Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het verse bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw de randjes naar binnen.
Snijd de paprika in kleine blokjes, courgette in dunne plakjes, ui in dunne halve ringen en de kip in kleine stukjes.
Meng de creme fraiche met de pesto samen en smeer de plaattaart hier mee in.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. (onderkant wordt dan luchtiger)
Beleg de plaattaart met de plakjes courgette, ui, blokjes paprika en de stukjes kipfilet.
Droog de mozzarella met keukenpapier en breek deze in stukjes en verdeel over de plaattaart heen. Stooi wat geraspte kaas over de plaattaart.
Bestrooi de plaattaart met wat Italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
Smeer de randjes in met eigeel en bak de plaattaart 20 á 25 minuten gaar.
(Laat de plaattaart nog iets langer in de oven als de onderkant nog zacht is.)
Deze plaattaart is heerlijk bij een salade of soep.
Eetsmakelijk!