Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.
#1 FARFALLE SALADE MET PESTO & GEROOKTE KIP.
Farfalle salade met pesto & gerookte Kip.
Ingrediënten
- 150 gram farfalle
- ½ groentebouillonblokje
- 5 geroosterde rode paprika uit pot, in reepjes
- ½ komkommer, in blokjes
- 125 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 100 gram gerookte kipfilet, in blokjes of reepjes
- 1 bol mozzarella in stukjes gesneden
- 1 teentje teentje knoflook, uitgeperst
- 2 flinke handen rucola
- 3 el groene basilicumpesto (La Place, Jumbo)
- 2 el pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de farfalle volgens de verpakking in ruim water met het halve bouillonblokje.
- Giet af, spoel kort met koud water en laat uitlekken.
- Snijd paprika in reepjes, komkommer in blokjes, cherrytomaten doormidden.
- Snijd de gerookte kip in stukjes.
- Meng in een grote kom de pesto met de uitgeperste knoflook en eventueel 1–2 el kookvocht van de pasta of olijfolie om het wat smeuïger te maken.
- Doe de pasta in de kom met de pestosaus.
- Voeg paprika, komkommer, cherrytomaten, kip en mozzarella toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer voorzichtig de rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas door de pasta salade.
- Schep de salade in kommen of op borden.
- Eetsmakelijk!
#2 KNAPPERIGE BLOEMKOOL MET KNOFLOOKRIJST & ROERGEBAKKEN GROENTEN.
Knapperige bloemkool met knoflookrijst & roergebakken groenten.
Ingrediënten
- 4 el mayonaise
- 4 el zoet-pittige chilisaus
- 60 gram panko paneermeel (xenos)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 150 gram jasmijnrijst
- 150 gram spinazie, grof gesneden
- 1 wortel, in dunne halve plakjes
- 1 ui, fijngesneden
- ½ komkommer, halve schijfjes
- 40 ml sojasaus zout
- snuf zout
- sesamzaad
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de mayonaise met chilisaus en bewaar de helft apart. Meng in een kom de panko, snuf zout en ½ el olijfolie.
- Meng de bloemkoolroosjes met de chili-mayonaise en daarna met de panko. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 20-25 minuten.
- Fruit de fijngesneden knoflook 2 minuten met een scheutje olijfolie. Voeg de jasmijnrijst en 500 ml water toe en kook dit 10-12 minuten. Laat 5 minuten rusten.
- Bak de wortel 4-6 minuten met een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie, ui en sojasaus toe en bak nog 2 minuten.
- Verdeel de rijst over de borden, leg de groenten en krokante bloemkool erop. Serveer met de saus en garneer met komkommer en sesamzaad.
- Eetsmakelijk!
#3 PASTA MET FETA, SPINAZIE EN CHERRYTOMATEN.
Pasta met feta, spinazie en cherrytomaten.
Ingrediënten
- 150 gram feta of witte kaas
- 200 gram pasta naar keuze
- 200 gram cherry tomaten, gehalveerd
- 200 gram spinazie, grof gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el italiaanse kruiden
- snufje chilivlokken
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de feta in het midden van een ovenschaal. Verdeel de tomaten eromheen en strooi de ui en knoflook erover. Besprenkel met olijfolie, Italiaanse kruiden en snuf chilivlokken
- Zet de schaal 20-25 minuten in de oven, tot de tomaten zacht zijn en de feta licht goudbruin wordt.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Haal de schaal uit de oven, voeg de spinazie toe en roer alles door elkaar zodat de feta smelt en een romige saus vormt. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor een smeuïge textuur.
- Meng de pasta door de saus en schep goed om.
- Eetsmakelijk!
#4 GRIEKSE PASTASALADE.
Griekse pastasalade.
Ingrediënten
voor de pastasalade:
- 150 gram mini conchiglie pasta
- 10-12 zwarte olijven, gehalveerd
- ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
- ½ pot gegrilde paprika, in reepjes gesneden
- 6-8 cherrytomaten, in stukjes gesneden
- ½ rode ui, in halve ringen gesneden
- 100 gram feta, in blokjes of verkruimeld
- extra vierge olijfolie
- snuf gedroogde oregano
- zout en peper naar smaak
voor de Tzatziki:
- 200 gram Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Begin met de tzatziki. Rasp de halve komkommer en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie en citroensap in een kom.
- Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort af met koud water om het kookproces te stoppen en laat afkoelen.
- Doe de komkommer, gegrilde paprika, cherrytomaten, rode ui en olijven in een grote kom.
- Voeg de pasta toe aan de kom met groenten en meng goed.
- Meng de olijfolie met de oregano, zout en peper in een klein kommetje. Giet dit over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de feta toe aan de salade en schep voorzichtig om zodat de feta goed verdeeld is.
- Serveer direct of zet de salade een tijdje in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
- Ook erg lekker met Gyroskip.
- Eetsmakelijk!
#5 BROODJE KIPBURGER.
BROODJE KIPBURGER.
Ingrediënten
- 2 luxe hamburger broodjes (AH)
- 2 scharrel smokey kip burgers (AH)
- 2 plakjes cheddarkaas
- 1 tomaat, in plakjes gesneden
- ¼ komkommer, in halve maantjes gesneden
- 6 plakjes augurk
- 1 rode ui, halve ringen gesneden
- handje kiemmix
- mayonaise
- mosterd
- curry
- olijfolie
- boter
Instructies
- verwarm de oven voor op grillstand voor op 180 graden.
- Snijd de hamburgerbroodjes open.
- Besmeer de onderkant van de broodjes licht met olijfolie.
- Grill de broodjes in een voorverwarmde oven, ongeveer 2-3 minuten.
- Snijd de tomaat in plakjes.
- Snijd de komkommer in halve maantjes.
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Meng mosterd en mayonaise naar smaak om mosterd-mayonaise te maken.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met wat margarine en olijfolie.
- Bak de kipburgers in de pan tot ze mooi bruin zijn en goed doorbakken, ongeveer 4-5 minuten per kant.
- Smeer de onderkant van de broodjes in met de mosterd-mayonaise saus.
- Beleg met een plakjes cheddarkaas met daarop de kipburger.
- Beleg met een paar plakjes tomaat, augurk, komkommer en rode ui op de kipburger met daarop wat curry en mayonaise.
- Strooi een beetje kiemmix bovenop voor extra smaak en crunch.
- Plaats de bovenste helft van het broodje op de hamburger.
- Eetsmakelijk!