Ga terug Email Link

Knapperige bloemkool met knoflookrijst & roergebakken groenten.

Ons favoriete recept van HelloFresh is een vegetarische topper! Krokante bloemkool, knoflookrijst en een zoet-pittige saus maken het lekker simpel en smaakvol.
1 beoordeling
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 el mayonaise
  • 4 el zoet-pittige chilisaus
  • 60 gram panko paneermeel (xenos)
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 gram jasmijnrijst
  • 150 gram spinazie, grof gesneden
  • 1 wortel, in dunne halve plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ komkommer, halve schijfjes
  • 40 ml sojasaus zout
  • snuf zout
  • sesamzaad
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de mayonaise met chilisaus en bewaar de helft apart. Meng in een kom de panko, snuf zout en ½ el olijfolie.
  • Meng de bloemkoolroosjes met de chili-mayonaise en daarna met de panko. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 20-25 minuten.
  • Fruit de fijngesneden knoflook 2 minuten met een scheutje olijfolie. Voeg de jasmijnrijst en 500 ml water toe en kook dit 10-12 minuten. Laat 5 minuten rusten.
  • Bak de wortel 4-6 minuten met een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie, ui en sojasaus toe en bak nog 2 minuten.
  • Verdeel de rijst over de borden, leg de groenten en krokante bloemkool erop. Serveer met de saus en garneer met komkommer en sesamzaad.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkool, knoflook, makkelijk gerecht, rijstgerecht, vegetarisch