Risotto met courgette & spekjes.
Deze risotto met courgette en spekjes staat binnen 35 minuten op tafel. Door de Parmezaanse kaas wordt de risotto heerlijk smeuïg. Dit wil je zeker weten maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
- 180 gram risotto
- 1 courgette
- 125 gram spekjes (mager)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml water
- 1 kippen bouillonblokje
- 80 gram parmezaanse kaas
- olijfolie
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de courgette in kleine blokjes en zet opzij.
Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee.
Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de spekjes. Voeg na 4 minuten de blokjes courgette toe en roerbak dit mee.
Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten.
Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken spekjes met de blokjes courgette en de overige geraspte parmezaanse kaas.
Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, risotto