Kip kerrie met snijbonen is een snel en smaakvol gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Malse kip en knapperige snijbonen worden gecombineerd in een romige kerriesaus voor een heerlijke, eenvoudige maaltijd.



Kip kerrie met snijbonen.
Ingrediënten
- 180 gram rijst
- 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 rode uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kippen bouillonblokje
- 200 gram snijbonen
- 200 ml kokosmelk
- 2 el kerriepoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- olijfolie
- snuf zout
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart wanneer het klaar is.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de stukjes kip toe en bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg het kerriepoeder en kurkuma toe aan de pan en bak het kort mee, ongeveer 1 minuut, om de smaken te laten ontwikkelen.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de kokosmelk toe. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Breng de kip kerrie op smaak met zout en peper.
- Kook ondertussen met een snuf zout de snijbonen beetgaar.
- Serveer de rijst met de kip kerrie met de snijbonen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Heel smakelijk en goed aan te vullen, zo je daar behoefte aan hebt, met prei en gebakken rijst.
Erg smaakvol.
Wij zijn dol op Kip Kerrie en dit gerecht was echt top! Ik heb hem al 2x gemaakt.