Top 5 soep recepten.

Vandaag deel ik de 5 populairste soep recepten van de afgelopen periode met jullie. Heb je nog geen idee wat je de komende tijd kan gaan eten? Neem dan zeker even een kijkje in dit overzicht.

#1 Chinese tomatensoep met omelet.

Chinese tomatensoep met omelet.

De soep van de Chinees is altijd zo lekker! Die heerlijke zoete pittige smaak met stukjes omelet. Ik besloot om hem vandaag zelf te maken en eigenlijk is het heel simpel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kipfilet
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gram roma tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 el gembersap
  • 650 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 el bloem
  • 3 el appelmoes
  • 1 el suiker
  • scheutje ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 handje vermicelli
  • 2 handen taugé
  • 1 ei
  • 1 bosui
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur met een kippen bouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
  • Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten goed mee.
  • Voeg het water en groentebouillonblokje, 1 el bloem, appelmoes, suiker, ketjap manis en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine blokjes en zet opzij.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep.(Is de soep nog te dik? Dan kan je nog eventueel wat gekookt water toevoegen).
  • Voeg de kipfilet blokjes, klein handje vermicceli en 2 handen taugé toe en roer dit met een lepel goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen en laat daarna even rusten zodat de vermicceli zacht kan worden.
  • Nog niet zoet genoeg? Dan kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen.
  • Roer de ei los met een vork en bak een omelet in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de omelet in kleine reepjes.
  • Garneer de soep met wat reepjes bosui, stukjes omelet en taugé.
  • Heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood met smeersels.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chinese tomatensoep, tomatensoep

#2 Champignonsoep met kip.

Champignonsoep met kip.

Een romige soep gevuld met champignons en stukjes kipfilet. Heerlijk met koude winterdagen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 500 ml water
  • 1 kippen bouillonblokjes
  • 1 kipfilet
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 2 el bloem
  • 1 el peterselie
  • 1 el tijm
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon en snijd alle champignons in plakjes. Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en de helft van de champignons al roerend aan.
  • Bak in een koekenpan met wat olijfolie de kipfiletstukjes en de overige champignons met de peterselie en tijm en zet opzij als de kip gaar is.
  • Voeg na 5 minuten de bloem bij de ui en champignons en roer dit goed door elkaar heen.
  • Zet het vuur laag, voeg het water en de kippen bouillonblokje toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep.
  • Roer de room en de overige champignons en kip door de soep.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, champignonsoep, soep

#3 Puntpaprika soep met macaroni.

Puntpaprika soep met macaroni.

Geniet van deze heerlijke puntpaprikasoep met macaroni en rode puntpaprika's. Een eenvoudig recept vol smaak en perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 rode puntpaprika's
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje chili knoflook olijfolie (xenos)
  • 800 ml water
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 tl suiker (Optioneel)
  • klein handje mini-elleboogmacaroni
  • snufje peterselie, fijngehakt
  • klein handje taugé

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten, of tot de paprika's zacht zijn. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en verwijder dan de schil. Snijd de paprika's in kleine stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de geroosterde rode puntpaprika's toe aan de pan en bak ze kort mee.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de soep en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • In een aparte pan, verhit een beetje olijfolie en bak de blokjes kipfilet goudbruin en gaar.
  • Voeg de gebakken kip toe aan de soep en roer alles goed door. Proef de soep en voeg indien nodig een snufje suiker toe om de smaken te balanceren.
  • Voeg de mini-elleboogmacaroni toe aan de soep en laat het zachtjes koken tot de macaroni gaar is.
  • Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie toe aan de soep en roer goed door.
  • Serveer de puntpaprikasoep met een handje taugé erbovenop als garnering. Je kunt de soep serveren met eventueel vers brood.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, puntpaprikasoep, soep, soep recepten, voorgerechten

#4 Gele paprikasoep.

Gele paprikasoep.

Een makkelijke & snelle soep en ideaal voor de lunch! De soep heeft een zachte milde smaak en het is weer eens wat anders!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang lunchgerecht, Soep, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 gele paprika's
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • snuf kerriepoeder
  • olijfolie
  • peterselie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
  • Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Bak de paprikablokjes 5 minuten mee.
  • Voeg 250 ml water en een kippen bouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
  • Garneer de soep met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, soepen, vegetarisch, voorgerecht

#5 Makkelijke kippensoep.

Makkelijke kippensoep.

Een lekkere en snelle kippensoep op tafel? Of zin in een krachtbouillon als je even niet fit bent?Dan maak je deze heerlijke kippensoep die binnen 30 minuten op tafel staat.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak Knorr kippensoep
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram fijne soepgroenten
  • 1 hand vermicelli
  • 1,5 liter water

Instructies
 

  • Zet het water met Knorr kippensoep op het vuur en voeg de kipfilet in het geheel toe.
  • Laat de soep 10 minuten koken.
  • Haal de kip er voorzichtig uit, pluk met 2 vorken de kip in stukjes en voeg dit weer toe aan de pan.
  • Voeg de soepgroente en de vermicelli toe en laat die nog even 10 minuten zachtjes koken.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kippensoep, makkelijkrecepten, soeprecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39