Tortellini salade met kip & spekjes.

Deze tortellini salade is echt comfortfood in een frisse jas. Malse stukjes kip, krokante spekjes en romige kaastortellini vormen samen een heerlijke combi. Serveer ‘m als lichte maaltijd met wat stokbrood, of zet ‘m op tafel tijdens een gezellige barbecue – succes gegarandeerd!

Tortellini salade met kip & spekjes.

Deze tortellini salade is echt comfortfood in een frisse jas. Malse stukjes kip, krokante spekjes en romige kaastortellini vormen samen een heerlijke combi. Serveer ‘m als lichte maaltijd met wat stokbrood, of zet ‘m op tafel tijdens een gezellige barbecue – succes gegarandeerd!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kaas tortellini 
  • 150 gram kipfilet in reepjes (gekruid met kipkruiden)
  • 2 handjes rucola
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • ½ komkommer, in halve plakjes
  • ½ rode ui, dun gesneden
  • 75 gram feta, verkruimeld
  • 2 eieren, hardgekookt en in kwarten
  • 2 el pijnboompitten, licht geroosterd
  • 50 gram uitgebakken spekjes (kant-en-klaar)
  • olijfolie

Dressing:

  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Bak de kipreepjes in een beetje olijfolie gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen.
  • Kook de eieren hard (ca. 9 minuten), laat schrikken onder koud water, pel en snijd in kwarten.
  • Snijd de groenten: paprika, komkommer en rode ui.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
  • Meng de dressing: Roer de mosterd, honing en olijfolie samen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de tortellini, kip, groenten, rucola, spekjes, pijnboompitten en feta voorzichtig door elkaar. Verdeel de eipartjes eroverheen en besprenkel met de dressing.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelsalade, gezonde recepten, tortellini, zomerse recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind je van dit recept?




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2025 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39