Deze gehaktballen in tomatensaus is een traditioneel gerecht in Griekenland. Makkelijk om zelf te maken en ontzettend lekker!
Keftedes (Griekse gehaktballetjes).
Ingrediënten
- 1 kilo half om half gehakt
- 2 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rundvlees bouillonblokjes
- scheutje water
- 1 kopje olijfolie
- 1 kopje paneermeel
- 1 tl komijn
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 2 el peterselie
- scheutje water
- 1 el munt
- 1 1/2 tl zout
Instructies
- Pel en pureer de ui en knoflook. Snijd de peterselie en munt fijn.
- Meng het gehakt met de eieren, komijn, paneermeel, zout, de ui, knoflook water, peterselie en munt in een grote kom en kneed het goed door.
- Maak mooie balletjes van 5 cm en braad ze eventjes aan.
- Verhit in een hapjespan wat olijfolie en verwarm de tomatenblokjes met het rundvlees bouillonblokjes en een scheut water en laat dit even zachtjes pruttelen.
- Leg de gehaktballetjes in de saus. Laat dit nu 15 minuten lekker zachtjes sudderen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle