R E V I E W – Boonbonen Chili burger

Afgelopen donderdag stond om 07:30 uur een koerier voor de deur. Hij kwam een gevulde tas van Boonbonen afleveren. Hij was lekker op tijd!
De vleesvervanger die we vandaag hebben getest is de Chili Burger van BOON. De Chili Burger is 100% plantaardig, dus ook geschikt voor veganisten.

Boonbonen:
chefkok Michael Luesink begon 4 jaar geleden tijdens zijn studie food innovation met een nogal ambitieus afstudeerproject: Nederlanders aan de bonen krijgen. Tijdens reizen door Zuid-Amerika en Azië had hij gezien dat ze daar bonen en peulvruchten eten zoals wij aardappelen, als basis voor zo ongeveer ieder gerecht. Als je vroeger niet genoeg geld had om vlees te kopen, at je bonen.” Het werd tijd om ‘de wereld te laten zien dat welvaart niks met vleesconsumptie te maken heeft. Michael Luesink, die in het verleden als chefkok in sterrenrestaurants had gewerkt, dook zelf de keuken in. Het begon met een zak bonen zonder conserveringsmiddelen. Maar het moest nóg makkelijker. “Als je de bonen presenteert in een vorm die op vlees lijkt, snappen mensen beter dat het bedoeld is als vleesalternatief.”  Ondertussen telt zijn bedrijf 8 medewerksers.

Ontvangen:
Een linnen boonbonen tas gevuld met:
* Boon Ballen falafel
* Boon Burgers falafel
* Boon Burgers chili
* Boon Bapao sate
* Boon Bapao’s.
Wij hebben vanavond de Boon Burger Chili getest.

Wat vonden we ervan:
De vleesvervanger die we vandaag hebben getest is de chili burger. De Chili Burger is 100% plantaardig, dus ook geschikt voor veganisten. Bij de eerste hap merk je gelijk dat de burger een krokant korstje heeft. Dit komt door de quinoa topping. Deze burgers zijn gemaakt van bonen en zijn lekker kruidig en dit geeft een waanzinnige smaak. De burger is ook lekker pittig en we waren verbaasd dat wij dit toch echt lekker vonden. De structuur en smaak is echt goed! Wat zit erin? Kruiden en specerijen, tuinboon, bruine bonen erwt, ui, paprika.

Conclusie:
Wij zijn verrast! De chili burger vonden wij echt smaakvol, knapperig, fijn structuur en lekker pittig. Perfect voor een lekker broodje burger. Mijn partner is een echte vleeseter maar ook hij vond de chili burger smaakvol.
Of wij de chili burgers zelf in de supermarkt gaan kopen? Ja! De overige burgers van Boonbonen moeten we nog testen maar de chili burger zullen wij zeker kopen!
Je vergeet eigenlijk dat je geen vlees eet. Het was echt genieten!

Nieuwsgierig geworden? Op de website hier staat waar je de producten kan kopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39