Pasta witlof met spekjes? Ja, dit is een echte superduper combinatie! Dit gerecht is simpel, lekker en snel klaar.
Pasta met witlof & spekjes.
Pasta met witlof en spekjes? Ja, dit is een echte superduper combinatie! Dit gerecht is simpel, lekker en snel klaar.
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti of tagliatelle
- 1 ui
- 150 gram magere spekreepjes
- 3 teentjes knoflook
- 250 gram kastanje champignons
- 2 tl gedroogde oregano
- 4 stuks witlof
- 150 ml creme fraiche of slagroom
- olijfolie
- snuf peper
- snuf zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 minuten en haal ze dan uit de pan en zet opzij.
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn en halveer de kastanjechampignons. Bak de knoflook, ui, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof af en snijd de witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg de witlof aan de champignons toe en bak 2 min. mee.
- Doe de spekreepjes en crème fraîche/slagroom erbij en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de champignons met witlof erover.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Leave a comment