Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

Top 5 soep recepten.

Soep kan ik elke dag wel eten! Niets lekkerders dan een zelfgemaakte kom soep. Ik heb voor jullie de 5 populairste soep recepten op Eten met Danielle.

#1 Chinese tomatensoep met omelet.

Chinese tomatensoep met omelet.

De soep van de Chinees is altijd zo lekker! Die heerlijke zoete pittige smaak met stukjes omelet. Ik besloot om hem vandaag zelf te maken en eigenlijk is het heel simpel.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram roma tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el appelmoes
  • 1 tl sambal oelek
  • 650 ml water
  • 1 el gembersap
  • scheutje ketjap manis
  • 1 el suiker
  • 1 el bloem
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 handje vermicelli
  • 2 handen taugé
  • 1 bosui
  • olijfolie
  • 1 ei

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur met een kippenbouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
  • Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten goed mee.
  • Voeg het water en groentebouillonblokje, 1 el bloem, appelmoes, suiker, ketjap manis en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine blokjes en zet opzij.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep.(Is de soep nog te dik? Dan kan je nog eventueel wat gekookt water toevoegen). Voeg de kipfilet blokjes, klein handje vermicceli en 2 handen taugé toe en roer dit met een lepel goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen en laat daarna even rusten zodat de vermicceli zacht kan worden.
  • Nog niet zoet genoeg? Dan kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen.
  • Roer de ei los met een vork en bak een omelet in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de omelet in kleine reepjes.
  • Garneer de soep met wat reepjes bosui, stukjes omelet en taugé.
  • Heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood met smeersels.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chinese tomatensoep, tomatensoep

#2 Champignonsoep met kip.

Champignonsoep met kip.

Ik ben dol op champignons en kan dit elke dag wel eten! Afgelopen week ontving in een @wortelbox met een doosje mooie, verse kastanje champignons. Ik heb een heerlijke romige soep gevuld met champignons en stukjes kipfilet gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 500 ml water
  • 1 1/2 kipbouillonblokjes
  • 1 kipfilet
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 2 el bloem
  • 1 el peterselie
  • 1 el tijm
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon en snijd alle champignons in plakjes. Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en de helft van de champignons al roerend aan.
  • Bak in een koekenpan met wat olijfolie de kipfiletstukjes en de overige champignons met de peterselie en tijm en zet opzij als de kip gaar is.
  • Voeg na 5 minuten de bloem bij de ui en champignons en roer dit goed door elkaar heen.
  • Zet het vuur laag, voeg het water en de kippenbouillon (kruimelend) toe en het laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep en roer de room en de overige champignons door en warm dit nog even mee.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, champignonsoep, soep

#3 Puntpaprika soep met macaroni.

Puntpaprika soep met macaroni.

Een heerlijke zelfgemaakte puntpaprika soep gevuld met kipfilets en macaroni.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht
Porties 4 kopjes

Ingrediënten
  

  • 4 rode puntpaprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje chili knoflook olijfolie (xenos)
  • 500 ml water
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 kipfilet
  • 2 tl suiker (niet noodzakelijk)
  • klein handje mini elleboog macaroni
  • snuf peterselie
  • klein handje taugé

Instructies
 

  • Was de paprika's en snijd in blokjes.
  • Zet een pannetje met water op het vuur en kook de kipfilet in 10 minuten gaar. Giet daarna af en snijd in kleine stukjes en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit wat chili knoflook olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de tomatenpuree en de paprikablokjes toe. Bak dit al roerend voor 5 minuten mee.
  • Voeg het water, bouillonblokje en eventueel de suiker toe en laat dit nu 15 minuten koken.
  • Pureer met een staafmixer de soep glad. Proef even of de smaak goed is, anders kan je nog een snuf zout en peper toevoegen. Roer de kipfilet door de soep met een klein handje macaroni.
  • Zet de soep op een laag vuurtje en laat de soep nog even 5 minuten zachtjes al roerend pruttelen. Garneer met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, puntpaprikasoep, soep, soep recepten, voorgerechten

#4 Gele paprikasoep.

Gele paprikasoep.

Een makkelijke & snelle soep en ideaal voor een lunch! De soep heeft een zachte milde smaak en het is weer eens wat anders!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang lunchgerecht, Soep, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 gele paprika's
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • olijfolie
  • snuf kerriepoeder
  • peterselie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Bak de paprika 5 minuten mee.
  • Voeg 250 ml water en een kippenbouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
  • Garneer de soep met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, soepen, vegetarisch, voorgerecht

#5 Makkelijke kippensoep.

Makkelijke kippensoep.

Een lekkere en snelle kippensoep op tafel? Of zin in een krachtbouillon als je even niet fit bent?Dan maak je deze heerlijke kippensoep die binnen 30 minuten op tafel staat.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak Knorr kippensoep
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram fijne soepgroenten
  • 1 hand vermicelli
  • 1,5 liter water

Instructies
 

  • Zet het water met de kipbouillonkruiden op het vuur en voeg de kipfilet in het geheel toe.
  • Laat de soep 10 minuten koken.
  • Haal de kip er voorzichtig uit, pluk met 2 vorken de kip in stukjes en voeg dit weer toe aan de pan.
  • Voeg de soepgroenten en de vermicelli toe en laat die nog even 10 minuten zachtjes koken.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kippensoep, makkelijkrecepten, soeprecepten
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.