TOP 5 COURGETTE RECEPTEN.

Vandaag deel ik de 5 populairste courgette recepten van de afgelopen periode met jullie. Heb je nog geen idee wat je de komende tijd kan gaan eten? Neem dan zeker even een kijkje in dit overzicht.

#1 COUSCOUS MET GEWOKTE ANDIJVIE & COURGETTE.

Couscous met gewokte andijvie en courgette.

Een vegetarisch couscoussalade met feta, andijvie en courgette. Ontzettend lekker, makkelijk om te maken en budgetproof!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 200 gram andijvie, fijngesneden
  • 1 rood ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el ras el hanout
  • 5 gram verse munt, fijngesneden
  • 5 gram platte peterselie, fijngesneden
  • 150 gram feta, gekruimeld
  • ½ el honing
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld. (Meng ½ el ras el hanout toe aan het water.)
  • Verhit de olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze lichtbruin worden, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de fijngesneden andijvie toe aan de pan en bak kort mee tot het net begint te slinken, ongeveer 2-3 minuten.
  • Voeg ½ el ras el hanout toe en roerbak dit voor 2 minuten mee.
  • Meng in een grote kom de munt, peterselie, de helft van de feta kaas met een scheutje olijfolie en honing. Voeg de couscous en de helft van de groenten toe en meng alles door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep de overige groenten met de feta kruimels erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscoussalade, vegetarische recepten

#2 RISOTTO MET COURGETTE & SPEKJES.

Risotto met courgette & spekjes.

Deze risotto met courgette en spekjes staat binnen 35 minuten op tafel. Door de Parmezaanse kaas wordt de risotto heerlijk smeuïg. Dit wil je zeker weten maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto
  • 1 courgette
  • 125 gram spekjes (mager)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes en zet opzij.
  • Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee. 
  • Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
  • Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de spekjes. Voeg na 4 minuten de blokjes courgette toe en roerbak dit mee.
  • Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
  • Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten.
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken spekjes met de blokjes courgette en de overige geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, risotto

#3 PASTA MET COURGETTE.

Pasta met courgette.

Ook zo zin in een lekker bordje met pasta en courgette? Ik heb een makkelijk gerecht wat snel op tafel staat en favoriet bij groot en klein!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 1 courgette
  • 200 gram gekruid kipgehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml kookroom
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 groente bouillonblokje
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • snuf tijm

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehakt.
  • Voeg daarna de ui, knoflook, courgette en Italiaanse kruiden toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Giet de kookroom erbij met flink wat geraspte parmezaanse kaas en laat dit even zachtjes pruttelen.
  • Roer de pasta door de saus en voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Garneer met wat tijm.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijke recepten, pasta recepten

#4 COURGETTE PANNENKOEKJES.

Courgette pannenkoekjes

Deze courgette pannenkoekjes zijn zo makkelijk om te maken en ze zijn ook nog eens waanzinnig lekker! Ideaal voor de lunch, snack of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 1/2 courgette
  • 40 gram bloem
  • 1 klein sjalot
  • 1 ei
  • 50 gram feta
  • zout
  • peper
  • 1/4 gemalen komijnzaad
  • olijfolie

Instructies
 

  • Was en droog de courgette en rasp grof.
  • Knijp de courgette fijn zodat het vocht eruit loopt.
  • Snijd de sjalot fijn en verkruimel de feta.
  • Meng in een kom de courgette, ei, sjalot, bloem, zout, peper, komijnzaad en de feta en roer alles goed door.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep hoopjes met een eetlepel. Druk ze wat plat en bak ze zachtjes aan beide kanten gaar en bruin. (Ik haal er 6 mini pannenkoekjes uit.)
  • Eet ze lekker warm met eventueel dipsaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette pannenkoekjes, gezonde recepten

#5 COURGETTE – TOMATENSOEP.

Courgette – tomatensoep.

Dit is niet alleen lekker maar ook nog eens ontzettend gezond! Binnen 25 minuten heb jij een snelle, heerlijke gezonde soep op tafel.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Kommen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes, in plakjes gesneden
  • 4 Roma tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 liter water
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de courgettes toe aan de pan en bak ze mee tot ze iets zachter worden, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, samen met de Italiaanse kruiden. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 3-4 minuten.
  • Voeg het water toe aan de pan en verkruimel het kippenbouillonblokje erboven. Breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle groenten gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
  • Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Als je van een beetje textuur houdt, kun je ervoor kiezen om slechts gedeeltelijk te pureren.
  • Serveer de courgette-tomatensoep, eventueel gegarneerd met een scheutje olijfolie, een snufje verse kruiden of een scheutje room voor wat extra romigheid.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord soeprecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39