Deze Griekse pastasalade is niet alleen heerlijk, maar ook super makkelijk om te maken! Met frisse tomaten, knapperige komkommer en romige feta heb je binnen no-time een kleurrijk gerecht op tafel.


Griekse pastasalade.
Ingrediënten
voor de pastasalade:
- 150 gram mini conchiglie pasta
- 10-12 zwarte olijven, gehalveerd
- ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
- ½ pot gegrilde paprika, in reepjes gesneden
- 6-8 cherrytomaten, in stukjes gesneden
- ½ rode ui, in halve ringen gesneden
- 100 gram feta, in blokjes of verkruimeld
- extra vierge olijfolie
- snuf gedroogde oregano
- zout en peper naar smaak
voor de Tzatziki:
- 200 gram Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Begin met de tzatziki. Rasp de halve komkommer en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie en citroensap in een kom.
- Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort af met koud water om het kookproces te stoppen en laat afkoelen.
- Doe de komkommer, gegrilde paprika, cherrytomaten, rode ui en olijven in een grote kom.
- Voeg de pasta toe aan de kom met groenten en meng goed.
- Meng de olijfolie met de oregano, zout en peper in een klein kommetje. Giet dit over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de feta toe aan de salade en schep voorzichtig om zodat de feta goed verdeeld is.
- Serveer direct of zet de salade een tijdje in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
- Ook erg lekker met Gyroskip.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle