Griekse pastasalade.
Deze Griekse pastasalade is niet alleen heerlijk, maar ook super makkelijk om te maken! Met frisse tomaten, knapperige komkommer en romige feta heb je binnen no-time een kleurrijk gerecht op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
voor de pastasalade:
- 150 gram mini conchiglie pasta
- 10-12 zwarte olijven, gehalveerd
- ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
- ½ pot gegrilde paprika, in reepjes gesneden
- 6-8 cherrytomaten, in stukjes gesneden
- ½ rode ui, in halve ringen gesneden
- 100 gram feta, in blokjes of verkruimeld
- extra vierge olijfolie
- snuf gedroogde oregano
- zout en peper naar smaak
voor de Tzatziki:
- 200 gram Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- zout en peper naar smaak
Begin met de tzatziki. Rasp de halve komkommer en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie en citroensap in een kom.
Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort af met koud water om het kookproces te stoppen en laat afkoelen.
Doe de komkommer, gegrilde paprika, cherrytomaten, rode ui en olijven in een grote kom.
Voeg de pasta toe aan de kom met groenten en meng goed.
Meng de olijfolie met de oregano, zout en peper in een klein kommetje. Giet dit over de salade en meng alles goed door elkaar.
Voeg de feta toe aan de salade en schep voorzichtig om zodat de feta goed verdeeld is.
Serveer direct of zet de salade een tijdje in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
Ook erg lekker met Gyroskip.
Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, griekse recepten, pastasalade, salade