Het recept voor de lekkerste boerenkool stamppot vind je hier! Deze Hollandse stamppot is simpel om te maken en ontzettend lekker.
Stamppot boerenkool met piccalilly.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 400 gram gesneden boerenkool
- 1 groente bouillonblokjes
- 1 xxl rookworst
- 150 gram spekreepjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 el ketjap manis
- ½ kopje melk
- 2 el piccalilly
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in een grote pan met water en voeg het groentebouillonblokje toe voor extra smaak.
- Voeg na ongeveer 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de pan met aardappelen en kook samen tot de aardappelen zacht zijn en de boerenkool gaar is.
- Ondertussen bak je de spekjes in een koekenpan knapperig. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot de ui zacht en goudbruin is.
- Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de melk toe om de stamppot smeuïg te maken.
- Roer de gebakken spekjes en ui door de gestampte boerenkool en aardappelen.
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze toe aan de stamppot.
- Voeg de ketjap Manis en piccalilly toe en roer alles goed door.
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle