Soep kan ik elke dag wel eten! Niets lekkerders dan een zelfgemaakte kom soep. Ik heb voor jullie de 5 populairste soep recepten op Eten met Danielle.
#1 Chinese tomatensoep met omelet.
Chinese tomatensoep met omelet.
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 700 gram roma tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 el gembersap
- 650 ml water
- 1 groente bouillonblokje
- 1 el bloem
- 3 el appelmoes
- 1 el suiker
- scheutje ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 1 handje vermicelli
- 2 handen taugé
- 1 ei
- 1 bosui
- olijfolie
Instructies
- Zet een pan water op het vuur met een kippen bouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
- Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes.
- Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
- Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten goed mee.
- Voeg het water en groentebouillonblokje, 1 el bloem, appelmoes, suiker, ketjap manis en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine blokjes en zet opzij.
- Pureer de soep tot een mooie gladde soep.(Is de soep nog te dik? Dan kan je nog eventueel wat gekookt water toevoegen).
- Voeg de kipfilet blokjes, klein handje vermicceli en 2 handen taugé toe en roer dit met een lepel goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen en laat daarna even rusten zodat de vermicceli zacht kan worden.
- Nog niet zoet genoeg? Dan kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen.
- Roer de ei los met een vork en bak een omelet in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de omelet in kleine reepjes.
- Garneer de soep met wat reepjes bosui, stukjes omelet en taugé.
- Heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood met smeersels.
- Eetsmakelijk!
#2 Champignonsoep met kip.
Champignonsoep met kip.
Ingrediënten
- 250 gram kastanje champignons
- 500 ml water
- 1 kippen bouillonblokjes
- 1 kipfilet
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 150 ml kookroom
- 2 el bloem
- 1 el peterselie
- 1 el tijm
- olijfolie
Instructies
- Maak de champignons schoon en snijd alle champignons in plakjes. Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en de helft van de champignons al roerend aan.
- Bak in een koekenpan met wat olijfolie de kipfiletstukjes en de overige champignons met de peterselie en tijm en zet opzij als de kip gaar is.
- Voeg na 5 minuten de bloem bij de ui en champignons en roer dit goed door elkaar heen.
- Zet het vuur laag, voeg het water en de kippen bouillonblokje toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep.
- Roer de room en de overige champignons en kip door de soep.
- Eetsmakelijk!
#3 Puntpaprika soep met macaroni.
Puntpaprika soep met macaroni.
Ingrediënten
- 4 rode puntpaprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- scheutje chili knoflook olijfolie (xenos)
- 500 ml water
- 2 tl tomatenpuree
- 1 kipfilet
- 2 tl suiker (niet noodzakelijk)
- klein handje mini elleboog macaroni
- snuf peterselie
- klein handje taugé
Instructies
- Was de paprika's en snijd in blokjes.
- Zet een pannetje met water op het vuur en kook de kipfilet in 10 minuten gaar. Giet daarna af en snijd in kleine stukjes en zet opzij.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit wat chili knoflook olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
- Voeg de tomatenpuree en de paprikablokjes toe. Bak dit al roerend voor 5 minuten mee.
- Voeg het water, bouillonblokje en eventueel de suiker toe en laat dit nu 15 minuten koken.
- Pureer met een staafmixer de soep glad. Proef even of de smaak goed is, anders kan je nog een snuf zout en peper toevoegen. Roer de kipfilet door de soep met een klein handje macaroni.
- Zet de soep op een laag vuurtje en laat de soep nog even 5 minuten zachtjes al roerend pruttelen. Garneer met wat peterselie.
- Eetsmakelijk!
#4 Gele paprikasoep.
Gele paprikasoep.
Ingrediënten
- 3 gele paprika's
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml water
- snuf kerriepoeder
- olijfolie
- peterselie
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
- Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
- Bak de paprikablokjes 5 minuten mee.
- Voeg 250 ml water en een kippen bouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
- Garneer de soep met wat peterselie.
- Eetsmakelijk!
#5 Makkelijke kippensoep.
Makkelijke kippensoep.
Ingrediënten
- 1 pak Knorr kippensoep
- 200 gram kipfilet
- 150 gram fijne soepgroenten
- 1 hand vermicelli
- 1,5 liter water
Instructies
- Zet het water met Knorr kippensoep op het vuur en voeg de kipfilet in het geheel toe.
- Laat de soep 10 minuten koken.
- Haal de kip er voorzichtig uit, pluk met 2 vorken de kip in stukjes en voeg dit weer toe aan de pan.
- Voeg de soepgroente en de vermicelli toe en laat die nog even 10 minuten zachtjes koken.
- Eetsmakelijk!