Knapperige bloemkool met knoflookrijst & roergebakken groenten.
Ons favoriete recept van HelloFresh is een vegetarische topper! Krokante bloemkool, knoflookrijst en een zoet-pittige saus maken het lekker simpel en smaakvol.
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de mayonaise met chilisaus en bewaar de helft apart. Meng in een kom de panko, snuf zout en ½ el olijfolie.
Meng de bloemkoolroosjes met de chili-mayonaise en daarna met de panko. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 20-25 minuten.
Fruit de fijngesneden knoflook 2 minuten met een scheutje olijfolie. Voeg de jasmijnrijst en 500 ml water toe en kook dit 10-12 minuten. Laat 5 minuten rusten.
Bak de wortel 4-6 minuten met een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie, ui en sojasaus toe en bak nog 2 minuten.
Verdeel de rijst over de borden, leg de groenten en krokante bloemkool erop. Serveer met de saus en garneer met komkommer en sesamzaad.