Ga terug Email Link

Stamppot boerenkool met piccalilly.

Het recept voor de lekkerste boerenkool stamppot vind je hier! Deze Hollandse stamppot is simpel om te maken en ontzettend lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 1 groente bouillonblokjes
  • 1 xxl rookworst
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • ½ kopje melk
  • 2 el piccalilly
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in een grote pan met water en voeg het groentebouillonblokje toe voor extra smaak.
  • Voeg na ongeveer 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de pan met aardappelen en kook samen tot de aardappelen zacht zijn en de boerenkool gaar is.
  • Ondertussen bak je de spekjes in een koekenpan knapperig. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot de ui zacht en goudbruin is.
  • Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de melk toe om de stamppot smeuïg te maken.
  • Roer de gebakken spekjes en ui door de gestampte boerenkool en aardappelen.
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze toe aan de stamppot.
  • Voeg de ketjap Manis en piccalilly toe en roer alles goed door.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord boerenkool, stampot recepten, stamppot boerenkool met piccalilly