Een heerlijke en simpele pasta. Deze romige pasta met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Ideaal op een drukke dag!


Pasta met prei en spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne, fusilli, of spaghetti)
- 125 gram spekjes
- 1 grote prei, in dunne ringen gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 80 gram Boursin knoflook & fijne kruiden
- 1 el kerriepoeder
- ½ el paprikapoeder
- ½ el italiaanse kruiden
- 125 ml kookroom
- Parmezaanse kaas, geraspt
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- In dezelfde pan voeg je de ui en knoflook toe en fruit je ze tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de preiringen toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de Boursin en kookroom toe aan de pasta en roer tot alles goed gemengd en verwarmd is.
- Breng de pasta op smaak met zout en peper indien nodig.
- Verdeel de romige pasta over twee borden en garneer met de knapperige spekjes.
- Bestrooi de pasta rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Een echte aanrader , snel en makkelijk gemaakt en super lekker ! Een recept die ik zeker vaker ga maken!
Een echte aanrader , snel en makkelijk gemaakt en super lekker! Dit is een recept wat ik zeker vaker ga maken.