Een lekker pastagerecht met courgette, gehakt en gerookte spekjes. Een echte Yummi-gerecht. Snel klaar en snel op!
Penne Bolognese.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 150 gram spekjes
- 400 gram volkoren penne
- 4 teentjes knoflook
- 2 uien
- 500 gram cherrytomaatjes
- 2 courgettes
- 100 gram geraspte oude kaas
- blaadjes basilicum
- 2 runderbouillonblokjes
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes en snij de courgette in kleine blokjes.
- Verhit wat olijfolie en bak de cherrytomaatjes, ui en knoflook aan. Voeg na 3 minuten 2 verkruimelde bouillonblokjes en ongeveer 200 ml water toe. (Blijft je saus TE dik, dan kan je altijd extra water toevoegen.)
- Bak in een andere pan de spekjes en het gehakt op hoog vuur met wat olijfolie tot het vlees mooi bruin is gebakken en voeg dat toe aan de tomatensaus.
- Voeg de basilicum toe en voeg dit samen met de blokjes courgette toe aan de tomatensaus en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Blijf wel steeds goed roeren.
- Kook de pasta zoals vermeld op verpakking en giet af.
- Voeg de pasta aan de saus toe serveer met de geraspte kaas.
- Eetsmakelijk!
Dit recept komt uit de box van Boerschappen Gemaksbox.
Zeker!
Kan je dit ook maken zonder olijfolie maar met zonnebloemolie