Ontdek een snel, eenvoudig en overheerlijk recept. Rode Curry met Kip en Sperziebonen, geserveerd met couscous! Een absolute favoriet voor zowel groot als klein. Eenvoudig, smakelijk, en klaar om je tafel te betoveren!



Rode curry met kip en sperziebonen.
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1 kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 pakje rode currypasta van Conimex
- 200 ml romige kokosmelk
- 150 gram couscous
- olijfolie
- eventueel munt voor garnering
Instructies
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes kip toe en bak ze tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Voeg een beetje meer olijfolie toe aan dezelfde pan.
- Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de sperziebonen toe en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter worden.
- Voeg de rode currypasta toe aan de groenten en roer goed om de groenten te bedekken met de currypasta.
- Giet de romige kokosmelk in de pan en roer opnieuw goed door.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Voeg de gebakken kip terug toe aan de pan en laat het geheel nog een paar minuten sudderen zodat de smaken zich goed vermengen.
- Serveer de rode curry met kip en sperziebonen bovenop de couscous.
- Garneer met verse muntblaadjes voor een extra frisse smaak.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle