Top 5 recepten van deze maand.
#1 PASTA MET BROCCOLI EN SPEKJES.
Pasta met broccoli en spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 125 gram spekjes
- 1 stronk broccoli
- 1 groente bouillonblokje
- 150 ml kookroom
- 80 gram parmezaanse kaas
- olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el paprikapoeder
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes. Schil de stronk en snijd de stronk ook in stukjes.
- Kook de broccoliroosjes voor 5 minuten en giet af.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de spekjes voor 5 minuten. Voeg daarna de ui en knoflook toe.
- Als de ui glazig is voeg je de paprikapoeder, slagroom, Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas toe en laat dit zachtjes pruttelen tot een heerlijke romige saus.
- Doe de broccoli en pasta erbij. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
- Eetsmakelijk!
#2 CIABATTA BROOD MET BIEFSTUK.
Ciabatta brood met biefstuk.
Ingrediënten
- 2 stukjes biefstuk van goed kwaliteit
- 150 gram seizoenmelange paddenstoelen
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 ciabatta brood
- 2 el dijonaise
- 2 el mayonaise
- flinke scheut ketjap manis
- 80 gram pijnboompitten
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 el kappertjes
- 2 handen rucola sla
- snuf peper
- snuf zout
- wokolie Conimex
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta brood zoals op de verpakking staat vermeld.
- Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Maak de paddenstoelen en champignons schoon. (niet spoelen onder water)
- Snijd de paddenstoelen en champignons in plakken en roerbak met een scheutje wokolie.
- Blus af met een flinke scheut Ketjap Manis en laat dit 5 minuten al roerend op laag vuur pruttelen.
- Zet een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de biefstuk met wokolie en kruid de biefstuk aan 1 kant met peper en zout.
- Bak de biefstuk aan elke kant 2 minuten voor medium.
- Ondertussen meng je de Dijonaise en de mayonaise samen in een kommetje.
- Snijd de ciabatta brood door de helft in 2 stukken. Smeer het brood in met de Dijonaise mengsel en bekleed met de rucola sla.
- Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de broodjes. Garneer met de paddenstoelen en champignons, wat pijnboompitten, stukjes gesneden zongedroogde tomaten en wat kappertjes.
- Eetsmakelijk!
#3 PASTA PESTO SALADE MET PAPRIKA, WORTEL & GEROOKTE KIP.
Pasta salade met gerookte kip, paprika & pesto.
Ingrediënten
- 150 gram mini conchiglie
- ½ groentebouillon blokje
- 1 groen paprika
- 1 ui
- 2 knoflook
- 80 gram gerookte kip
- 4 gedroogde tomaten
- 1 grote el groene pesto
- 100 ml kookroom
- snuf italiaanse kruiden
- snuf zout
- snuf chilipoeder
- snuf peper
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet de pasta af en zet opzij (eventueel een beetje olijfolie door de pasta om het niet aan elkaar te laten plakken)
- Pel en snijd de ui en knoflook, de gerookte kip, groene paprika en de gedroogde tomaten extra fijn.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui met knoflook glazig. Voeg daarna de paprika, kip en de tomaten met een snuf zout, italiaanse kruiden, chilipoeder toe en laat dit even zachtjes meebakken.
- Doe nu de groene pesto en de kookroom erbij. Roer dit goed door en laat dit 2 minuten zachtjes pruttelen. Schep de pasta er door heen, meng alles goed door elkaar.
- Eetsmakelijk!
#4 SNELLE TOMATENSOEP MET TOMATENBLOKJES & BALLEN.
Snelle tomatensoep met tomatenblokjes & ballen.
Ingrediënten
- 1 pot gebonden tomatensoep (Maggi)
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- handje vermicelli
- 1 groente bouillonblokje
- snuf peterselie
- snuf tijm
Instructies
- Voeg de inhoud van de pot Maggi in een pan en meng dit met 2 potten water, een geperste knoflookteentje en blikje tomatenblokjes. Breng dit zachtjes en roerend aan de kook.
- Draai ondertussen de soepballetjes.
- Voeg de soepballetjes en de vermicelli erbij. Verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan en voeg een snuf tijm en snuf peterselie toe.
- Laat de soep nog even zachtjes doorkoken om de vermicelli en de gehaktballetjes te laten garen.
- Eetsmakelijk!
#5 ROMIGE TAGLIATELLE MET BIEFSTUKREEPJES.
Romige tagliatelle met biefstukreepjes.
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood paprika
- 150 gram kastanje champignons
- 300 gram biefstuk reepjes
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el creme fraiche of slagroom
- 1 el ketjap manis
- 150 gram spinazie
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Kook de tagliatelle met een groente bouillonblokje beetgaar en bewaar een scheutje pasta water voor later.
- Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
- Voeg de paprika en champignons met de kerrie en paprikapoeder toe en bak dit voor 3 minuten mee.
- Voeg de biefstukreepjes toe en bak dit voor 1 minuut mee.
- Voeg een scheutje pasta water toe en schep de crème fraiche en de ketjap manis erdoor en laat dit voor 2 minuten pruttelen.
- Roer de spinazie door de saus en als deze slinkt voeg je de tagliatelle toe.
- Roer alles voorzichtig door, eventueel nog met een snuf zout en peper naar smaak.
- Eetsmakelijk!