De 5 beste recepten van april.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Flatbrood met Griekse gehaktballetjes.

Flatbrood met Griekse gehaktballetjes.

Zin in comfortfood? wat dacht je van deze heerlijke broodjes met Griekse gehaktballetjes. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram half om half gehakt
  • 2 flatbrood van Rosita's
  • 100 gram feta
  • 1 komkommer
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 rood ui
  • 170 gram Griekse yoghurt (klein bakje)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el dille
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 el peterselie
  • el broodkruim
  • 1 el oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el kofte gehaktkruiden
  • 1 el komijn
  • 1 sjalot
  • 1 el water
  • bloem
  • zout
  • olijfolie
  • extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm het brood zoals op verpakking staat vermeld.
  • Maak de tzatziki. Rasp een 1/2 komkommer grof en pers 3 teentjes knoflook uit.
  • Knijp alle vocht uit de komkommer en meng dit met de geperste knoflook, Griekse yoghurt, scheutje extra vergine olijfolie, snuf zout en snufje gedroogde munt & dille in een bakje. Roer alles goed door en zet in de koelkast.
  • Meng het gehakt met 1 el peterselie, 2 el broodkruim, 1 el oregano, 1 el paprikapoeder, 2 el kofte gehaktkruiden,1 el komijn, 1 el gedroogde munt, 1 ei, 1 el water en snuf zout.
  • Maal de sjalot en 1 teentje knoflook fijn in een keukenmachine (of heel fijn snijden) en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Maak balletjes van het gehakt, rol door de bloem en bak de balletjes bruin en gaar in een koekenpan met olijfolie.
  • Halveer de cherrytomaten, snijd een 1/2 komkommer in blokjes en de rode ui in dunnen ringen.
  • Snijd de gehaktballetjes door de helft. Verdeel over de broodjes. Garneer met de tomaat, ui en komkommer. Verkruimel de feta over de broodjes.
  • Garneer met de frisse tzatziki.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gehakt, griekse recepten, makkelijke recepten

#2 Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.

Doe je ogen even dicht en waan je even op een heerlijk Grieks eilandje. Ik heb voor jullie een lekker & gezond Grieks gerecht met keftedes in tomatensaus en aubergine. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 3 el broodkruim
  • 2 el oregano
  • 2 el paprikapoeder
  • 3 el kofte gehaktkruiden (Van Beekum specerijen)
  • 1/2 el komijn
  • 2 el gedroogde munt
  • 1 ei
  • 2 el water
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • bloem
  • 1 aubergine
  • snuf zout
  • olijfolie

voor de saus

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de peterselie, broodkruim, oregano, paprikapoeder, kofte gehaktkruiden, komijn, gedroogde munt, ei, water en snuf zout.
  • Maal de ui en knoflook fijn in een keukenmachine (of heel fijn snijden) en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Kneed alles goed door en maak kleine balletjes ter grootte van een walnoot en haal door de bloem.
  • Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en zet opzij.
  • Maal 1 sjalot en 2 knoflookteentjes fijn. Snijd de aubergine in blokjes en bak dit samen voor 5 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes.
  • Voeg de tomaten toe. Leg de ballen in de tomatensaus en laat dit voor 15 á 20 minuten stoven.
  • Heerlijk met een Griekse salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord grieks, griekse gehaktballetjes, keftedes

#3 Noodles met kip en roerei.

Noodles met kip en roerei.

Een heerlijk gerecht na een lange drukke dag en weinig tijd om te koken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak Conimex kant en klaar woknoedels
  • 1 rood paprika
  • 300 gram Thaise kippenblokjes (AH)
  • stronk broccoli
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • flinke scheut ketjap manis
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • eventueel sesamzaad

Instructies
 

  • Pel en snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook fijn, was en snijd de paprika in grove stukken en de broccoli in hele kleine roosjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en wok de kip 3 minuten goed aan. Voeg daarna de broccoli, paprika, ui en de knoflook toe en wok dit op hoogvuur 5 minuten goed mee.
  • Zet het vuur wat lager en voeg een aantal flinke scheut ketjap manis toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
  • Verwarm ondertussen in een koekenpan een klein beetje olijfolie of boter en maak van de 3 eieren roerei.
  • Voeg de noedels toe aan de groente en kip en roer alles goed door elkaar. De noedels hoeven alleen maar wat opgewarmd te worden.
  • Garneer de roerei over de noedels met eventueel wat sesamzaad.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipburger, makkelijke recepten, noodles, roerei

#4 Bagel met zalm & roomkaas.

Bagel met zalm & roomkaas.

Een goed idee voor een heerlijke lunch! Soms mag je jezelf best verwennen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 4 bagels

Ingrediënten
  

  • 4 bagels (gekocht op de markt)
  • 1 pakje philadelphia roomkaas
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • hand rucola sla
  • hand pijnboompitten (KoRo)
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de bagels open en verwarm ze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Besmeer de onderkant van bagels in met de philadelphia roomkaas.
  • Snijd met de dunschiller lange plakken van de komkommer en leg op de roomkaas.
  • Daarna wat rucola sla en plakjes zalm. Garneer met de pijnboompitten en eventueel wat peper & zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bagels, broodje zalm

#5 Italiaanse plaattaart.

Italiaanse plaattaart.

Wij zijn gek op plaattaarten. Wat dacht je van deze Italiaanse vegetarisch plaattaart.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • ½ courgette
  • 60 gram creme fraiche
  • 1 el groene pesto (KoRo)
  • 1 mozzarella
  • snuf italiaanse kruiden
  • snuf knoflookzout
  • 1 ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw de randjes naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes, de ui in halve ringen en paprika in dunne reepjes.
  • Meng de creme fraiche met de pesto samen en smeer de plaattaart hier mee in.
  • Beleg de plaattaart met de plakjes courgette, ui en reepjes paprika. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza heen.
  • Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en de knoflookzout.
  • Smeer de randjes in met eigeel.
  • Bak de plaattaart 20 á 35 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord plaattaart, vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk