5x Lekkere Recepten met Venkel.

Venkel is fris, zacht én vol smaak. In deze blog deel ik 5 makkelijke recepten waarmee je in no-time iets bijzonders op tafel zet.

#1 SPAGHETTI MET VENKEL & SALAMI.

Spaghetti met venkel & salami.

Geniet van een heerlijke maaltijd met deze smakelijke combinatie van spaghetti, venkel en salami. En… Het staat in slechts 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 120 gram milde salami worst
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • snuf peterselie
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje beetgaar.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in dunne reepjes en de salami in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, venkel en de salami blokjes voor 10 minuten.
  • Voeg de paprikapoeder, peterselie en blik tomaten toe.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta gerechten, salami

#2 Pasta met venkel & aubergine.

Pasta met venkel en aubergine.

Een heerlijke romige pasta met venkel en aubergine. Een makkelijk recept en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram penne
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 kleine venkel
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 200 gram gekruid kipgehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 1 zakje parrano snippers
  • snuf italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 
  • Pel en snijd de ui fijn, snijd de knoflook fijn en de venkel en aubergine in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en rul het kipgehakt. Na 3 minuten voeg je de ui en knoflook toe en bak dit glazig mee. Voeg na 5 minuten de venkel, aubergine en de tomaten toe en bak dit ook mee.
  • Voeg na 5 minuten de paprikapoeder toe en verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Schenk de kookroom bij en roer dit alles goed door. De saus gaat nu al dikker worden.
  • Roer de kaas door de saus. Zodra dit gesmolten is voeg je de pasta toe en roer dit door de saus. (Eventueel kan je nog wat zout en peper naar smaak toevoegen.)
  • Bestrooi de pasta met italiaanse kruiden en serveer de pasta gelijk, want de saus is nu nog lekker smeuiig!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta gerechten, venkel

#3 VENKEL RISOTTO MET CITROEN.

Venkel risotto met citroen.

Geef een heerlijke twist aan je risotto! Deze risotto met venkel en citroen is een prachtige manier om de smaken van de lente op je bord te brengen. Het biedt een perfecte balans tussen romigheid, frisheid en subtiele kruidigheid.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto
  • 1 kleine venkel
  • 1 citroen (schil geraspt en sap geperst)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 600 ml water
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg de plakjes venkel toe en bak ze tot ze zacht en licht goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en roer goed om ervoor te zorgen dat de rijst gelijkmatig bedekt is met de olie en de groenten. Bak de rijst 2-3 minuten tot deze glazig is.
  • Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
  • Voeg beetje bij beetje en al roerend de warme bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe. Herhaal dit proces tot de risotto gaar is, dit duurt meestal 18-20 minuten.
  • Voeg halverwege de kooktijd de geraspte citroenschil en het citroensap toe aan de risotto. Roer goed door.
  • Roer als laatste nog een handvol geraspte Parmezaanse kaas door de risotto totdat deze mooi is gesmolten en de risotto nog romiger wordt. Voeg naar smaak meer kaas toe als dat nodig is.
  • Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord risotto, venkel

#4 KRIELTJES MET GEBAKKEN VENKELSALADE.

Krieltjes met gebakken venkelsalade.

Zin in een warme salade bij je frietjes of krieltjes? Dan heb ik iets lekkers voor je!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 venkel
  • 1 rood paprika
  • 1 ui
  • 1 tl venkelzaad
  • 350 gram krieltjes
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in repen.
  • Was en snijd de paprika en snijd in repen, snijd de ui in dunne reepjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de venkel met ui voor 6 minuten. Voeg de venkelzaad toe en roer dit door. Voeg daarna de paprikareepjes toe en bak dit nog even 4 minuten mee.
  • Heerlijk met een stukje vlees naar wens.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gebakken salade, pastasalade, venkel

#5 PASTA MET VENKEL, SPINAZIE EN KIPGEHAKT.

Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.
1 beoordeling
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 venkelknol, in hele dunne plakjes gesneden
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • el paprikapoeder
  • 300 gram spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg het kipgehakt met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe en rul dit in de pan.
  • Voeg de dun gesneden venkel toe aan de pan en bak deze mee tot ze iets zachter worden, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken terwijl je alles voorzichtig door elkaar roert.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje over het mengsel en giet de slagroom erbij en voeg de parmezaanse kaas toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus iets dikker wordt, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met venkel, spinazie en kipgehakt direct, eventueel met extra Parmezaanse kaas aan tafel. Geniet ervan!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pastarecepten, spinazie, venkel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind je van dit recept?




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2025 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39