R E V I E W – Familiebox.nl

In samenwerking met Adtraction.com mocht ik deze week de Familiebox.nl uitproberen.
Ik heb al vele boxen van andere maaltijdboxen mogen proberen maar Familiebox kon ik nog niet. Dus ik was zeer benieuwd!

De smakelijkste maaltijdbox

De Familiebox:
De Familiebox is een maaltijdbox. Een maaltijdbox is een boodschappenpakket dat recepten en ingrediënten bevat om verschillende gerechten mee te kunnen bereiden. Levering gebeurt op basis van een abonnement, veelal eens per week of om de week.
Familiebox biedt dus elke week inspirerende en gezonde gerechten die smaakvol zijn door eenvoud en kwaliteit. Alle gerechten worden met zorg samengesteld voor jong en oud. In een handomdraai zet je thuis makkelijke, lekkere en gezonde maaltijden op tafel.

* Alle ingrediënten gratis thuisbezorgd.
* Keuze uit 12 gerechten per week.
* Meer dan 200 gram groente.
* Super kindvriendelijk.

Ontvangen:

Een grote doos met een logo met daarin 4 papieren tasjes met ingrediënten en recepten voor 4-5 personen voor 4 dagen. De doos was goed gekoeld met duurzame koelelementen en werd netjes op tijd aan de deur afgeleverd. Via de mail en sms wordt je op de hoogte gehouden met een tijdsindicatie. Heel handig, want zo hoef je niet de hele avond te wachten.

Wat vonden we ervan:

Recept 1: Paella met koolvis.

Alle ingrediënten zitten (wat je voor dit gerecht nodig hebt) in een papieren tas. Verse groente & vis met een handige receptenkaart waar stap voor stap staat uitgelegd hoe je een mooie en lekkere maaltijd op tafel kan zetten.
De beschrijving is vrij duidelijk en er kan weinig mis gaan. Alleen kon ik niet vinden hoe lang ik de paella rijst moest koken. Op het zakje rijst staat: ‘kook volgens de instructies op de receptenkaart’. En op de receptenkaart staat ‘kook volgens de instructies op de verpakking’.
Al met al was de rijst perfect gelukt.
Het gerecht had ik in 30 minuten op tafel. Wij hebben echt zitten smullen! Het gerecht zit vol met groente en vis en de smaken waren heerlijk. Zelfs mijn lastige eter (kind van 10) heeft lekker zitten smullen.

De hoeveelheid was ook prima! Wij hebben met 3 volwassenen en 1 tiener zitten eten en hadden zelf nog 1 portie over die ik bewaar voor de lunch morgen.

Recept 2: Biefstuk met dragon-bieslookboter met gegrilde groenten.

Alle ingrediënten zitten (wat je voor dit gerecht nodig hebt) ook in een papieren tas. Verse groente & biefstuk met een handige receptenkaart waar stap voor stap staat uitgelegd hoe je een mooie en lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Ik heb alleen de ui weg moeten doen, omdat deze zacht en rot van binnen was maar dit kan je ook hebben als je uien in een winkel koopt. Ik had gelukkig nog een ui in huis.

De beschrijving is vrij duidelijk en er kan weinig mis gaan.
Het gerecht had ik binnen 25 minuten op tafel. Wij hebben echt WEER zitten smullen! Het gerecht zit erg smaakvol, de aardappelen waren zoetig (heerlijk) en de biefstuk lekker zacht en goed van smaak. Mijn zoon van 10 heeft ook heerlijk zitten smullen en dacht dat de gegrilde pastinaak friet was dus ik heb verstandig mijn mond gehouden!

De hoeveelheid was prima! Wij hebben met 3 volwassenen en 1 tiener zitten eten en alles is opgegaan!

Recept 3: Noedels met kip, broccoli en mango.

Alle ingrediënten zitten (wat je voor dit gerecht nodig hebt) in de papieren tas. Verse groente & 2 kipfilets met een handige receptenkaart waar stap voor stap staat uitgelegd hoe je een mooie en lekkere maaltijd op tafel kan zetten.

De beschrijving om de rijstnoedels te bereiden was niet geheel duidelijk. Ook hier stond in de receptenkaart ‘volg de instructies op de verpakking’ maar de verpakking was in het chinees en in veel andere talen maar niet in het Nederlands. Op google maar snel opgezocht hoe je rijstnoedels moet bereiden. De mango was vrij hard en nog niet rijp. Deze heb ik helaas niet kunnen gebruiken.

Het gerecht had ik binnen 25 minuten op tafel. Ik heb zelf nog wat ketjap manis en 1 groentebouillonblokje toegevoegd voor de smaak. Dit gerecht was ook erg lekker! Wel een beetje simpel met alleen wat wortel en broccoli & kip maar ook simpel kan erg lekker zijn.

De hoeveelheid was vrij veel! Wij hebben met 4 volwassenen en 1 tiener zitten eten en nog heb ik nog 1 portie over voor morgen als lunch. Heerlijk!

Recept 4: Couscous met Marokkaanse gehaktballetjes.

Alle ingrediënten zitten (wat je voor dit gerecht nodig hebt) in de papieren tas. Verse groente & rundergehakt met een handige receptenkaart waar stap voor stap staat uitgelegd hoe je een mooie en lekkere maaltijd op tafel kan zetten.

De beschrijving was helemaal duidelijk en goed te volgen.
Het gerecht had ik 40 minuten op tafel. Dit gerecht was ook erg lekker! Heel smaakvol en heerlijke kruiden. Het huis rook heerlijk. En sinaasappelrasp door je gehakt was ook erg bijzonder maar ontzettend lekker!

De hoeveelheid was vrij prima. Wij hebben met 3 volwassenen en 1 tiener zitten eten en alles is opgegaan. Mijn zoon van 10 heeft zitten smullen.

Alle recepten die ik zelf had gekozen waren kindvriendelijk.
Ik ben zeer tevreden over de familiebox. Alles is vers en dat vind ik ontzettend belangrijk. De recepten zijn lekker & smaakvol en de hoeveelheid is echt genoeg.

Ik zal zeker nog eens de familiebox bestellen!

Dit blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39