Ga terug Email Link

Farfalle salade met pesto & gerookte Kip.

Licht, zomers en bomvol smaak: farfalle met pesto, gerookte kip, frisse groenten en een knapperige topping van rucola, Parmezaan en pijnboompitten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram farfalle
  • ½ groentebouillonblokje
  • 5 geroosterde rode paprika uit pot, in reepjes
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 125 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 gram gerookte kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 1 bol mozzarella in stukjes gesneden
  • 1 teentje teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 flinke handen rucola
  • 3 el groene basilicumpesto (La Place, Jumbo)
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de farfalle volgens de verpakking in ruim water met het halve bouillonblokje.
  • Giet af, spoel kort met koud water en laat uitlekken.
  • Snijd paprika in reepjes, komkommer in blokjes, cherrytomaten doormidden.
  • Snijd de gerookte kip in stukjes.
  • Meng in een grote kom de pesto met de uitgeperste knoflook en eventueel 1–2 el kookvocht van de pasta of olijfolie om het wat smeuïger te maken.
  • Doe de pasta in de kom met de pestosaus.
  • Voeg paprika, komkommer, cherrytomaten, kip en mozzarella toe en meng goed.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer voorzichtig de rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas door de pasta salade.
  • Schep de salade in kommen of op borden.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta salade, zomerse recepten