Zin in een snelle, heerlijke lunch? Probeer deze Italiaanse bol met serranoham, pesto, mozzarella, tomaat, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Simpel te maken en vol smaak. Buon appetito!


Italiaanse bol met serranoham.
Ingrediënten
- 2 Italiaanse bollen
- 2 el groene pesto (of naar smaak)
- 2 handvol gemengde sla
- 8 plakken serranoham
- 1 tomaat
- 1 bol mozzarella
- 4 el pijnboompitten
- Parmezaanse kaas (geraspt)
- peper en zout
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Zet ze opzij om af te koelen.
- Snijd de tomaten in dunne plakjes.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Snijd de Italiaanse bollen doormidden en leg de helften met de snijkant naar boven.
- Smeer op de onderste helft van elke bol een eetlepel groene pesto.
- Voeg een handvol gemengde sla toe.
- Leg daarop vier plakken serranoham.
- Verdeel de tomaten- en mozzarellaplakjes gelijkmatig over de ham.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten over de mozzarella.
- Voeg eventueel nog wat kleine schepjes pesto op de mozzarella.
- Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Plaats de bovenste helft van de Italiaanse bol op het beleg.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Een heerlijk broodje! Ik heb hem op mijn werk al 2x gemaakt en iedereen was zeer enthousiast. Zo simpel en toch zo lekker, waarom bedenk ik dit zelf niet? hahaha