Keftedes (Griekse gehaktballetjes).

Deze gehaktballen in tomatensaus is een traditioneel gerecht in Griekenland. Makkelijk om zelf te maken en ontzettend lekker!

Keftedes (Griekse gehaktballetjes).

Deze gehaktballen in tomatensaus is een traditioneel gerecht in Griekenland. Makkelijk om zelf te maken en ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rundvlees bouillonblokjes
  • scheutje water
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 kopje paneermeel
  • 1 tl komijn
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 el peterselie
  • scheutje water
  • 1 el munt
  • 1 1/2 tl zout

Instructies
 

  • Pel en pureer de ui en knoflook. Snijd de peterselie en munt fijn.
  • Meng het gehakt met de eieren, komijn, paneermeel, zout, de ui, knoflook water, peterselie en munt in een grote kom en kneed het goed door.
  • Maak mooie balletjes van 5 cm en braad ze eventjes aan.
  • Verhit in een hapjespan wat olijfolie en verwarm de tomatenblokjes met het rundvlees bouillonblokjes en een scheut water en laat dit even zachtjes pruttelen.
  • Leg de gehaktballetjes in de saus. Laat dit nu 15 minuten lekker zachtjes sudderen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gehaktballetjes, grieks, keftedes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk