TOP 5 COURGETTE RECEPTEN.

In dit artikel deel ik 5x heerlijke recepten met courgette die je kunt proberen. Van soep tot gewokte courgette, deze gerechten zullen je smaakpapillen verwennen.

#1 COUSCOUS MET GEWOKTE ANDIJVIE & COURGETTE.

Couscous met gewokte andijvie en courgette.

Een vegetarisch couscoussalade met feta, andijvie en courgette. Ontzettend lekker, makkelijk om te maken en budgetproof!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gram volkoren couscous
  • 200 gram voorgesneden andijvie
  • ½ courgette
  • 2 rode uien
  • 1 el ras el hanout
  • 5 gram verse munt
  • 5 gram platte peterselie
  • olijfolie
  • 150 gram feta
  • ½ el honing
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld. (Meng ½ el ras el hanout toe aan het water.)
  • Snijd de courgette in blokjes en de uien in parten.
  • Verhit een wokpan met olijfolie en roerbak de courgetteblokjes, ui en de andijvie.
  • Voeg ½ el ras el hanout toe en roerbak dit voor 2 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de munt en peterselie grof en verkruimel de feta kaas.
  • Meng in een grote kom de munt, peterselie, de helft van de feta kaas met een scheutje olijfolie en honing. Voeg de couscous en de helft van de groenten toe en meng alles door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep de overige groenten met de feta kruimels erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscoussalade, vegetarische recepten

#2 RISOTTO MET COURGETTE & SPEKJES.

Risotto met courgette & spekjes.

Deze risotto met courgette en spekjes staat binnen 35 minuten op tafel. Door de Parmezaanse kaas wordt de risotto heerlijk smeuïg. Dit wil je zeker weten maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto
  • 1 courgette
  • 125 gram spekjes (mager)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes en zet opzij.
  • Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee. 
  • Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
  • Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de spekjes. Voeg na 4 minuten de blokjes courgette toe en roerbak dit mee.
  • Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
  • Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten.
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken spekjes met de blokjes courgette en de overige geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, risotto

#3 PASTA MET COURGETTE.

Pasta met courgette.

Ook zo zin in een lekker bordje met pasta en courgette? Ik heb een makkelijk gerecht wat snel op tafel staat en favoriet bij groot en klein!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 1 courgette
  • 200 gram gekruid kipgehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml kookroom
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 groente bouillonblokje
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • snuf tijm

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehakt.
  • Voeg daarna de ui, knoflook, courgette en Italiaanse kruiden toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Giet de kookroom erbij met flink wat geraspte parmezaanse kaas en laat dit even zachtjes pruttelen.
  • Roer de pasta door de saus en voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Garneer met wat tijm.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijke recepten, pasta recepten

#4 COURGETTE PANNENKOEKJES.

Courgette pannenkoekjes

Deze courgette pannenkoekjes zijn zo makkelijk om te maken en ze zijn ook nog eens waanzinnig lekker! Ideaal voor de lunch, snack of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 1/2 courgette
  • 40 gram bloem
  • 1 klein sjalot
  • 1 ei
  • 50 gram feta
  • zout
  • peper
  • 1/4 gemalen komijnzaad
  • olijfolie

Instructies
 

  • Was en droog de courgette en rasp grof.
  • Knijp de courgette fijn zodat het vocht eruit loopt.
  • Snijd de sjalot fijn en verkruimel de feta.
  • Meng in een kom de courgette, ei, sjalot, bloem, zout, peper, komijnzaad en de feta en roer alles goed door.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep hoopjes met een eetlepel. Druk ze wat plat en bak ze zachtjes aan beide kanten gaar en bruin. (Ik haal er 6 mini pannenkoekjes uit.)
  • Eet ze lekker warm met eventueel dipsaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette pannenkoekjes, gezonde recepten

#5 COURGETTE – TOMATENSOEP.

Courgette – tomatensoep.

Dit is niet alleen lekker maar ook nog eens ontzettend gezond! Binnen 25 minuten heb jij een snelle, heerlijke gezonde soep op tafel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Kommen

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 4 Roma tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 600 ml water
  • snuf italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette en tomaten in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en courgette aan.
  • Voeg na 5 minuten de tomaten toe en laat dit voor 2 minuten meebakken.
  • Voeg het water en bouillonblokje toe en laat de soep voor 15 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep en roer een snuf Italiaanse kruiden, snuf zout en peper doorheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord soeprecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle