Farfalle salade met pesto & gerookte Kip.
Licht, zomers en bomvol smaak: farfalle met pesto, gerookte kip, frisse groenten en een knapperige topping van rucola, Parmezaan en pijnboompitten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
- 150 gram farfalle
- ½ groentebouillonblokje
- 5 geroosterde rode paprika uit pot, in reepjes
- ½ komkommer, in blokjes
- 125 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 100 gram gerookte kipfilet, in blokjes of reepjes
- 1 bol mozzarella in stukjes gesneden
- 1 teentje teentje knoflook, uitgeperst
- 2 flinke handen rucola
- 3 el groene basilicumpesto (La Place, Jumbo)
- 2 el pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper naar smaak
Kook de farfalle volgens de verpakking in ruim water met het halve bouillonblokje.
Giet af, spoel kort met koud water en laat uitlekken.
Snijd paprika in reepjes, komkommer in blokjes, cherrytomaten doormidden.
Snijd de gerookte kip in stukjes.
Meng in een grote kom de pesto met de uitgeperste knoflook en eventueel 1–2 el kookvocht van de pasta of olijfolie om het wat smeuïger te maken.
Doe de pasta in de kom met de pestosaus.
Voeg paprika, komkommer, cherrytomaten, kip en mozzarella toe en meng goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer voorzichtig de rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas door de pasta salade.
Schep de salade in kommen of op borden.
Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta salade, zomerse recepten