookroom, parmezaanse kaas, de helft van de zalm en snuf bieslook toe.
- Schep voorzichtig de spaghetti door de saus en voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
- Schep de pasta op de borden met de stukjes asperges. Garneer met wat zalm en bieslook.
- Eetsmakelijk!