Een makkelijk recept voor een lekkere en smeuïge vega risotto met kastanjechampignons en Parmezaanse kaas.
Lekker smullen!


Risotto met champignons.
Ingrediënten
- 150 gram risotto rijst
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml gekookt water
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 250 gram kastanje champignons
- 80 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
- Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee.
- Kook het water in een waterkoker en meng dit met een paddenstoelen bouillonblokje.
- Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
- Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de champignons gaar.
- Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
- Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken champignons en de overige geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Dit is echt een feestje hoor!