Een verfrissende salade, perfect voor de lunch of als avondmaaltijd. Voortreffelijk in combinatie met een stukje gebakken kip. Dit eenvoudige en overheerlijke recept zal zeker in de smaak vallen! Bekijk al mijn salade recepten hier!
Couscoussalade met feta & spinazie.
Ingrediënten
- 150 gram couscous
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 2 volle handen babyspinazie, grof gehakt
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1/2 komkommer, in kleine blokjes
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tomaat, in kleine blokjes
- 40 gram tomatenpuree
- Feta kaas, verkruimeld
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- snuf zout
- scheutje citroensap
- olijfolie
Instructies
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Laat het afkoelen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de paprika toe en bak deze kort mee tot ze iets zachter worden.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak gedurende 1-2 minuten.
- Meng de gekookte couscous, spinazie, komkommer, peterselie, tomaat en paprikapoeder in een grote kom.
- Giet het tomaten- en paprikamengsel over de couscous en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en voeg een scheutje citroensap toe. Roer opnieuw.
- Garneer de salade met verkruimelde feta en serveer.
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle