DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN APRIL 2024.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 CARPACCIO PASTASALADE.

Carpaccio pastasalade.

Dol op carpaccio? Dol op pasta? Dan heb ik wat lekkers voor jou! Deze carpaccio pastasalade met spekjes in combinatie met de Caesar Dressing is waanzinnig lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak carpaccio
  • 80 gram pasta penne
  • 60 gram magere spekjes (kan weggelaten worden)
  • ½ krop ijsbergsla
  • klein rood uitje
  • ¼ komkommer
  • 8 cherry tomaten
  • 2 eieren
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje caesardressing (Cardini's Original)
  • handje pijnboompitten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Bak de spekjes krokant, haal uit de pan en zet opzij.
  • Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Kook ondertussen de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel met koud water af en zet opzij.
  • Snijd de sla in grove stukken, ui in dunne halve ringen, komkommer en cherry tomaten in stukjes en doe dit in een kom met een scheut caesardressing en scheutje olijfolie.
  • Meng de afgekoelde pasta, gebakken spekjes en stukjes ei erbij.
  • Garneer de salade met stukjes carpaccio, pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord carpaccio salade, pasta salade

#2 RODE CURRY NOEDELS MET KOKOSMELK.

Rode curry noedels met kokosmelk.

Geniet van deze rode Thaise curry met noedels. Deze Thaise curry met kip is een heerlijk en gemakkelijk recept dat je binnen 20 minuten op tafel hebt staan!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram woknoedels (Conimex)
  • 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • zakje rode Thaise currypasta (Conimex)
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram Thaise wokgroente
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze af onder koud water en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze bijna gaar.
  • Voeg de Thaise wolgroente toe en wok dit voor 5 minuten mee.
  • Voeg de rode Thaise currypasta toe aan de pan en bak deze kort mee tot het aroma vrijkomt, ongeveer 1 minuut.
  • Giet de kokosmelk in de pan en roer goed door. Breng aan de kook en laat sudderen op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Verdeel de gekookte woknoedels over twee borden en schep de rode Thaise curry met kip en groenten eroverheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord rody curry, thaise curry, wokgerecht

#3 BROODJE MET AVOCADO EN CHAMPIGNONS.

Broodje met avocado en champignons.

Zoek je nog een lekker lunchrecept? Dan kan je dit broodje met avocado met champignons en sla echt eens proberen. Dit broodje heb je snel gemaakt en het smaakt verdomd goed.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
12 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 Turkse broodje (gesneden in tweeën)
  • 2 rijpe avocado's
  • 200 gram kastanjechampignons, in stukjes gesneden
  • 4 el ketjap Manis
  • wokolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol sla (bijv. gemengde sla, rucola of veldsla)
  • takjes verse peterselie, fijngesneden

Instructies
 

  • Verhit de wokolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de stukjes kastanjechampignons toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de ketjap Manis toe aan de champignons en roer goed door. Laat het nog een paar minuten sudderen tot de champignons mooi glanzend zijn geworden. Zet het vuur uit en zet de champignons apart.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
  • Prak de avocado met een vork in een kom. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Snijd het Turks broodje doormidden.
  • Besmeer de onderkant van het broodje royaal met de geprakte avocado.
  • Leg een handvol sla op de avocado.
  • Verdeel vervolgens de gebakken kastanjechampignons gelijkmatig over de sla.
  • Garneer met wat verse peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord avocado, champignons, lunch recepten

#4 ROMIGE PASTA MET KIP & Tomaat.

Romige pasta penne met kip & tomaat.

Ik heb vandaag een Top recept voor je: romige penne met kip, spek & tomaat. Dit gerecht is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook super snel en gemakkelijk te maken. Perfect voor die drukke dagen waarop je toch iets lekkers wilt eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram penne
  • 8 plakjes bacon, in stukjes gesneden
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 romatomaten, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • bloem
  • 200 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 125 ml kookroom
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peterselie voor garnering

Instructies
 

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Terwijl de pasta kookt, verhit je wat olijfolie in een pan en bak je de stukjes bacon op middelhoog vuur tot deze knapperig is. Haal de bacon uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Laat een beetje van het bakvet in de pan zitten.
  • Bestrooi de kipfiletblokjes met knoflookpoeder, peper en zout en haal de stukjes kip door de bloem.
  • Voeg de blokjes kip toe aan dezelfde pan en bak ze goudbruin en gaar en zet opzij.
  • Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook en ui toe en bak ze zachtjes glazig in de pan. Voeg het water en het kippenbouillonblokje toe en laat dit 1 minuut koken.
  • Voeg de kookroom en tomaten toe aan de pan en kook dit voor 2 minuten mee.
  • Roer de parmezaanse kaas erdoor en voeg de gekookte penne toe.
  • Voeg de kip en bacon toe.
  • Roer alles goed door elkaar, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  • Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Garneer met wat extra parmezaanse kaas en peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord 30 min recept, makkelijk gerecht, pasta, romige pasta

#5 KIPFILET IN EEN ROMIGE HONING-MOSTERDSAUS.

Kipfilet in een romige honing-mosterdsaus.

Geniet van een heerlijke maaltijd met sappige kipfilet bedekt met een romige honing-mosterdsaus. Geserveerd met aardappelpuree verrijkt met oude kaas en Dijonmosterd samen met knapperige haricots verts. Snel klaar en ontzettend smaakvol!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • knoflookpoeder
  • zout en peper
  • bloem
  • klontje boter
  • olijfolie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 ml water
  • 200 ml kookroom
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 flinke el honing
  • peterselie voor garnering

Romige aardappelpuree met oude kaas:

  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el dijonmosterd
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • 100 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Bestrooi elke kipfilet aan beide kanten met knoflookpoeder, zout en peper. Druk de kruiden lichtjes aan zodat ze goed aan de kip blijven plakken en haal ze daarna door de bloem.
  • Verhit een scheutje olijfolie en wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilets aan elke kant goudbruin en gaar, ongeveer 6-8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de kip. (Zorg ervoor dat de kip gaar is) en zet opzij.
  • In dezelfde pan waarin je de kip hebt gebakken, voeg je boter toe en laat je het smelten.
  • Voeg het kippenbouillonblokje, water, Dijon-mosterd en de honing toe.
  • Als de mosterd is opgelost voeg je de kookroom toe met nog wat knoflookpoeder. Roer goed door.
  • Zodra de saus borrelt, doe je de kip er weer in. Laat het geheel 5 minuten koken, of tot de kip gaar is en de saus naar wens is ingekookt.
  • Heerlijk met de aardappelpuree. (zie hieronder)

Romige aardappelpuree met oude kaas:

  • Kook de aardappelblokjes in een grote pan met kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  • Giet de gekookte aardappelen af en doe ze terug in de pan.
  • Voeg de Dijonmosterd, geraspte oude kaas, melk, zout en peper toe aan de gekookte aardappelen.
  • Gebruik een aardappelstamper om de aardappelen te pureren en alle ingrediënten goed te mengen tot een smeuïge puree.
  • Proef de aardappelpuree en voeg indien nodig meer zout en peper toe naar smaak.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, kip in saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39