Maak deze kruidkoek met noten en rozijnen voor bij de koffie, of gewoon als een lekker tussendoortje.


Kruidkoek met noten & rozijnen.
Ingrediënten
- 1 pak cakemix
- 300 gram donker basterdsuiker
- 1 ei
- 400 ml karnemelk
- 20 gram specerijenmix voor koek & speculaas
- snuf kaneel
- snuf zout
- 100 gram rozijnen
- scheutje schenkstroop
- 5 dadels, in stukjes gesneden
- 200 gram ongebrande notenmix, grof gehakt (Walnoot hazelnoot cashewnoot amandel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem om plakken te voorkomen.
- In een grote kom, meng je de cakemix en bruine suiker.
- Voeg het ei toe aan het mengsel en klop tot alles goed gemengd is.
- Voeg de koekkruiden, kaneel, karnemelk en een snufje zout toe. Roer tot alles goed gemengd is.
- Voeg de rozijnen, dadels, notenmix en de schenkstroop toe aan het beslag. Roer goed om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Bak de kruidenkoek in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of tot een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de kruidenkoek 10 minuten in de vorm afkoelen en pak hem daarna in met plastic folie. Zo blijft de kruidkoek lekker sticky.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle