Probeer dit recept voor kip en broccoli in oestersaus! Een snelle, smakelijke maaltijd met malse kip, knapperige groenten en een verrukkelijke saus. Perfect voor een doordeweekse avond!
Broccoli met kip in oestersaus.
Ingrediënten
- 150 gram volkorenrijst
- 1 broccoli, in roosjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el oestersaus
- 1 el sojasaus
- 1 ui, in dunne halve ringen gesneden
- 1 puntpaprika, in reepjes gesneden
- 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- olijfolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en houd warm.
- Verhit wat olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort tot het geurig is, maar niet verbrandt.
- Voeg de stukjes kipfilet toe aan de pan en bak ze tot ze gaar zijn en een goudbruine kleur hebben.
- Voeg de gesneden ui en puntpaprika toe aan de pan en roerbak deze gedurende 3-5 minuten, tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de broccoli toe aan de pan en roerbak nog eens 3-5 minuten, tot ze heldergroen en knapperig zijn.
- Giet de oestersaus met sojasaus over de kip, groenten en ui in de pan. Roer alles goed door, zodat de saus de kip en groenten bedekt.
- Laat het gerecht nog een paar minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt en alles goed is verwarmd.
- Serveer de broccoli met kip in oestersaus samen met de gekookte rijst.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle