De 5 x best bekeken recepten van april 2022.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 Flatbrood met Griekse gehaktballetjes.

Flatbrood met Griekse gehaktballetjes.

Zin in comfortfood? wat dacht je van deze heerlijke broodjes met Griekse gehaktballetjes. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram half om half gehakt
  • 2 flatbrood van Rosita's
  • 100 gram feta
  • 1 komkommer
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 rood ui
  • 170 gram Griekse yoghurt (klein bakje)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el dille
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 el peterselie
  • el broodkruim
  • 1 el oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el kofte gehaktkruiden
  • 1 el komijn
  • 1 sjalot
  • 1 el water
  • bloem
  • zout
  • olijfolie
  • extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm het brood zoals op verpakking staat vermeld.
  • Maak de tzatziki. Rasp een 1/2 komkommer grof en pers 3 teentjes knoflook uit.
  • Knijp alle vocht uit de komkommer en meng dit met de geperste knoflook, Griekse yoghurt, scheutje extra vergine olijfolie, snuf zout en snufje gedroogde munt & dille in een bakje. Roer alles goed door en zet in de koelkast.
  • Meng het gehakt met 1 el peterselie, 2 el broodkruim, 1 el oregano, 1 el paprikapoeder, 2 el kofte gehaktkruiden,1 el komijn, 1 el gedroogde munt, 1 ei, 1 el water en snuf zout.
  • Maal de sjalot en 1 teentje knoflook fijn in een keukenmachine (of heel fijn snijden) en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Maak balletjes van het gehakt, rol door de bloem en bak de balletjes bruin en gaar in een koekenpan met olijfolie.
  • Halveer de cherrytomaten, snijd een 1/2 komkommer in blokjes en de rode ui in dunnen ringen.
  • Snijd de gehaktballetjes door de helft. Verdeel over de broodjes. Garneer met de tomaat, ui en komkommer. Verkruimel de feta over de broodjes.
  • Garneer met de frisse tzatziki.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gehakt, griekse recepten, makkelijke recepten

#2 Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.

Doe je ogen even dicht en waan je even op een heerlijk Grieks eilandje. Ik heb voor jullie een lekker & gezond Grieks gerecht met keftedes in tomatensaus en aubergine. 
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de keftedes:

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • ¼ kopje paneermeel
  • scheutje water (ongeveer 3-4 eetlepels)
  • 3 el gehakte verse peterselie
  • 2 el gehakte verse munt
  • 2 tl oregano
  • ½ el komijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie

Voor de tomatensaus:

  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Instructies
 

  • Meng in een kom het gehakt, fijngehakte ui, knoflook, ei, paneermeel, water, peterselie, munt, oregano, komijnzaad, kaneel, zout en peper. Kneed goed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm kleine balletjes van het mengsel, ter grootte van een walnoot.
  • (Als je twijfelt of het gehakt goed gekruid is, is het een idee om een klein proefballetje te bakken voordat je de rest van het gehaktmengsel vormt. Op die manier kun je de smaak controleren en indien nodig nog extra kruiden toevoegen voordat je de rest van de keftedes vormt.)
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de keftedes aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • In dezelfde pan voeg je een beetje meer olie toe indien nodig. Fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de tomatensaus toe. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, tot hij iets dikker is geworden.
  • Voeg de gebakken keftedes toe aan de tomatensaus en laat ze nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Serveer de keftedes in tomatensaus warm, eventueel met wat rijst en salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord grieks, griekse gehaktballetjes, keftedes

#3 Noodles met kip en roerei.

Noodles met kip en roerei.

Een heerlijk gerecht na een lange drukke dag en weinig tijd om te koken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak Conimex kant en klaar woknoedels
  • 1 rood paprika
  • 300 gram Thaise kippenblokjes (AH)
  • stronk broccoli
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • flinke scheut ketjap manis
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • eventueel sesamzaad

Instructies
 

  • Pel en snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook fijn, was en snijd de paprika in grove stukken en de broccoli in hele kleine roosjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en wok de kip 3 minuten goed aan. Voeg daarna de broccoli, paprika, ui en de knoflook toe en wok dit op hoogvuur 5 minuten goed mee.
  • Zet het vuur wat lager en voeg een aantal flinke scheut ketjap manis toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
  • Verwarm ondertussen in een koekenpan een klein beetje olijfolie of boter en maak van de 3 eieren roerei.
  • Voeg de noedels toe aan de groente en kip en roer alles goed door elkaar. De noedels hoeven alleen maar wat opgewarmd te worden.
  • Garneer de roerei over de noedels met eventueel wat sesamzaad.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipburger, makkelijke recepten, noodles, roerei

#4 Bagel met zalm & roomkaas.

Bagel met zalm & roomkaas.

Een goed idee voor een heerlijke lunch! Soms mag je jezelf best verwennen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 4 bagels

Ingrediënten
  

  • 4 bagels (gekocht op de markt)
  • 1 pakje philadelphia roomkaas
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • hand rucola sla
  • hand pijnboompitten (KoRo)
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de bagels open en verwarm ze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Besmeer de onderkant van bagels in met de philadelphia roomkaas.
  • Snijd met de dunschiller lange plakken van de komkommer en leg op de roomkaas.
  • Daarna wat rucola sla en plakjes zalm. Garneer met de pijnboompitten en eventueel wat peper & zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bagels, broodje zalm

#5 Italiaanse plaattaart.

Italiaanse plaattaart.

Wij zijn gek op plaattaarten. Wat dacht je van deze Italiaanse vegetarisch plaattaart.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • 1 courgette
  • 60 gram creme fraiche
  • 1 el groene pesto (KoRo)
  • 1 mozzarella
  • snuf italiaanse kruiden
  • snuf knoflookzout
  • 1 ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw de randjes naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes, de ui in halve ringen en paprika in dunne reepjes.
  • Meng de creme fraiche met de pesto samen en smeer de plaattaart hier mee in.
  • Beleg de plaattaart met de plakjes courgette, ui en reepjes paprika. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza heen.
  • Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en de knoflookzout.
  • Smeer de randjes in met eigeel.
  • Bak de plaattaart 20 á 35 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord plaattaart, vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39