Penne Bolognese.

Een lekker pastagerecht met courgette, gehakt en gerookte spekjes. Een echte Yummi-gerecht. Snel klaar en snel op!

Penne Bolognese.

Een lekker pastagerecht met courgette, gehakt en gerookte spekjes. Een echte Yummi-gerecht. Snel klaar en snel op!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram spekjes
  • 400 gram volkoren penne
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 courgettes
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • blaadjes basilicum
  • 2 runderbouillonblokjes
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes en snij de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie en bak de cherrytomaatjes, ui en knoflook aan. Voeg na 3 minuten 2 verkruimelde bouillonblokjes en ongeveer 200 ml water toe. (Blijft je saus TE dik, dan kan je altijd extra water toevoegen.)
  • Bak in een andere pan de spekjes en het gehakt op hoog vuur met wat olijfolie tot het vlees mooi bruin is gebakken en voeg dat toe aan de tomatensaus.
  • Voeg de basilicum toe en voeg dit samen met de blokjes courgette toe aan de tomatensaus en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Blijf wel steeds goed roeren.
  • Kook de pasta zoals vermeld op verpakking en giet af.
  • Voeg de pasta aan de saus toe serveer met de geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bolognese saus, pasta bolognese, pasta recepten

Dit recept komt uit de box van Boerschappen Gemaksbox.

2 thoughts on “Penne Bolognese.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk