TOP 5 BLOEMKOOL RECEPTEN.

Vandaag deel ik de 5 populairste bloemkool recepten van de afgelopen periode met jullie. Heb je nog geen idee wat je de komende tijd kan gaan eten? Neem dan zeker even een kijkje in dit overzicht.

#1 BLOEMKOOLSOEP MET KOKOSMELK EN KERRIE.

Bloemkool kerriesoep met kokosmelk.

Hier ga je vrolijk van worden! Een lekkere soep van bloemkool, kerrie & kokos. Bekijk alle soep recepten hier!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kerrie
  • 150 ml kokosmelk
  • 300 ml water
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • eventueel peterselie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot het glazig is.
  • Was en snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze samen met de kerrie toe aan de pan. Bak de bloemkool 5 minuten mee.
  • Voeg na 5 minuten water en het bouillonblokje toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. (de bloemkool moet zacht zijn)
  • Pureer de soep tot een gladde soep en roer de kokosmelk doorheen. Warm de soep weer even op. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe en garneer met eventueel wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkoolsoep, kerrie soep, soep recepten

#2 RODE CURRY MET KIP, BLOEMKOOL EN PAPRIKA.

Rode curry met kip, bloemkool en paprika.

Een makkelijk en lekker curry gerecht. Heerlijk met wat koriander en cashewnoten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren rijst
  • 1 ui
  • 1 rood paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 bloemkool
  • 2 kipfilets
  • rode curry pasta van Conimex
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 limoen
  • handje cashewnoten
  • koriander
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika in reepjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, bloemkool, paprika en kipfilet en bak dit tot de kip gaar is.
  • Roer de rode curry en kokosmelk doorheen, knijp de limoen uit en laat dit voor 10 minuten stoven.
  • Garneer met de koriander en cashewnoten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord curry, kip met rijst, rode curry

#3 KIP CURRY MADRAS PASTA MET BLOEMKOOL & DOPERWTEN.

Kip curry madras pasta met bloemkool & doperwten.

Dit gerecht combineert smakelijke Kip Curry Madras met pasta, bloemkool en doperwten tot een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. Een smaakvolle en vullende optie voor liefhebbers van currygerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram penne
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 gram kleine bloemkoolroosjes
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • 150 ml kookroom
  • 2 el euroma curry madras kruiden van Jonnie Boer
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • rucola sla (optioneel)

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de bloemkoolroosjes nog wat kleiner en kook dit voor 5 minuten en giet af.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. 
  • Doe de doperwten in een bakje met gekookt water. Zet opzij en laat dit ontdooien.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet voor 5 minuten. Voeg daarna de ui en knoflook toe.
  • Als de ui glazig is schep je 2 el kruiden en de kookroom toe.
  • Schep de bloemkool en doperwten erbij, roer alles goed door elkaar en laat dit 2 minuten zachtjes met deksel pruttelen. Rasp wat parmezaanse kaas door de saus.
  • Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
  • Roer de pasta door de saus en garneer met geraspte parmezaanse kaas en eventueel wat rucola sla.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord curry madras, Pasta met kerrie, pasta recepten

#4 SNELLE BLOEMKOOLSOEP.

Snelle Bloemkoolsoep.

Bloemkool over? Niet weggooien maar maak er een heerlijke soep van! Dit kan met of zonder kookroom en verder heb je het meeste vast standaard in huis. Binnen 20 minuten heb jij een heerlijk soepje op tafel! Kijk snel verder voor het recept!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 2 tl kerriepoeder
  • 125 ml kookroom
  • 300 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • scheut olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe.
  • Bak en roer dit 5 minuten goed. Voeg een kippen bouillonblokje, de kerrie en 400 ml water toe.
  • Laat dit nu 15 minuten zachtjes pruttelen. Schenk de laatste 5 minuten eventueel de kookroom toe en roer dit goed door.
  • Mix de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  • Bestrooi met gehakte peterselie.
  • Lekker met pitabroodjes voor de lunch.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkool, bloemkoolsoep, kindvriendelijkerecepten, makkelijkerecepten, soep

#5 BUTTER CHICKEN.

Butter Chicken.

Deze Butter chicken zet je binnen 30 minuten op tafel en is mega lekker! De kip is heerlijk zacht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de kip:

  • 800 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml griekse yoghurt
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 tl gehakte gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el garam masala kruiden

Voor de saus:

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 75 gram roomboter
  • 2 tl gehakte gember
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el garam masala kruiden
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 el suiker
  • 100 ml slagroom
  • verse koriander
  • snuf zout

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes, pel en snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. (Ik doe het zelf in een keukenmachine zodat het goed fijn is.) Marineer hiermee de kipfiletblokjes samen met de griekse yoghurt, chilipoeder, komijn, gember, paprika en garam masala. Meng alles goed door elkaar en laat dit in de koelkast even goed intrekken.
  • Voor de saus pel en snijd je de ui en knoflook fijn (Ik doe dit weer in de keukenmachine extra lang zodat het een gladde saus gaat worden.) Verwarm de roomboter in de koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 3 minuten aan.
  • Voeg de gemarineerde kip toe met de gember, kaneel, komijn, paprika, garam masala en bak dit voor 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en de slagroom toe, roer dit goed door en laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes met deksel pruttelen. De kip kan zo heerlijk zachtjes gaar worden.
  • Ondertussen kook je de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en warm je de naanbrood op of maak je dit zelf. (Recept kan je op de site vinden)
  • Garneer met wat fijngesneden koriander en voeg eventueel zout naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkoolcurry, butter chicken, butterchicken, garam masala, kip met rijst, romige saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39