Risotto met champignons.

Een makkelijk recept voor een lekkere en smeuïge vega risotto met kastanjechampignons en Parmezaanse kaas.
Lekker smullen!

Risotto met champignons.

Een makkelijk recept voor een lekkere en smeuïge vega risotto met kastanjechampignons en Parmezaanse kaas. Lekker smullen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml gekookt water
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 250 gram kastanje champignons
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee. 
  • Kook het water in een waterkoker en meng dit met een paddenstoelen bouillonblokje.
  • Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de champignons gaar.
  • Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
  • Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten. 
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken champignons en de overige geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord italiaansekeuken, risotto, risotto met champignons

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Risotto met champignons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk