Tortellini salade met kip & spekjes.
Deze tortellini salade is echt comfortfood in een frisse jas. Malse stukjes kip, krokante spekjes en romige kaastortellini vormen samen een heerlijke combi. Serveer ‘m als lichte maaltijd met wat stokbrood, of zet ‘m op tafel tijdens een gezellige barbecue – succes gegarandeerd!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
- 250 gram kaas tortellini
- 150 gram kipfilet in reepjes (gekruid met kipkruiden)
- 2 handjes rucola
- ½ rode paprika, in blokjes
- ½ komkommer, in halve plakjes
- ½ rode ui, dun gesneden
- 75 gram feta, verkruimeld
- 2 eieren, hardgekookt en in kwarten
- 2 el pijnboompitten, licht geroosterd
- 50 gram uitgebakken spekjes (kant-en-klaar)
- olijfolie
Dressing:
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper & zout naar smaak
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Bak de kipreepjes in een beetje olijfolie gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen.
Kook de eieren hard (ca. 9 minuten), laat schrikken onder koud water, pel en snijd in kwarten.
Snijd de groenten: paprika, komkommer en rode ui.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Meng de dressing: Roer de mosterd, honing en olijfolie samen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de tortellini, kip, groenten, rucola, spekjes, pijnboompitten en feta voorzichtig door elkaar. Verdeel de eipartjes eroverheen en besprenkel met de dressing.
Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelsalade, gezonde recepten, tortellini, zomerse recepten