Top 5 Lunch broodjes.

Vandaag deel ik de 5 populairste lunchrecepten van de afgelopen periode met jullie. Heb je nog geen idee wat je de komende tijd kunt gaan lunchen? Neem dan zeker even een kijkje in dit overzicht.

#1 BROODJE HETE KIP.

Zin in een makkelijke pittige hap? wat dacht je van hete kip broodjes! Snel klaar en pittig lekker!

Broodje hete kip.

Zin in een makkelijke pittige hap? wat dacht je van deze hete kip broodjes! Snel klaar en pittig lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pistolets
  • 2 kipfilets, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 tl suiker
  • 2 tl sambal oelek (of naar smaak)
  • snufje zout
  • olijfolie
  • handje gebakken uitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de pistolets en bak de pistolets af. (of koop al afgebakken broodjes)
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de plakjes kipfilet toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg de rode paprika toe en bak deze mee tot ze zacht worden.
  • Voeg vervolgens de ketjap manis, zoete chilisaus, suiker, sambal oelek en een snufje zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Snijd de afgebakken pistolets doormidden en leg ze open.
  • Beleg de onderste helften van de pistolets met plakjes komkommer.
  • Schep het hete kipmengsel royaal op de komkommer.
  • Bestrooi de hete kip met gebakken uitjes voor extra smaak en textuur.
  • Leg de bovenste helften van de pistolets erop en serveer de broodjes direct.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, broodje hete kip, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#2 PITABROODJE BIEFSTUK MET CHAMPIGNONS.

Pitabroodje biefstuk met champignons.

Een heerlijk pitabroodje met biefstuk & champignons. Ontzettend lekker met een heerlijke mayo mosterd dressing met truffelmayonaise en pijnboompitten. Bekijk al mijn pitabroodjes recepten hier!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 stukje biefstuk
  • 7 champignons
  • 3 zongedroogde tomaten
  • handje rucola sla
  • handje pijnboompitten
  • handje taugé
  • scheutje ketjap manis
  • wokolie Conimex
  • peper
  • zout

dressing:

  • 1 el mayonaise
  • 1 el truffel mayonaise
  • 1 tl mosterd

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Maak de dressing. Meng de mayonaise, truffel mayonaise en mosterd goed met elkaar en zet opzij.
  • Snijd de champignons in kwarten en roerbak met een scheutje wokolie.
  • Blus af met een scheutje Ketjap Manis en laat dit 5 minuten al roerend op laag vuur pruttelen.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de biefstuk met wokolie en kruid de biefstuk aan 1 kant met peper en zout. 
  • Bak de biefstuk aan elke kant 2 minuten voor medium.
  • Smeer de pitabroodjes in met de mayonaise dressing en bekleed dit met wat rucola sla.
  • Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de pitabroodjes. Garneer met de champignons, pijnboompitten, stukjes gesneden zongedroogde tomaten en wat taugé.
  • Eetsmakelijk
Trefwoord biefstuk, broodje biefstuk, pitabroodjes

#3 PISTOLETJES KIPSATÉ.

Een heerlijk broodje gevuld met kipsaté met satésaus & gebakken uitjes. Heerlijk voor een lunch of als een makkelijke avondmaaltijd. 

Pistoletje kipsaté.

Een heerlijk broodje gevuld met kipsaté met satésaus & gebakken uitjes. Heerlijk voor een lunch of als een makkelijke avondmaaltijd. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pistoletjes
  • 2 kipfilets of kippendijfilets, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sambal (of naar smaak)
  • 1 el honing
  • 2 cm fijngesneden gember
  • (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • gebakken uitjes
  • sla
  • komkommer, in dunne plakjes
  • rode ui, in dunne ringen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor en bak de pistoletjes af volgens de instructies op de verpakking. (of koop kant en klaar)
  • Meng in een kom de fijngehakte knoflook, ketjap manis, sambal, honing en fijngesneden gember. Marineer de kipblokjes in dit mengsel en laat het minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Verhit wat olie in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kipblokjes goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten aan elke kant.
  • Verwarm de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de afgebakken pistoletjes doormidden.
  • Beleg de onderste helften van de pistoletjes met een paar blaadjes sla, plakjes komkommer en rode ui.
  • Leg de gebakken kipsaté op de groenten.
  • Schep wat warme satésaus over de kipsaté.
  • Bestrooi met gebakken uitjes voor extra crunch.
  • Plaats de bovenste helften van de pistoletjes erop.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipsaté, kipsate

#4 ITALIAANSE BOL MET GEROOKTE KIP.

Deze heerlijke gerookte kip broodje is een perfecte keuze voor een smakelijke lunch. Erg lekker met de zelfgemaakte dressing!

Italiaanse bol met gerookte kip.

Deze heerlijke gerookte kip broodje is een perfecte keuze voor een smakelijke lunch. Erg lekker met de zelfgemaakte dressing!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 italiaanse bollen
  • handje rucola sla
  • ½ rood ui, in dunne ringen gesneden
  • 150 gram dun gesneden gerookte kip
  • handje kiemmix
  • 2 el augurken blokjes zoetzuur
  • 1 gekookt ei, in plakjes gesneden
  • handje Pijnboompitten, geroosterd

dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el truffelmayonaise
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl kerriepoeder

Instructies
 

  • Meng in een kom de mayonaise, truffelmayonaise, honing, mosterd en kerriepoeder. Zet opzij.
  • Snijd de Italiaanse bollen open.
  • Besmeer de onderkant van de bollen met wat dressing en daarna met wat rucola sla.
  • Leg dun gesneden gerookte kip bovenop de sla.
  • Verdeel de dunne plakjes rode ui over de kip.
  • Voeg een handje kiemmix toe op de rode ui.
  • Leg enkele plakjes gekookt ei bovenop de kiemmix.
  • Strooi wat augurkenblokjes zoetzuur over de eieren.
  • Lepel wat van de dressing over de ingrediënten op elke bol.
  • Bestrooi de bovenkanten van de broodjes met geroosterde pijnboompitten.
  • Plaats de bovenste helften van de broodjes erop.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, lunch recepten

#5 ITALIAANSE BOL MET AVOCADO & ROSBIEF.

Geniet van een heerlijke Italiaanse bol, rijkelijk belegd met romige avocado en malse rosbief. 

ITALIAANSE BOL MET AVOCADO & ROSBIEF.

Geniet van een heerlijke Italiaanse bol, rijkelijk belegd met romige avocado en malse rosbief.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 italiaanse bollen
  • 2 avocado's
  • 2 tl groene pesto
  • 150 gram rosbief
  • handje kiemmix
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • truffelmayonaise (naar smaak)
  • handje Pijnboompitten, geroosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de Italiaanse bollen open.
  • Prak het vruchtvlees van de avocado in een kommetje fijn. Breng op smaak met peper, zout en groene pesto.
  • Besmeer de onderkant van de bollen royaal met de avocado met groene pesto.
  • Beleg met de plakken rosbief.
  • Voeg een handje kiemmix toe op de rosbief.
  • Strooi vervolgens wat geschaafde Parmezaanse kaas over de rosbief.
  • Druppel naar smaak de heerlijke truffelmayonaise over de broodjes.
  • Verdeel de geroosterde pijnboompitten erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, lunch recepten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39