Doe je ogen even dicht en waan je even op een heerlijk Grieks eilandje. Ik heb voor jullie een lekker & gezond Grieks gerecht met keftedes in tomatensaus en aubergine.


Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.
Ingrediënten
Voor de keftedes:
- 500 gram half om half gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- ¼ kopje paneermeel
- scheutje water (ongeveer 3-4 eetlepels)
- 3 el gehakte verse peterselie
- 2 el gehakte verse munt
- 2 tl oregano
- ½ el komijnzaad
- 1 tl kaneel
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
Voor de tomatensaus:
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Instructies
- Meng in een kom het gehakt, fijngehakte ui, knoflook, ei, paneermeel, water, peterselie, munt, oregano, komijnzaad, kaneel, zout en peper. Kneed goed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm kleine balletjes van het mengsel, ter grootte van een walnoot.
- (Als je twijfelt of het gehakt goed gekruid is, is het een idee om een klein proefballetje te bakken voordat je de rest van het gehaktmengsel vormt. Op die manier kun je de smaak controleren en indien nodig nog extra kruiden toevoegen voordat je de rest van de keftedes vormt.)
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de keftedes aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- In dezelfde pan voeg je een beetje meer olie toe indien nodig. Fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de tomatensaus toe. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, tot hij iets dikker is geworden.
- Voeg de gebakken keftedes toe aan de tomatensaus en laat ze nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer de keftedes in tomatensaus warm, eventueel met wat rijst en salade.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Laat mij weten hoe je het vond?
Ja kan prima hoor! fijn om te horen.
Dat kan wel maar gebruik dan een extra lepel water zodat het smeuïg blijft. Anders blijven de balletjes droog
Kan ik hier ook gewoon rundergehakt of mager rundergehakt voor gebruiken?
Gisteren gelijk gemaakt. Ik had alles in huis behalve gedroogde munt maar het was nog steeds erg lekker! opgeslagen.
Helemaal geweldig dit! ingrediënten op mijn lijstje gezet en vanavond maken.